Masteranzii de la UAIC declară război muncii "la negru"!
Dimensiune font:
* Students4FairWork se alătură campaniei Comisiei Europene #EU4FairWork, prima campanie despre beneficiile muncii declarate desfășurată la nivel european prin intermediul Platformei Europene de Combatere a Muncii Nedeclarate şi cu participarea Autorității Europene a Muncii
Rezultatele ultimului Eurobarometru privind munca nedeclarată arată că un număr ridicat de tineri cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani ar accepta să fie plătiți „la negru” (24%, aproape dublu față de media la nivelul populației).
Prin urmare, un grup de masteranzi de la Universitatea „Al.I.Cuza” Iaşi a dezvoltat și se află în curs de implementare a campaniei #Students4FairWork.
Iniţiativa studenţească de a realiza o campanie de educare și conștientizare privind efectele negative ale muncii nedeclarate, dedicată tinerilor, vine ca urmare a discuțiilor legate de diferite probleme economice și sociale în cadrul orelor de profil de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din Iaşi. „Campania îşi doreşte să încurajeze studenţii şi în general tinerii să îşi cunoască drepturile şi să înţeleagă de ce este mai bine să își declare veniturile. Scopul campaniei este de a-i aduce pe tineri mai aproape de beneficiile muncii declarate (precum: asigurări sociale, de sănătate, posibilitatea de a demonstra experiența de muncă etc.), de a le face cunoscute drepturile prevăzute în Codul Muncii şi astfel, de a-i determina să încurajeze, la rândul lor, un comportament responsabil. Students4FairWork se alătură campaniei Comisiei Europene #EU4FairWork, prima campanie despre beneficiile muncii declarate desfășurată la nivel european prin intermediul Platformei Europene de Combatere a Muncii Nedeclarate şi cu participarea Autorității Europene a Muncii. Prin această inițiativă studențească ne dorim să dezvoltăm o comunitate unde studenţii pot interacţiona şi pot învăţa lucruri utile pentru viitoarea carieră”, susţin masternazii ieşeni.
Cei 7 masteranzi de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din Iaşi care au lansat această provocare Claudiu DOGARU, Vlad FARAONEL, Cosmin-Alexandru MACOVEI, Răzvan ROTARIU, Cătălina RUSU, Sabina-Ruxandra SAVINESCU şi Liviu ŞTEFAN. Acţiunea este coordonată de prof. Ioana Alexandra HORODNIC, de la FEAA. „Deşi am debutat cu pași mici, în ideea testării campaniei, în doar 3 săptămâni de la lansare am înregistrat rezultate pozitive, peste aşteptări. Acest fapt ne încurajează să dezvoltăm campania şi să o extindem. Ne dorim să depășim limitele judeţului Iaşi și să dezvoltăm o campanie naţională, la care să ni se alăture instituţii publice cu atribuții legate de combaterea muncii nedeclarate, universităţi de prestigiu din ţară, studenţi şi orice persoană care crede, asemenea nouă, că schimbările în bine se fac în paşi mici, dar având obiective măreţe”, menţionează universitarii ieşeni. Daniel BACIU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau