Scandal sexual la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. Un profesor a fost plasat sub supravegherea Comisie de Etică
Dimensiune font:
Profesorul Andrei Mitrea de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) din București a fost plasat sub supravegherea Comisiei de Etică a universității după acuzațiile aduse privind remarcile cu tentă sexuală de la cursuri. Decizia Comisiei prevede ca, pe parcursul acestui an universitar, Mitrea să nu mai fie titular pe disciplină și să nu intre singur la atelierele cu studenții, potrivit unui răspuns al biroului de comunicare al instituției de învățământ superior.
Comisia de Etică a UAUIM a analizat dosarul în cazul profesorului Andrei Mitrea și a emis un Raport de caz în data de 2 octombrie 2024, în urma declarațiilor scrise și verbale ale martorilor și a fișelor de evaluare completate de studenți. „Menționăm că până la emiterea deciziei, Comisia de Etică nu a primit sesizări asumate sau anonime, referitoare la cadrul didactic în cauză”, se arată în răspunsul oficial transmis Edupedu.ro de UAUIM.
Decizia Comisiei de Etică include supravegherea activității didactice a profesorului de către conducerea Facultății de Urbanism. Concret, măsurile adoptate presupun ca profesorul Mitrea să nu ocupe poziția de conducător de atelier și să nu fie titular al unei discipline practice pe durata anului universitar 2024-2025. „Comisia de Etică a recomandat […] cu propunerea de a nu intra singur în atelier, și de a nu ocupa poziția de conducător de atelier, precum și pe cea de titular de disciplină practică”, se mai arată în răspuns, redat integral mai jos în articol.
UAUIM desfășoară, de asemenea, consultări periodice cu studenții, proces demarat la finalul lunii august 2024, pentru a le înțelege perspectivele asupra activităților educaționale. Potrivit universității, asociațiile studențești au prezentat 68 de puncte de discuție, însă „niciunul dintre aceste puncte nu vizează situații de comportament inadecvat statutului de cadru didactic”.
Universitatea subliniază în răspunsul său că există în desfășurare activități de informare și prevenție pentru studenți și cadre didactice. „UAUIM realizează activități periodice de informare și prevenție, cea mai recentă având loc în data de 18 octombrie”, precizează instituția, menționând că oferă detalii pe platformele sale publice.
În ceea ce privește modificările de reglementare, instituția arată că măsurile actuale respectă Codul-cadru de etică și deontologie universitară aprobat de Guvernul României în aprilie 2024, care stipulează că sesizările trebuie să fie semnate și să includă datele de identificare ale persoanelor care le formulează. UAUIM adaugă că noul regulament al Comisiei de Etică este în lucru, în contextul în care mandatul acesteia a început la 1 octombrie 2024.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau