Ai nevoie de servicii de montare jgheaburi în București? Iată ce implică tot acest proces
Dimensiune font:
Jgheaburile sunt elemente esențiale din componența unui sistem pluvial. Rolul acestui sistem este de a colecta apa de pe acoperiș, dar și zăpada topită, astfel încât fațada clădirii să rămână uscată și curată.
Există o serie de reguli ce trebuie urmate cu atenție pentru ca locuința ta să dispună de un sistem pluvial funcțional și durabil. Știm că vei alege cea mai bună echipă pentru montajul sistemului pluvial, însă vrem să îți expunem lista regulilor pentru a fi sigur că toate etapele sunt îndeplinite corespunzător.
Care sunt elementele unui sistem pluvial?
Un sistem pluvial pentru acoperiș cuprinde următoarele elemente:
● colțar interior și colțar exterior;
● jgheaburi;
● capace pentru jgheaburi;
● elementele pentru îmbinarea jgheaburilor;
● cot normal;
● racord jgheab-burlan;
● prelungitor;
● burlan;
● ramificație burlan;
● cot de evacuare;
● brățară de burlan cu ancoră;
● brățară de burlan înșurubată;
● racord la canalizare;
● element de captare apă;
● cârlige.
Trebuie să achiziționezi tu toate aceste elemente? Depinde de echipa cu care alegi să colaborezi. Există unele firme care oferă servicii de montaj sistem pluvial care se ocupă și de achiziționarea tuturor elementelor necesare, contra cost. În cazul în care nu se ocupă de acest lucru, cu siguranță îți vor oferi toate informațiile de care ai nevoie pentru a face achizițiile corect.
Cum se aleg elementele și cum se montează corect un sistem pluvial?
Pentru montarea sistemului pluvial și implicit pentru montarea jgheaburilor, trebuie să ții cont de anumite reguli. Doar așa te poți bucura în final de un sistem funcțional, ce asigură drenarea sigură și rapidă a apei de pe acoperiș.
Așadar, pentru o lucrare sigură, iată sfaturile de care trebuie ținut cont:
● Jgheabul trebuie să depășească marginea acoperișului cu cel puțin o jumătate din diametru;
● Jgheabul trebuie să fie montat puțin mai jos de linia acoperișului, astfel încât să nu fie blocat iarna de zăpada care alunecă în jos;
● panta jgheabului în direcția burlanului trebuie să aibă în jur de 3-5 mm/metru liniar;
● marginea interioară a jgheabului trebuie să fie mai înaltă cu 6-10 mm față de marginea exterioară.
Cum dimensionezi corect sistemul pluvial?
Ține minte că dimensiunea sistemului pluvial depinde întotdeauna de suprafața acoperișului. Așadar, cu cât suprafața acoperișului este mai mare, cu atât sistemul pluvial va trebui să preia o cantitate mai mare de apă. Cum se calculează corect dimensiunile? Ei bine:
● pentru o suprafață de cel puțin 125 mp, poți monta jgheaburi cu lățimea de 125 mm și burlane cu diametru de 87 mm;
● dacă vorbim de o suprafață cuprinsă între 125 și 200 mp, se recomandă montarea jgheaburilor cu lățimea de 150 mm și burlane cu diametru de 100 mm;
● pentru o suprafață mai mare de 200 mp, deja vorbim despre jgheaburi cu lățimea de 190 mm și burlane cu diametru de 120 mm.
Atenție! În cazul în care acoperișul tău are mai mulți versanți, se iau ca reper dimensiunile de la secțiunea cea mai mare.
Care este durata de viață a materialelor sistemului pluvial?
Durata de viață a materialelor sistemului pluvial este influențată de materialele din care acestea sunt confecționate. Poate fi vorba despre tablă, oțel sau plastic, iar la suprafață pot fi vopsite cu vopsea mată sau lucioasă. Vopsirea are rolul de a oferi protecție îndelungată materialelor împotriva UV și coroziunii.
Dacă vorbim despre jgheaburi din PVC și plastic, durata lor de viață este în jur de 30 de ani. Sistemele pluviale din tablă și oțel au o durată de viață mult mai îndelungată, de până la 50 de ani. Așadar, atunci când urmează montarea jgheaburilor, cel mai bine ar fi să le cumperi pe cele mai rezistente, cu toate că au un cost mai mare. Îți vei mulțumi mai târziu pentru alegerea făcută.
Cum întreții corect sistemul pluvial?
Pentru a reuși să dreneze corect și rapid apa, sistemul pluvial are nevoie de o întreținere minimă. Pentru a nu se înfunda, acesta trebuie curățat în fiecare toamnă și primăvară de resturi vegetale și frunze. Dacă nu faci acest lucru, iar sistemul se înfundă, apa se poate infiltra în interiorul casei.
Acestea fiind spuse, iată tot ce trebuie să știi despre montarea sistemului pluvial și implicit montarea jgheaburilor. Tot ce mai rămâne de făcut este să descoperi echipa de meseriași potrivită pentru lucrarea ta.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau