Noi reguli privind afişarea ingredientelor folosite de restaurante la prepararea mâncărurilor
Dimensiune font:
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului a aplicat anul trecut amenzi în valoare totală de peste 40 de milioane de euro, însă nu a reuşit să încaseze până acum decât a cincea parte din această sumă.
Cea mai mare sancţiune, de 2 milioane de euro, a fost dată unei companii aviatice pentru dublu standard, a anunţat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.
Pe de altă parte, el a atras atenţia asupra unor noi reguli privind afişarea ingredientelor folosite de restaurante la prepararea mâncărurilor, care ar urma să intre în vigoare de la mijlocul lunii martie .Horia Constantinescu a adăugat.
„Trebuie să luăm în calcul că mulţi operatori economici servesc produse similare ca aspect şi ca gust produselor cu care suntem familiarizaţi, în sensul utilizării cremelor vegetale pe bază de grăsime de palmier în locul smântânii sau a unor produse similare cu brânza, ca aspect şi ca textură, cu brânza feta, în condiţiile în care şi acestea sunt făcute cu puţin zer şi foarte multă grăsime de palmier", a spus Horia Constantinescu. Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a mai spus că a primit un mesaj din partea Federaţiei Industriei Hoteliere din România prin care i s-a cerut anularea acestor directive.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau