Ce trebuie să știi atunci când alegi laptopuri ieftine
Dimensiune font:
Nu toată lumea vrea să plătească mii sau chiar zeci de mii de lei pentru un laptop nou. Unii sunt mulțumiți cu laptopuri ieftine și funcționale, care duc treaba la bun sfârșit.
Cauți un laptop bun cu Windows sau Chrome OS (un Chromebook) sub 2.000 de lei? Mult noroc. Întrucât un număr fără precedent de mare de oameni au nevoie brusc să lucreze de acasă sau, mai rău, și-au pierdut locul de muncă, vânzările de PC-uri și accesorii au crescut, ceea ce face aproape imposibil să găsești un laptop sau un Chromebook ieftin care să fie pe stoc, cu atât mai puțin care merită cumpărat. Acest lucru, însoțit de problemele lanțurilor de aprovizionare care rezultă și din focarul de coronavirus, a făcut ca multe laptopuri ieftine să fie mai greu de găsit ca niciodată.
Încearcă, însă, să nu cumperi din disperare. De exemplu, nu cheltui peste 2.000 de lei pe un laptop, deoarece nu există altele mai ieftine. . Achiziționarea unui laptop când ai o mare nevoie de el poate fi ca shopping-ul de alimente atunci când ți-e foame. 2.000 de lei reprezintă o grămadă de bani și probabil că vei ține de laptop cel puțin trei ani. Dacă ai nevoie de ceva care să îți folosească doar timp de câteva luni, caută un laptop second hand sau caută reduceri.
Dacă bănuiești totuși că vei ține noul laptop câțiva ani, vezi dacă îți poți mări bugetul pentru a cumpăra puțin mai multă memorie sau un procesor cu mai multe nuclee decât voiai inițial. Și mai bine, ia considerare un laptop cu o baterie înlocuibilă, memorie și stocare upgradabile sau ambele. Amintește-ți că nu vei rămâne blocat acasă pentru totdeauna. Nu uita să iei în considerare ceva mai portabil, cu o durată de viață decentă a bateriei.
Compromisuri
Atâta timp cât îți gestionezi cum trebuie așteptările atunci când vine vorba de opțiuni și specificații, poți totuși să găsești un laptop ieftin de buget, inclusiv cu o durată de viață bună a bateriei și un corp rezonabil ușor.
Un avantaj este că nu trebuie să te mulțumești cu un laptop tradițional cu un ecran și tastatură fixe. Poți alege un convertible (cunoscut și sub numele de laptop doi-în-unu) - un laptop cu un ecran care se întoarce pentru a se transforma într-o tabletă. Ține minte că toate convertibilele au ecrane tactile, care sunt o condiție necesară pentru funcționarea tabletei.
Un lucru pe care nu îl vei găsi la banii ăștia: un MacBook sau orice alt laptop Apple. Chiar și un iPad Air te va duce la mai mult de 2.000 de lei odată ce cumperi tastatura opțională. Cu toate acestea, ar putea fi suficient un iPad de bază cu o tastatură Bluetooth ieftină și un suport ieftin pentru iPad.
Un sfat important este că este mai ușor să găsești laptopuri ieftine Chromebook decât laptopuri Windows. Acestea sunt una dintre cele mai populare categorii de laptopuri de buget de pe piață. Acest lucru se datorează faptului că sistemul de operare Chrome al Google nu este la fel de puternic ca Windows.
Dar partea mai slabă este că, în timp ce sistemul de operare Chrome nu consumă la fel de mult ca Windows, aplicațiile Chrome și Google sunt, din păcate, mai consumatoare de memorie decât te-ai aștepta. Drept urmare, sistemul se va simți lent.
În cele din urmă, pentru laptopuri ieftine pentru jocuri va trebui să treci cu siguranță de bugetul de 2.000 de lei pentru performanță. Laptopurile potrivite pentru o performanță de joc solidă, cele cu plăci grafice discrete și moderat de puternice, vor ajunge mai aproape de 3.000 de lei.
Lucruri de ținut minte
În timp ce Chromebook-urile pot rula aplicații specifice pentru Chrome și Android, unii oameni au nevoie de un sistem de operare Windows pentru a rula aplicații mai grele, cum ar fi cele de editare video. Alături este nevoie de un procesor mai rapid, cu mai multe nuclee, mai multă memorie - 8 GB este minimul - și mai mult spațiu de stocare pentru aplicații și sistemul de operare în sine.
Unitățile cu stare solidă (SSD) pot aduce un mare plus în ceea ce privește performanța Windows-ului în comparație cu un hard disk drive (HDD), dar acestea cresc și prețul. Deci, dacă bugetul tău se poate întinde puțin și vrei mai mult spațiu de stocare, poate vrei să iei în considerare trecerea de la opțiunile de stocare de bază la un SSD de 128 GB.
În această gamă de prețuri, trebuie să ai grijă la terminologia ecranului atunci când vine vorba de specificații. De exemplu, un ecran „HD” nu înseamnă întotdeauna un ecran cu o definiție cu adevărat înaltă. HD, care este de 1.920x1.080 pixeli pe un ecran, a fost redenumit „Full HD”. Așadar, te-ai putea trezi că ți-a fost vândut un afișaj cu rezoluție mai mică (1.280x720 pixeli pe ecran) ca „HD”. O altă problemă frecventă este afișarea „spălăcită” cu unghiuri de vizualizare slabe. Din păcate, acesta este
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau