Biroul viitorului: 4 elemente care îl definesc și cum se adaptează ele nevoilor actuale ale pieței

angajati-care-discuta_1182489481

Dimensiune font:

| 28-04-2024 10:41

Biroul viitorului: 4 elemente care îl definesc și cum se adaptează ele nevoilor actuale ale pieței

Piața muncii de astăzi se caracterizează prin diversitate, provocări, tehnologie și adaptabilitate. La toate acestea trebuie să răspundă companiile, într-un mod favorabil atât pentru angajator, cât și, în special, pentru angajați. Biroul viitorului face parte din ecuație, pentru că devine o necesitate, nu o excepție. 

Descoperă care sunt elementele care definesc biroul viitorului, dar și cum se adaptează ele la nevoile actuale.

Biroul viitorului favorizează interacțiunea între echipe

După mai mulți ani de când munca remote a dominat în dorințele angajaților, intervine nevoia de mai multă interacțiune între echipe. Astfel, munca de la birou devine normă în viitor, cel puțin trei zile pe săptămână.  Un studiu efectuat de Genesis Property, companie fondata de Liviu Tudor, arată că 70% dintre tinerii generației Z au nevoie să lucreze cel puțin trei zile de la birou, pentru a fi productivi și a colabora eficient cu echipa. 57% susțin că timpul petrecut cu echipa este principalul motiv pentru care merită să lucrezi de la birou, pentru că se creează o relație profesională mult mai puternică. Acest mod de lucru are și un impact pozitiv asupra relației dintre viața personală și cea profesională, fiindcă vine în ajutor pentru a echilibra balanța. Când ești departe de ecrane și comunicarea nu se rezumă prin aplicații, angajații se simt mai bine integrați în viziunea și misiunea companiei. 

Spațiile moderne de coworking trebuie să răspundă standardelor actuale de sustenabilitate 

Biroul viitorului nu mai este gândit doar ca un simplu spațiu unde angajații își respectă programul și sarcinile. El ia forma unui hub operațional, iar spațiile de coworking fac parte din componenta clădirilor. Acestea trebuie să răspundă nevoilor actuale de sustenabilitate, fiind, de altfel, și un element important în construirea unui mediu modern de muncă. Trebuie să fie și versatile, pentru a se adapta stilului de muncă, dar construite pe lângă spații verzi și zone dedicate socializării. Pentru a răspunde standardelor de sustenabilitate, ar trebui să fie proiectate cu birouri și materiale prietenoase cu mediul înconjurător, dar și să dispună de spații de reciclare moderne, de la hârtie până la plastic, sau alte consumabile.

Birourile viitorului încurajează crearea de comunități

Birourile se transformă în spații care încurajează crearea de comunități, cu beneficii în modul de comunicare atât la nivel macro, cât și pentru angajați. Odată ce angajații se simt bine la birou, iar spațiile de muncă sunt gândite pentru asigurarea confortului, vine de la sine nevoia de a explora și mai mult.  Pentru angajatori, asta înseamnă gândirea unor spații care să se plieze pe dorințele angajaților, cu facilități aflate în interiorul sau în apropierea biroului, cum ar fi: cafenele, restaurante, săli de fitness sau zone dedicate relaxării sau altor experiențe dedicate timpului liber. Odată ce sunt încurajați să-și petreacă altfel timpul liber, creează comunități care devin un mod sustenabil de profitabilitate a businessului, prin angajați fericiți care comunică deschis între ei.

Biroul modern încurajează echilibrul dintre viața profesională și personală

Echilibrul dintre viața profesională și cea personală devine normă în realitatea modernă a muncii. Este un aspect important pentru angajați, în ceea ce privește productivitatea și sănătatea generală, dar și pentru sănătatea businessului pe termen lung. Când angajații se simt bine și imaginea companiei este una bună, pentru retenție și atragere de noi talente. 

Acest lucru se poate întâmpla când satisfacția angajaților devine un obiectiv, iar beneficiile salariale includ mai mult decât un salariu prosper. Bunăstarea totală contribuie la crearea unei balanțe între muncă și timp liber, iar aceasta poate fi atinsă prin:

 *  pachete de motivare și loializare ce conțin experiențe și facilități în jurul biroului; *  workshop-uri și training-uri pentru dezvoltarea profesională și personală; *  ore de începere a programului flexibile, adaptate nevoilor individuale;*  spații gândite atât pentru confort în timpul muncii, cât și pentru relaxare în pauze; *  beneficii extrasalariale ce includ zile de concediu în plus pentru activități de voluntariat sau pentru zile  speciale.  

După cum ai observat, biroul viitorului pune angajatul pe primul loc, prin oferirea unui mediu deschis interacțiunii, până la echilibrul dintre viața personală și cea profesională. 

Sursa foto: Shutterstock

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:29

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 4.250 mp, situat in extravilanul satului Razboieni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62548, Carte funciara 62548; -teren in suprafata de 3.080 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 61364, Carte funciara 61364; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 89/27.07.2023. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Ce efect are mariajul asupra barbaţilor?
06/11/2024 13:23

Ce efect are mariajul asupra barbaţilor? Mariajul reprezintă un pas important in viata fiecăruia, unul care de bicei aduce cu sine schimbări majore in stilul nostru de viată. Asadar, ne poate ajuta mariaj ...

Misterioasele tuneluri de sub Marea Neagră care leagă România de Turcia
05/11/2024 11:56

Misterioasele tuneluri de sub Marea Neagră care leagă Romania de Turcia Într-o cronică, scrisă inaintea Primului Război Mondial, este relatată o poveste stranie in care se vorbeste despre cum tă ...

Durerea de care nu scapă nimeni - dorul. Ghid de supraviețuire în caz de dor
05/11/2024 10:31

Durerea de care nu scapă nimeni - dorul. Ghid de supravietuire in caz de dor O caracteristică unică pe care o are dorul este că mereu ne aduce aminte de nevoia de a simti emotii plăcute, de a petrece m ...

  Bârfa și efectele sale sociale, psihologice și economice
04/11/2024 17:17

Barfa, privită de unii ca o plăcere vinovată si de altii ca un viciu de evitat, este o activitate umană veche de cand lumea, iar efectele sale se răsfrang asupra societătii intr-un mod mai complex decat a ...

România - leagănul civilizaţiei umane
04/11/2024 16:08

Romania - leagănul civilizaţiei umane Acum mai bine de 10.000 de ani, zona geografică in care se află Romania de astăzi era considerată vatra lumii, locul unde a inceput cu adevărat civilizatia umană. ...

Botine elegante pentru birou: selecția perfectă pentru un look profesional.
04/11/2024 10:46

Botine elegante pentru birou: selectia perfectă pentru un look profesional Botinele elegante sunt piesa esentială care imbină stilul si profesionalismul in garderoba de birou. Confortabile si usor de asorta ...

Viespea care poate consuma alcool toată săptămâna fără să se îmbete
01/11/2024 15:20

Potrivit unui studiu nou, viespile extreme au o tolerantă uimitoare la alcool. Ce au descoperit oamenii de stiintă despre viespile orientale? Consumul de cantităti mici de alcool este destul de comun in lum ...

Coarnele - fructele uitate ale copilăriei
01/11/2024 14:48

Cornul sau cornul european (Cornus mas) este o specie de plante nativă sudului Europei si sud-vestului Asiei. Creste in pădurile de foioase din zonele de deal si munte, dar il intalnim si ca plantă ornamen ...

Viclenia – o artă sau o capcană?
31/10/2024 13:55

Viclenia este o caracteristică umană veche de cand lumea, fascinantă si periculoasă in egală măsură. Este acea abilitate de a manipula circumstantele, de a trasa strategii ascunse si de a obtine benefici ...

Secretele unui păr de invidiat: cum să obții stilul dorit și să-ți menții părul sănătos
31/10/2024 13:38

Secretele unui păr de invidiat: cum să obtii stilul dorit si să-ti mentii părul sănătos Părul reprezintă o parte importantă a imaginii personale, iar stilizarea corectă poate face o diferentă enorm ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei