România va cumpăra mini-reactoare nucleare din SUA
Dimensiune font:
Americanii de la NuScale, cu care compania românească Nuclearelectrica a semnat anul trecut un acord pentru eventuala construcție în România a primei centrale bazate pe reactoare nucleare modulare mici (SMR) din Europa, au anunțat că au început producția de mini-reactoare nucleare.
NuScale Power și partenerii de la Doosan au anunțat marți că vor începe producția de materiale de forjare pentru Small Modular NuScale Reactoare încă din 2022. Compania se așteaptă să fabrice echipamente la scară completă până în a doua jumătate a anului 2023.
Mai precis, Doosan va începe fabricarea matrițelor de forjare pentru producția vaselor de presiune ale mini-reactoarelor NuScale.
„Ne așteptăm ca materialele produse să sprijine prima implementare comercială de către NuScale a centralei sale electrice VOYGR™ pentru Proiectul de energie fără carbon (CFPP) al Utah Associated Municipal Power Systems (UAMPS) la Laboratorul Național Idaho (INL). Împreună cu Doosan, furnizorii din SUA și alții, NuScale și CFPP se așteaptă să aducă energie nucleară fără carbon, sigură și de încredere clienților UAMPS până la sfârșitul deceniului”, arată compania.
După acest anunț, ministrul român al Energiei, Virgil Popescu, a declarat că compania americană NuScale Power şi Societatea Naţională Nuclearelectrica din România au convenit să colaboreze în vederea amplasării unei centrale cu reactoare SMR. Astfel, spune ministrul, România va deveni o ţară independentă energetic şi prin amplasarea primului reactor modular de mici dimensiuni (SMR) din Europa.
”România va deveni o ţară independentă energetic şi prin amplasarea primului reactor modular de mici dimensiuni (SMR) din Europa! Compania americană NuScale Power şi Societatea Naţională Nuclearelectrica din România au convenit să colaboreze în vederea amplasării unei centrale cu reactoare SMR”, a scris Popescu pe Facebook.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau