Prețuri tot mai mari. Statul, acuzat că devalorizează leul
Dimensiune font:
Ce semn ne arată creșterea ratei inflației în luna ianuarie?Cum funcționează de fapt plafonarea la alimente? Economistul Bogdan Glăvan a oferit niște răspunsuri.
„Așa cum era de așteptat, inflația s-a reinflamat în ianuarie. Dacă statul toarnă gaz pe foc, evident că focul se intensifică.
Mărirea impozitelor și creșterea pensiilor (fără a se economisi vreun ban la alte cheltuieli) a dus la creșterea prețurilor la aproape toate categoriile de bunuri și servicii.
Statul practic devalorizează leul, asta este politica pe care o duce din 2022. În ianuarie 2024 prețurile au crescut față de decembrie 2023 cu 1,1%, ceea ce probabil va propulsa România pe locul 1 la inflație în UE – după ce încheiasem anul 2023 pe locul al doilea.
In toamna se va intampla la fel.Cand 3 milioane de cetațeni vor avea venituri bănești mai mari, ei vor cheltui mai mult, deci prețurile vor crește. Restul lumii va achita nota de plată a creșterii pensiilor. Inclusiv pensionarii, cele 2 milioane de pensionari ale căror pensii nu vor crește, vor plăti această notă. Va fi epic.
Întrebarea este dacă va fi și vreo revoluție… la vot. Sau lumea va vota alți proști, să guverneze nulitățile extremiste cu fix, dar fix aceleași idei ca Ciolacu și compania: taxe mai mari, controlul prețurilor etc.
Apropo de asta: „plafonarea” la alimente funcționează fix precum a funcționat plafonarea la energie: prețurile alimentelor au crescut substanțial în ianuarie. Totul este de fapt o șmecherie demagogică, praf în ochii proștilor ca să ascundă politica devalorizării naționale. Oare vor vota românii alți golani care să devalorizeze în continuare România?”, scrie Glăvan într-o postare intitulată POLITICA DEVALORIZĂRII NAȚIONALE.
Inflația a crescut iar, după zece luni de scădere
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau