Un nou val de concedieri printre bugetari! O altă companie de stat face disponibilizări
Dimensiune font:
Un nou val de concedieri printre bugetari! Este vorba despre salariații ANL, care au fost anunțați că Ministerul Dezvoltării a decis reorganizarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe și va prelua 50 de posturi. Salariaţii ANL critică proiectul de reorganizare a instituţiei și sunt revoltați de noile măsuri. Iată că o altă companie de stat face disponibilizări.
Un nou val de concedieri printre bugetari!
Salariaţii ANL sunt revoltați de proiectul de reorganizare a instituţiei şi de preluare la Ministerul Dezvoltării a 50 de posturi. Aceştia explică faptul că ANL se finanţează singură, fără subvenţii de la buget, iar preluarea salariaţilor la Ministerul Dezvoltării ar însemna, de fapt, o cheltuială în plus, nu o economie.
,,ANL are autonomie financiară, cheltuielile cu salarizarea personalului şi cele de funcţionare se asigură din resursele constituite conform legii, fără alocaţii de la bugetul de stat cu această destinaţie, nu impactează cetăţenii contribuabili şi are partener mediul privat de construcţii, prin contractele pe care le derulează, şi autorităţile publice locale.”, au transmis Angajaţii ANL.
,,Trebuie remarcat şi evidenţiat nivelul de salarizare net al angajaţilor ANL (bani care nu sunt alocaţi de la bugetul de stat), astfel că venitul mediu net pe salariat fiind de 5.634 lei. (…) dintr-un total de 124 de angajaţi, doar 50 vor fi preluaţi de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin concurs (nu ştim în acest moment pe ce criterii, nu ştim ce statut vor avea şi ce nivel de salarizare), lăsând 74 de persoane fără loc de muncă. Deci economia constă în: dăm afară 74 de salariaţi din ANL care îşi susţin salariile şi aducem la MDLPA 50 de salariaţi pe care îi plătim din bani publici?”, au mai transmis reprezentanţii ANL.
Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunţat că ministerul pe care îl conduce va fi reorganizat, prin reducerea a peste 500 de posturi, inclusiv de conducere, iar două dintre instituţiile subordonate, Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) şi Institutul Naţional de Administraţie (INA), vor fi desfiinţate, atribuţiile urmând să fie preluate de minister. Ministrul a explicat că astfel se va face o economie de 22,6 milioane de lei anual.
Disponibilizări colective la stat
Mai multe instituții de stat au anunțat că vor reduce din personal. Una dintre instituțiile vizate de planul de restructurare este Autoritatea Vamală Română. Ministerul Finanțelor va derula o analiză privind eficiența activității Autorității Vamale Române (AVR), în cadrul căreia vor fi evaluate rezultatele și funcționarea instituției, dar și numărul de persoane care ar putea fi concediate.
,,Potrivit unui document oficial, Vama lucrează la propuneri de reducere a cheltuielilor de personal pentru analiza pe care o va derula Ministerul Finanțelor. Printre acestea se numără reorganizarea și comasarea de structuri, pentru reducerea numărului de posturi de conducere, suspendarea concursurilor pentru promovarea în grad și clasă, sistarea ocupării posturilor vacante prin transferuri/detașări de la alte instituții, precum și diminuarea cheltuielilor de mutare/delegare/transport.”, au transmis reprezentanții Ministerului Finanțelor.
,,Vama trebuie să devină mult mai eficientă, să genereze venituri și să contribuie mai mult la reducerea evaziunii fiscale și trebuie să aibă o structură potrivită pentru o activitate eficientă, cu cheltuieli de personal optimizate, cu structură de conducere optimizată. Sunt posibile și modificări de structură.”, a declarat Ministrul de Finanțe.
Vama a ajuns în prezent la aproape 3.400 de angajați, însă rămâne de văzut câți angajați își vor pierde locul de muncă după restructurări. România se confruntă cu un val puternic de concedieri atât la stat, cât și la privat. Pe lista instituțiilor care vor fi afectate de concedieri se află și Agenţia Naţională pentru Locuinţe
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau