3 trucuri care te vor ajuta să reduci numărul de țigări fumate într-o zi
Dimensiune font:
Viciile fac parte din viața oamenilor încă din cele mai vechi timpuri. Totuși, acest lucru nu înseamnă că ele sunt bune. De efectele negative ale viciilor suntem conștienți cu toții. Cu toate acestea, mulți ajung la excese și, ulterior, la probleme de sănătate. Fumatul este unul dintre viciile răspândite peste tot prin lume. Consumul de tutun a fost rapid introdus în societate după ce această plantă a fost adusă pe bătrânul continent.
O țigară în minus în fiecare zi
Cu siguranță ești conștient de răul pe care ți-l produce fumatul. De asemenea, probabil ai încercat de nenumărate ori să renunți la acest viciu. Totuși, pe lângă substanțele care dau dependență, este greu să renunți și la obiceiul în sine. Cel mai dificil este să te lași brusc de fumat. O variantă care te-ar putea ajuta să le lași definitiv sau, cel puțin, să reduci consumul de tutun este să scazi treptat numărul de țigări fumate într-o zi. Dacă încă nu ești conștient de toate afecțiunile ce pot rezulta în urma fumatului, descoperă aici legătura dintre fumat și bolile de inimă. Nu doar inima este afectată de acest viciu, ci întreg corpul, de aceea este important să iei rapid cele mai bune decizii pentru tine. În acest articol vei descoperi câteva sfaturi care te vor ajuta să reduci treptat numărul de țigări.
1. Amână momentul
Nevoia de a fuma pleacă de la un simplu gând. Atunci când remarci că acest gând îți apare în minte încearcă să amâni momentul. Gândește-te “mai aștept puțin”. Încearcă să prelungești cât de mult poți timpul dintre țigări. Te-ar putea ajuta să găsești alte activități care să-ți distragă atenția.
2. Rulează-ți țigările
O metodă prin care te poți asigura că vei fuma mai puțin este aceea de a-ți rula țigările. Astfel, când vei avea poftă de o țigară, mai întâi va trebui să treci printr-o rutină. Este important să lași deoparte comoditatea de a avea întotdeauna la îndemână pachetul de țigări și să transformi fumatul într-un efort. Pentru această variantă îți poți achiziționa tot felul de aparate și dispozitive care să te ajute în proces. De exemplu, un grinder pentru tutun te poate ajuta să îl mărunțești și să prelungești momentul de așteptare până la fumatul propriu-zis. Vei putea alege, de asemenea, variante premium de tutun care să nu conțină atât de mulți aditivi precum variantele clasice. Treptat, te vei obișnui să fumezi tot mai puțin. Vei învăța să te bucuri de momentele pe care le asociezi cu fumatul și fără acest viciu.
3. Fă sport
Atunci când vrei să renunți la un obicei nesănătos este important să îl înlocuiești cu unul benefic pentru sănătatea ta. De aceea, un pas important este să te apuci de sport. Încearcă să găsești o activitate fizică pe care să o îndrăgești și să o practici cu plăcere. Sportul nu trebuie să fie un chin, ci trebuie să te bucuri când vine momentul să faci mișcare.
Așadar, treptat, prin reducerea numărului de țigări consumate într-o zi și prin formarea unor obiceiuri sănătoase poți ajunge să scapi de unul dintre cele mai nocive vicii.
Sursă foto: unsplash.com
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau