Proiect inedit la liceul de Informatică
Dimensiune font:
Pandemia a adus, pentru mulți adolescenți, stări destul de greu de gestionat. Izolarea fizică necesară depășirii situației condus și la o interiorizare a stărilor sufletești. Prin urmare, la Liceul de Informatică „Gr.Moisil” a fost creat un proiect prin care adolescenții sunt ajutaţi să refacă legătura pierdută cu sinele lor.
Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași a demarat proiectul „OUT OF THE BOX”, în parteneriat cu Wantsome IT, Academia Prietenoasă de IT, cu scopul dezvoltării libertății de exprimare a tinerilor prin cultivarea valorilor morale, necesare mai ales în această perioadă.
Primul workshop din cadrul proiectului a oferit răspunsul la întrebarea „Cum ajung la STEAUA mea?” și a fost susținut de unul dintre specialiștii în domeniul educației adolescenților și adulților, doamna Oana Paveliuc. „Participanții au aflat despre efectele pe care le pot avea acțiunile noastre asupra celorlalți și importanța dezvoltării abilităților care să exprime bunătate, responsabilitate și empatie. Ele au fost valorificate cu scopul de a constitui fundația pe care se va clădi visul lor, la care nu trebuie să renunțe niciodată pentru a nu se risipi”, a precizat inițiatorul și coordonatorul proiectului, prof. Floricica Morariu
Prin intermediul acestor cursuri dedicate pentru elevi și liceeni, explorăm și susținem munca în echipă, ideile creative și dorința de participare activă. Wantsome presupune atât lucrul alături de mentori, în timpul sesiunilor de curs, cât și teme pentru acasă. La finalul cursurilor, ei vor avea primul lor proiect prin care să demonstreze ce au învățat în lunile de curs.
În general, mentoratul presupune 70% practică pe bune, practică prin care încercăm să-i ajutăm, să-i sprijinim și să-i provocăm pe cursanți să învețe și să dobândească skill-uri valoroase, care să-i ajute pe viitor. „Această activitate a fost foarte interesantă, prin filmulețele prezentate. Am văzut cât de important este să ieșim din zona de confort, să facem câteva schimbări în viața noastră, să ne urmărim visele. Mi-a demonstrat că niciodată nu este prea târziu să îți urmezi visele”, spune unul dintre elevii implicaţi în proiect.
Impactul celor două ore de dezvoltare personală va fi major pentru elevii liceului de Informatică din Iaşi. „Mi-a plăcut foarte mult faptul că toți eram îndemnați să vorbim și că am putut să ne exprimăm sincer, fără a fi judecați de ceilalți. Dumneavoastră și doamna Oana ne-ați prezentat si învățat două lucruri foarte importante, cel puțin pentru mine. Cele doua lucruri pe care le-am înțeles eu din lecția/întâlnirea noastră a de astazi au fost urmatoarele: să fim smeriți și să lăsăm orgoliile deoparte (și la școală dar și în viața de zi cu zi) și să ne urmăm visul sau visele dacă avem mai multe, chiar dacă ceilalți încearcă să ne împiedice să facem acest lucru. Mulțumim din nou pentru acest timp petrecut cu folos și vă mulțumesc pentru că ne îndrumați întotdeauna să fim mai buni”, spune un alt elev al liceului. Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau