Admitere la facultate 2022. Ce oferte au cele mai mari universități din România și cum se intră la facultate

000000 ULTIMA-ORA

Dimensiune font:

| 02-07-2022 11:16

 Liceenii au scăpat de emoții după ce vineri s-au afișat rezultatele finale la examenul de bacalaureat 2022. Rata de promovare la examenul maturității, în urma soluționării a peste 49.000 de contestații, a crescut cu 1,9%, ajungând la 75,2%, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Unele facultăți din România au început procesul de admitere, fiind unul mai complex, însă există multe instituții care recrutează studenții pe baza mediei de la bacalaureat. Sunt și facultăți, unde contează fie o probă scrisă, fie un interviu, fie media la anumite probe de la BAC 2022 sau din anii de liceu.

 

HotNews.ro a consultat oferta educațională de la principalele universități din România, inclusiv cât sunt taxele de admitere și câte locuri la buget sunt în anul universitar 2022 - 2023 pentru nivelul de licență la:

 
 
  • Universitatea din București
  • Academia de Studii Economice din București
  • Universitatea Politehnică din București
  • Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB)
  • Universitatea Politehnica din Timişoara
  • Universitatea de Vest din Timişoara (UVT)
  • Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași
  • Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București
  • Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV)
  • Universitatea “Transilvania” din Brașov
  • Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI)

Admitere la facultate 2022 Universitatea din București

Universitatea din Bucureşti a anunțat vineri că scoate la concurs pentru admiterea din acest an peste 8.000 de locuri bugetate.

Concursul de admitere la facultăţile Universităţii din Bucureşti din sesiunea de vară se desfăşoară pe tot parcursul lunii iulie, iar data limită de afişare a rezultatelor este 30 iulie, a anunțat vineri UB.

Calendarul pentru admiterea din luna iulie 2022 pentru fiecare facultate a Universității București poate fi consultat aici.

Universitatea din București precizează că fiecare facultate are propriul calendar, iar datele pot fi consultate pe website-urile facultăţilor.

De asemenea, înscrierile pentru Facultatea de Matematică şi Informatică a UB, care au debutat pe 23 iunie 2022, se vor încheia marţi, 5 iulie.

Universitatea din Bucureşti oferă posibilitatea de achitare online a taxei de înscriere, prin completarea formularului disponibil la această adresă.

 
 

Fiecare facultate solicită un anumit cuantum pentru taxa de înscriere. Consultă lista aici.

Lista cu Actele necesare pentru înscrierea la admiterea 2022 la Universitatea din București poate fi consultată aici.

Pentru studiile de licenţă, Universitatea din Bucureşti oferă un număr de 4.459 de locuri bugetate la una dintre cele 19 facultăţi, în timp ce pentru candidaţii la studii de master, UB pune la dispoziţie 3.250 de locuri bugetate.

Cele mai multe locuri - 525 - sunt la Facultatea de Limbi străine, urmată de Litere - 507 și de Matematică și Informatică - 437.

La Facultatea de Matematica din cadrul Universitatii din Bucuresti au fost alocate suplimentar 11 locuri la buget în beneficiul SRI.

Mai multe detalii cu privire la numărul de locuri bugetate scoase la concurs de fiecare facultate sunt disponibile în documentul de aici (pentru licență) și în documentul de aici (pentru master).

Totodată, pentru admiterea din 2022 - sesiunile iulie şi septembrie - Universitatea din Bucureşti propune câteva programe de studiu noi, dezvoltate „ca răspuns la dinamica socio-economică actuală şi la provocările viitorului".

Este vorba despre programele de licenţă Psihologie - Ştiinţe cognitive (la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei), Geografia turismului (la Facultatea de Geografie, filiala Focşani, în sesiunea de toamnă) şi Robotică (program comun al Facultăţii de Fizică şi al Facultăţii de Matematică şi Informatică, în sesiunea de toamnă), precum şi de programele de master Psihologie: Psihoterapie focalizată pe emoţii şi Psihologie: Terapii cognitiv- comportamentale (la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei).

Aici poți consulta broșuri de admitere pentru fiecare facultate din cadrul Universității București.

Pentru sesiunea iulie 2022 a admiterii la Universitatea din București, în ceea ce privește studiile universitare de licență se pot distinge cinci forme de admitere:

• Admitere pe baza mediei/ a notelor de la bacalaureat;

• Admitere pe baza mediei de la bacalaureat și a unui eseu motivațional;

• Admitere pe baza unei formule mixte;

• Admitere pe baza unui interviu motivațional;

• Admitere pe bază de examen.

Informații detaliate despre modalitățile de admitere la studiile de licență ale celor 19 facultăți pot fi consultate aici, iar pentru master aici.

Admitere la facultate 2022 la Academia de Studii Economice din București

Academia de Studii Economice din București anunță că în data de 4 iulie începe concursul de admitere la programele universitare de licență pentru anul universitar 2022-2023.

ASE propune în 2022 una dintre cele mai generoase oferte de școlarizare pentru candidații săi - peste 7000 de locuri, aproape jumătate fiind finanțate de la bugetul de stat.

Candidații pot opta pentru unul sau mai multe dintre cele 36 de programe universitare de licenţă, cu predare în limbile română, engleză, franceză sau germană, pentru formele cu frecvenţă, la distanţă şi cu frecvenţă redusă.

Facultățile Academiei de Studii Economice din București, care îi așteaptă pe candidați sunt: Administrarea afacerilor, cu predare în limbi străine; Administrație și Management Public; Business și Turism; Cibernetică, Statistică și Informatică Economică; Contabilitate și Informatică de Gestiune; Drept; Economie Agroalimentară și a Mediului; Economie Teoretică și Aplicată; Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori; Management; Marketing; Relații Economice Internaționale.

Înscrierile au loc pe site-ul ASE, prin încărcarea documentelor de concurs pe platforma.

Taxa de înscriere se recomandă a fi plătită tot online, în cadrul procesului de înscriere.

Concursul de admitere iulie 2022 constă în:

  • eseul motivațional (probă eliminatorie, evaluată cu admis/respins)
  • testul de competenţă lingvistică, susținut exclusiv de către candidaţii care optează pentru un program cu predare în limbă străină sau Limbi moderne aplicate și care nu au certificat de competență lingvistică, recunoscut de ASE (detalii);
  • media generală de admitere, ca medie ponderată între media obţinută la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii liceale (30%).

Pentru întrebări și informații detaliate despre Admitere și ASE, candidații au la dispoziție paginile Admitere Licență 2022FacebookGrup oficial Admitere 2022Instagram.

Admitere la facultate 2022 la Universitatea Politehnică din București

Pentru anul 2022-2023, Politehnica București pune la dispoziție 4471 de locuri la buget și 1095 cu taxă. În cadrul acesteia sunt 15 facultăți, cu 85 de program de studii.

Cele mai multe locuri la buget - 635 - sunt la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației. Distribuția lor pe fiecare facultatea poate fi consultată aici.

În anul 2022 admiterea în UPB se face printr-un concurs cu probe scrise sau printr-un concurs de dosare în funcție de strategia fiecărei facultăți.

Înscrierea la concursul de admitere se desfășoară prin intermediul platformei online.

În anul 2022 admiterea la Universitatea Politehnică din București se face printr-un concurs cu probe scrise sau printr-un concurs de dosare în funcție de strategia fiecărei facultăți.

Înscrierea la concursul de admitere se desfășoară prin intermediul platformei online pe care o puteți accesa aici.

Este extrem de importantă completarea corectă și completă (inclusiv cu diacritice) a tuturor datelor solicitate în platforma de admitere pe parcursul procesului de înscriere la concurs.

Regulamentul complet pentru admiterea la facultate 2022 la Universitatea Politehnică din București poate fi consultat aici.

Concursul de admitere este adresat candidaților care îndeplinesc prevederile din Capitolele I și II din Regulament.

Structura și calendarul de desfășurare sunt descrise în Capitolul III din Regulament.

În 2022, admiterea în UPB se face printr-un concurs bazat pe 3 probe (P1, P2 și P3). Pentru concursul de admitere se organizează succesiv trei sesiuni:

  • Sesiunea I – Admitere anticipată (concurs cu probe scrise sau concurs de dosare)
  • Sesiunea II - Admitere (concurs cu probe scrise sau concurs de dosare)
  • și, acolo unde este cazul, Sesiunea III - Admitere-completare (concurs de dosare)

Fiecare dintre sesiunile de admitere are trei faze, după cum urmează:

  • Faza I - Înscriere la sesiunea curentă
  • Faza II - Admitere preliminară (Etapa I)
  • Faza III - Admitere – Etapa II – Validare, confirmare, participare la glisare* (opțional), înscriere în anul I și înmatriculare

Pentru obținerea statutului de candidat admis, înscris și înmatriculat în anul I, parcurgerea tuturor fazelor din respectiva sesiune este obligatorie, precizează Universitatea Politehnică din București.

Admitere la facultate 2022 la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB)

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca pune la dispoziție pentru anul universitar 2022-2023, peste 5.000 de locuri bugetate pentru absolvenții de liceu și peste 10.000 de locuri cu taxă.

Concursul de admitere la facultăţile Universităţii Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca din sesiunea de vară se desfăşoară în perioada 11-28 iulie. Informații detaliate pot fi găsite pe paginile fiecărei facultăți.

Fiecare facultate solicită un anumit cuantum pentru taxa de înscriere. Consultă lista aici.

Admitere la facultate 2022 la Universitatea Politehnica din Timişoara

Absolvenţii de liceu care au promovat examenul de Bacalaureat şi au aptitudini în zona de IT sau inginerie, pot urma una dintre specializările noi ale Universităţii Politehnica Timişoara.

În total, pentru sesiunea de admitere din această vară sunt disponibile în regim fără taxă 2.100 de locuri la licenţă şi 1.450 de locuri la masterat.

Universitatea Politehnica din Timişoara are 10 facultăți, 24 de domenii de licență și 55 de specializări.

Pentru sesiunea din acest an, Universitatea Politehnica Timişoara menţine admiterea în baza CV-ului educaţional, pentru a simplifica procedura pentru candidaţii cu rezultate deosebite în perioada liceului.

De asemenea, după modelul american, UPT a pus la dispoziţie cinci locuri dedicate sportivilor cu performanţe.

Candidaţii pot depune dosarul de candidatură atât în Timişoara, la sediile facultăţilor, cât şi în centrele de admitere din Arad, Hunedoara, Reşiţa, Drobeta-Turnu Severin, Târgu-Jiu şi Râmnicu Vâlcea.

Toate detaliile despre admiterea la facultate 2022 la Universitatea Politehnica din Timişoara pot fi consultate aici.

Admitere la facultate 2022 la Universitatea de Vest din Timişoara (UVT)

Universitatea de Vest Timişoara aduce 5.000 de locuri cu peste 160 de programe de studii de licenţă sau masterat în sesiunea din vară.

Procesul de admitere la cele 11 facultăţi ale Universitatății de Vest din Timişoara începe pe 4 iulie.

Universitatea de Vest Timişoara (UVT) îşi va testa candidaţii la admiterea din sesiunea de vară din acest an, în premieră, pentru a le verifica gradul de cunoştinţe generale, în scopul de a seta o ierarhie valorică utilă pentru evoluţia pregătirii universitare a viitorilor studenţi.

Numărul de locuri se menţine în 2022 la acelaşi nivel ca anul trecut, iar platforma online este deschisă, oferind date precise despre calendarul şi condiţiile admiterii.

Perioada procesului de admitere la Universitatea de Vest din Timişoara este 4 - 29 iulie 2022, în sesiunea din vară, iar sesiunea de toamnă va fi deschisă imediat după începerea lunii septembrie.

Ca în fiecare an, vor fi deschise mai multe centre de înscriere pentru admiterea 2022, atât la sediile UVT din Timişoara, cât şi în toate judeţele din regiune.

În anul 2022, înscrierea pentru procesul de admitere la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) se desfășoară online. Candidații își pot crea un cont pe platforma digitală de admitere, unde își vor completa datele personale, vor încărca toate documentele justificative necesare, vor achita taxa de înscriere și, ulterior, își vor confirma locul și vor achita taxa de înmatriculare.

Mai multe detalii despre taxele aferente procesului de admitere, aici.

Mai multe detalii despre procesul de admitere pentru fiecare program de studii universitare pot fi găsite pe platforma Universității de Vest Timişoara.

Admitere la facultate 2022 Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași are un sistem de preînscriere, care se finalizează pe 10 iulie. Apoi urmează etapa de înscriere, care se face la rândul său online, detalii aici.

La toate cele 15 facultăţi ale Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, pentru toate formele de învăţământ (învăţământ cu frecvenţă, frecvenţă redusă şi învăţământ la distanţă), preînscrierea și înscrierea se poate realiza online pe platforma universității, după cum urmează:

Sesiunea din iulie:

- 11 - 16 iulie 2022: înscrierea candidaților;

- 18 - 23 iulie 2022: selecţia candidaţilor şi afişarea rezultatelor.

Sesiunea din septembrie:

- 5 - 7 septembrie 2022: înscrierea candidaților;

- 8 - 9 septembrie 2022: selecţia candidaţilor şi afişarea rezultatelor.

Pentru a doua sesiune de admitere (acolo unde este cazul), până la data de 24 august 2022 fiecare facultate va stabili şi va aduce la cunoştinţa candidaţilor şi a conducerii universităţii numărul de locuri rămase disponibile.

Metodologia de admitere la studii universitare de licență la facultățile de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași poate fi consultată aici.

Înscrierea la concursul de admitere se face prin prezența fizică a candidatului, pe baza cărţii de identitate/paşaportului şi a celorlalte documente prevăzute pentru înscriere, sau on-line.

Condiţiile de admitere și taxa de participare pentru fiecare facultate sunt prezentate pe site-ul universității în dreptul fiecărei facultăți. Puteți afla detalii aici.

La cele mai multe facultăți la admitere contează media examenului de bacalaureat, în timp ce la Drept se intră cu o medie la care contează în proporție de 50% nota de la examenul de bacalaureat și 50% media anilor de studii din liceu.

Candidații care optează pentru înscrierea on-line vor folosi platforma de înscriere a Universității, aici.

Admitere la facultate 2022 la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București

Înscrierile la UMF Carol Davila au loc în perioada 5-15 iulie 2021. Examenul de admitere la facultate la toate specializările are loc pe 24 iulie, potrivit calendarului stabilit de UMF Carol Davila.

Înscrierea candidaților și depunerea documentelor obligatorii (scanate în format pdf) la concursul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, sesiunea iulie 2022 se va face exclusiv on-line, pe platforma dedicată concursului de admitere, ce poate fi accesată aici.

Achitarea taxei de participare la concurs se va face prin intermediul platformei, printr-un procesator de plăți on-line integrat.

Taxa de înscriere este de 300 lei pentru toate facultăţile şi specializările; 75% din cuantumul taxei reprezintă taxa administrativă, iar 25% taxa de participare; în cazul retragerii din concurs înaintea desfaşurării probelor, va fi returnată doar taxa de participare.

Câte locuri la buget și câte locuri cu taxă sunt la Medicină București pe fiecare facultate/ specializare:

  • Medicină: 718 buget, 250 taxă
  • Medicină dentară: 215 buget, 100 taxă
  • Farmacie: 120 buget, 20 taxă
  • Asistență medicală generală: 96 buget, 4 taxă
  • BFKT: 47 buget, 3 taxă
  • Tehnică Dentară: 49 buget, 1 taxă

Regulament propriu privind concursul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti pentru anul universitar 2022– 2023 poate fi cconsultat aici.

Cu ce notă s-a intrat la UMF „Carol Davila” în 2021

Pentru a vedea notele cu care s-a intrat la fiecare specializare la Medicină „Carol Davila” în 2021 intră aici.

De exemplu, cea mai mică nota la examen în 2021 cu care un candidat a fost declarat admis la Facultatea de Medicină a fost 9,03.

Admitere la facultate 2022 la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV)

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV) oferă 2400 de locuri la buget, disponibile la cele șapte facultăți.

Înscrierea USAMV se face ONLINE pe platforma dedicată.

Perioada de înscriere este:

  • 4 - 22 iulie Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Ingineria și Gestiunea Producțiilor Animaliere, Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului, Facultatea de Biotehnologii, Facultatea de Management si Dezvoltare Rurală
  • 4 - 19 iulie Facultatea de Medicină Veterinară
  • 1 - 19 iulie Facultatea de Medicină Veterinară - Medicină veterinară - predare în limba engleză/limba franceză

Puteți consulta aici ghidul pentru înscrierea online.

Criterii de admitere la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București:

  • 70% media de la bacalaureat
  • 30% nota/media aritmetică la una din probele de bacalaureat - limba română/limba maternă, matematică, chimie, biologie (biologie vegetală și animală, anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană) sau geografie (la alegerea candidatului)

Criteriile de admitere la programul de studii Medicină Veterinară

Limba română:

50% proba scrisă/online / 50% medie examen bacalaureat

Limba engleză / franceză:

90% medie examen bacalaureat / 10% voluntariat în folosul comunității și/sau al protecției animalelor (adeverințe/certificate de voluntariat, scrisori de recomandare).

Poți citi aici detalii despre Programele de Studii disponibile la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

Metodologia poate fi vizualizată aici.

Oferta educațională poate fi vizualizată aici.

Admitere la facultate 2022 la Universitatea “Transilvania” din Brașov

Aproximativ 10.500 de locuri sunt disponibile, în total, pentru admiterea de anul acesta, la Universitatea Transilvania din Brașov.

Dintre acestea, peste 7.000 sunt la programele de studii de licență, și aproximativ 3.500 de locuri la cele de masterat.

La licență, din totalul de 7.385 de locuri, 2.752 sunt finanțate de la buget, 3.089 sunt la taxă, iar 1.360 de locuri sunt la programele de studii la distanță sau la cele cu frecvență redusă.

La masterat, din totalul de 3.410 locuri, 1.323 sunt la buget, 1.918 sunt la taxă, iar 135 de locuri sunt la programele de studii cu frecvență redusă.

Ca o noutate, în acest an, la Universitatea Transilvania din Brașov, sunt 7 programe de studii noi – Media Digitală cu predare în limba engleză, la Facultatea de Sociologie și Comunicare, Interpretare muzicală – instrumente, cu predare în limba engleză, la Facultatea de Muzică și Antreprenoriat în ingineria materialelor, la Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor. Și la masterat sunt noi programe de studii: Sisteme de comandă și control pentru autovehicule, la Facultatea de Inginerie Mecanică, Management integrat de mediu, la Facultatea de Design de Produs și Mediu, Managementul afacerilor industriale și antreprenoriat, la Facultatea de Inginerie Tehnologică și Management Industrial și Studii de limbă și de cultură franceză, la Facultatea de Litere.

La 14 facultăți admiterea se face pe bază de dosar, unde se va ține cont de notele la bacalaureat. La Facultatea de Medicină la toate programele de studii, precum și la programul de studii Kinetoterapie și motricitate specială de la Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane admiterea va consta și într-un examen scris (test grilă), în timp ce la Facultățile de Muzică, de Educație Fizică și Sporturi Montane și de Psihologie și Științele Educației, admiterea va consta in probe practice și de competențe.

Procesul de admitere la Universitatea “Transilvania” din Brașov se desfășoară până pe 16 iulie la cele 18 facultăți pe care le are instituția de învățământ superior din centrul țării, iar rezultatele se vor afișa în 21 iulie.

Programele de studii universitare de licență din cadrul Universității “Transilvania” din Brașov le puteți consulta aici.

Înscrierea se face online accesând platforma dedicată, de unde puteți alege facultatea dorită.

Universitatea Transilvania din Brașov a făcut și un tutorial video despre cum se completează aplicația de admitere, ca să te înscrii

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Peste 50 de preparate înscrise la concursul de produse tradiționale
27/03/2024 10:02

Universitatea de Stiintele Vietii „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi (USV), Facultatea de Ingineria Resurselor Animale si Alimentare (FIRAA), in parteneriat cu Directia pentru Agricultură Judeteană ...

Vacanţă pentru elevi de Paştele catolic. Zile libere în perioada 29 martie – 2 aprilie
26/03/2024 12:43

Elevii catolici, pentru care Pastele se celebrează in data de 31 martie 2024, nu au obligatia participării la cursuri in perioada 29 martie – 2 aprilie, potrivit unei adrese a Ministerului Educatiei, docume ...

26/03/2024 07:39

Scolile vor putea instala sisteme de supraveghere audio-video fără să aibă nevoie de acordul elevilor, părintilor sau profesorilor, potrivit unui proiect prezentat luni de ministrul Educatiei, Ligia Deca. ...

Elev transportat de urgență la spital, după ce a primit un sendviș stricat și plin de insecte în cadrul programului “Masa Sănătoasă”
23/03/2024 00:24

O situatie extrem de socantă a avut loc la o scoală din Mehedinti! Un părinte a semnalat că fiul său a primit, in cadrul programului "Masă Sănătoasă", un sendvis stricat si infestat cu insecte. După ...

Desființare bacalaureat. Mircea Badea, reacție după reportajul DC News: Motivul pentru care îți folosesc geografia și poezia învățate la liceu când vei lucra la corporație
23/03/2024 00:04

O asociatie de elevi din Constanta doreste desfiintarea Bacalaureatului pentru că „ar fi irelevant”, unul dintre motivele principale fiind pregătirea inadecvată pentru piata muncii. „Păi si dacă n ...

Încep înscrierile în învățământul primar
20/03/2024 12:53

Cererile de inscriere in invăţămantul primar se vor putea depune, in prima etapă, in perioada 11 aprilie - 14 mai, potrivit calendarului anunţat miercuri de ministrul Educaţiei, Ligia Deca, acesta urmand ...

George Damian explică disoluția unui examen de aproape 100 de ani: Bacalaureatul. Ce a fost acest examen și ce-a ajuns?
19/03/2024 00:03

Istoricul si ziaristul George Damian a explicat, pe blogul său, ce a fost si ce-a ajuns examenul de Bacalaureat, in contextul in care o asociatie de elevi din Constanta a cerut abolirea acestuia. Damian arat ...

Ora Pământului, celebrată de peste 10.000 de copii
18/03/2024 17:25

  Peste 10.000 de copii şi tineri din corurile şi ansamblurile Programului Naţional Cantus Mundi se vor reuni, simultan in toată ţara, sambătă, in intervalul orar 20,30 - 21,30, pentru a marca Or ...

„În lipsa elementelor de bază în ale învățatului este greu să faci educație”
17/03/2024 21:12

Alimentatia este aspect esential pentru sănătatea si bunăstarea tuturor, de aceea educatia in acest domeniu are un rol crucial in formarea viitorilor specialisti care vor contribui la imbunătătirea calită ...

Educația senzorială. Învățând prin simțuri
14/03/2024 09:45

Într-un peisaj educativ in continuă schimbare si adaptare, educatia senzorială se defineste ca o abordare inovatoare si deosebit de eficientă in dezvoltarea copiilor. Prin integrarea simturilor in proc ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei