Oportunități interculturale de dezvoltare a competențelor pentru elevi
Dimensiune font:
La Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași suntem preocupați și de dezvoltarea competențelor elevilor prin situații practice, oferite prin prisma specificului culturilor organizaționale din diferite țări. Am construit mereu contexte inovative de învățare adaptate la cerințele europene. Suntem preocupați de formarea elevului ca cetăţean european, capabil să se integreze pe piaţa muncii din societatea viitorului și derulăm constant un management în vederea internaţionalizării activităţilor de învăţare formale şi non-formale, atât pentru elevi, cât şi pentru profesori prin implementarea proiectelor finanţate de Comisia Europeană.
În perioada 8 – 10 martie 2022, 6 elevi din clasele a X-a și a XII-a au participat în Italia, însoțiți de profesorii Cristina Fulop și Adina Romanescu la activitățile de învățare din cadrul proiectului Erasmus+ nr. 2020-1-BE02-KA229-074792_4, intitulat Let's Build Word Towers Together.
Activităţi de învăţare cu tematică lingvistică coordonate de partenerii de la Liceul Vocațional „Maffeo Pantaleoni” din Frascati, Italia au vizat exersarea abilităților practice de dezvoltare a vocabularului, dar și competențe de comunicare interculturală, de către membrii echipelor mixte de elevi din toate școlile partenere. Elevii din România, Belgia, Turcia, Italia și Polonia au explorat elemente de cultură si civilizație italiană și au construit „turnuri” virtuale de idei și cuvinte.
la care participă profesorii din cele 5 școli partenere din România, Belgia, Turcia, Italia și Polonia. Scopul proiectului este dezvoltarea abilităților de comunicare în limba engleză a elevilor din grupul țintă și implementarea metodelor interactive, a instrumentelor digitale. Proiectul este coordonat de doamna profesoară Lăcrămioara Popa și are un buget aprobat de 21480 euro.
Elevii au fost încântați de calitatea activităților interculturale de învățare.
„Pentru mine, mobilitatea Erasmus+ are și va avea mereu o însemnătate aparte. Este o experiență care m-a ajutat să mă dezvolt atât pe plan intelectual cât și în plan personal, am comunicat cu o varietate de persoane din medii diferite, am putut relaționa cu aceștia și am realizat produse educaționale utile tuturor elevilor”, precizat Beatrice Zbranca, elevă în clasa a XII-a C la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.
„Finanțările nerambursabile care pot fi accesate prin programele Comisiei Europene sunt oportunitatea cea mai mare din sistemul de educație, ele te conectează la experiențe de formare și învățare din diferite școli europene, la specialiști din educație, afaceri, industrie și facilitează schimbul de bune practici, oferind o valoare adăugată școlilor din România. Îi îndemn pe directorii de școli să stimuleze formarea de echipe în vederea elaborării a cât mai multe formulare de candidatură pentru accesarea fondurilor europene care vor contribui considerabil la dezvoltarea culturii educaționale și îmbunătățirea rezultatelor învățării”, a spus prof. dr. Adina Romanescu, directorul Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau