Ceaiul de pătrunjel ajută la slăbit. Poți da jos 5 kg în 3 zile
Dimensiune font:
Ceaiul de pătrunjel are două calități importante care îl fac un adjuvant extraordinar în curele de slăbire: elimină apa în exces din organism și reglează nivelul de zahăr. Însă beneficiile lui nu se opresc numai aici, fiind plin de antioxidanți, vitaminele A, C, B și K. Prin urmare, o infuzie din această plantă minune poate face minuni și ne ajută în pierderea kilogramelor în plus.
Pătrunjelul (Petroselinum crispum) este una dintre ierburile cel mai des folosite în bucătăria românească. Acest fapt se datorează aromei de proaspăt a acestuia, dar și faptului că este o plantă care crește repede și ușor în orice grădină. Însă calitățile lui nu se opresc numai aici, pentru că pătrunjel abundă în substanțe nutritive și devine un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele în plus, mai ales dacă îl servim sub formă de ceai.
Ajută la funcționarea optimă a sistemului endocrin și a metabolismului, prin conținutul mare de vitamina C (100g de pătrunjel conțin 133mg de vitamina C, adică 138% din necesarul zilnic) și de vitamina A (100g de pătrunjel conțin 168% din necesarul zilnic);
Prin nivelul mare de vitamina K (1640 mcg la 100 de grame de pătrunjel, deci 1367% din necesarul zilnic), subțiază sângele, îmbunătățește circulația, reduce colesterolul;
Previne anemia și efectele secundare ale dietelor, prin conținutul ridicat de Fier (6.20 mg la 100 de grame, adică 34% din necesarul zilnic);
Are un conținut ridicat de folați, care ajută organismul să convertească majoritatea carbohidraților în energie în loc de grăsime;
Este bogat în fibre (3.3g la 100 de grame, adică 12% din necesarul zilnic) care ajută în curățarea colonului și eliminarea balonării;
Ajută în eliminarea celulelor grase ale ficatului;
Este un agent antibacterial potent, care ajută în eliminarea infecțiilor, a bacteriilor care pot cauza pofte, inflamații sau inabilitatea organismului de a arde grăsimile.
Cum prepari ceaiul de pătrunjel
Pentru a prepara ceai de pătrunjel din frunze proaspete, pune o mână de frunze de pătrunjel spălate, tocate, într-o cană cu apă fierbinte (atenție! nu clocotitiă!) și lasă la infuzat pentru cel puțin 20 de minute. Strecoară ceaiul. Adaugă-i și puțină zeamă de lămâie și miere, dacă gustul lui amar nu îți permite să îl bei. Poți face o cantitate mai mare o dată, pentru că ceaiul de pătrunjel poate fi păstrat la frigider chiar și 3 zile. La 1 litru de apă fierbinte poți folosi 5 linguri de frunze tocate de pătrunjel.
Ceaiul de pătrunjel consumat în exces poate să provoace tulburări digestive sau hiperexcitație. De aceea, pentru a asigura un aport corect de ceai de pătrunjel care să ajute în pierderea kilogramelor în plus dar și pentru a susține sănătatea organismului trebuie să respectăm aceste cantitați:
Adulți - 200 ml de ceai de pătrunjel pe zi
Copii - 60 ml de ceai de pătrunjel pe zi
Recomandarea, pentru a ajuta în dietele de slăbire, este să bei 100 ml de ceai de pătrunjel dimineața pe stomacul gol, și 100 ml de ceai de pătrunjel seara, înainte de cină, iar cina să fie servită cu cel puțin 3 ore înainte de culcare. Și trebuie să reții că ceaiul în sine nu te va ajuta să slăbești dacă nu ai grijă și la ce mănânci. Degeaba bei ceaiul, dacă cele 5 mese zilnice sunt pline de mii de calorii. Prin urmare, ceaiul de pătrunjel te ajută să menții un organism sănătos, o imunitatea puternică dacă ăl bei rgulat, iar în curele de slăbire va spori efectele acestora.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau