Pandemia schimbă din temelii piața muncii din România: Cât timp va mai dura telemunca?
Dimensiune font:
Circa 80% dintre companii au luat o decizie sau analizează perspectiva permanentizării telemuncii, iar în sectoare precum precum IT&C şi BPO procentul este unul de 100%, conform datelor oferite de Oana Munteanu, Director, People and Organisation în cadrul companiei PwC România.
„În ultimul barometru, pe care l-am făcut în februarie, am vrut să sondăm dacă companiile ies din acest mindset temporar de stare de alertă şi se gândesc pe termen lung. Peste 80% dintre respondenţii noştri au spus că fie au luat o decizie, fie analizează perspectiva permanentizării telemuncii. De asemenea, se estimează că circa 40% dintre angajaţi vor lucra fie permanent în telemuncă sau în sistem hibrid pe termen lung. Procentul variază între industrii, iar extremele ar fi retailul unde vorbim despre telemuncă doar în cazul angajaţilor din birou, de suport şi poate unele funcţii manageriale şi extrema cealaltă este sectorul de tehnologie“, a spus Oana Munteanu în cadrul unei conferinţe organizate de PwC România.
„De asemenea, există un procent destul de mare de angajaţi care se văd lucrând în telemuncă permanent, iar în extrema cealaltă sunt aproximativ 15% care se văd lucrând exclusiv de la birou.
La mijloc sunt diferite forme hibride, media este undeva la două – trei zile de telemuncă pe săptămână, acolo se situează majoritatea angajaţilor ca aşteptări. Nu este o noutate pentru nimeni că vorbim despre o tendinţă pe termen lung, ea a existat şi înainte de pandemie când se vorbea despre munca de acasă, despre flexibilitatea muncii. De altfel, era considerat un beneficiu, un element important în brandul angajatorilor care se orientau spre generaţiile mai tinere“, a adăugat ea.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau