Cinci factori care definesc o relație fericită. Cum să îi pui în aplicare
Dimensiune font:
Dacă speri că un buchet de flori sau o cutie de ciocolată în formă de inimă ar putea oferi relației tale un impuls de Valentine's Day, ai putea fi dezamăgit. Iată care sunt cei cinci factori care definesc o relație fericită.
Un nou studiu sugerează că o relație bună depinde de întreținerea zilnică: construirea încrederii și o legătură puternică între voi.
Există câteva lucruri relativ simple pe care oamenii le pot face pentru a face o relație de dragoste mai satisfăcătoare de ambele părți. Cercetătorii au analizat ani de studii ale relațiilor pentru a identifica cinci strategii care ajută la prezicerea relațiilor pozitive: deschidere, pozitivitate, asigurări, împărțirea sarcinilor și o rețea socială comună, notează Medicinenet.
"Datele sugerează cu siguranță că oamenii [în relații de succes] fac aceste lucruri cu o frecvență relativ mare. Aceste abordări ar trebui să facă parte din setul de instrumente al fiecărui partener pentru îmbunătățirea relației", a declarat autorul studiului Brian Ogolsky, profesor asistent în departamentul de dezvoltare umană și comunitară la Universitatea Illinois din Urbana-Champaign.
De asemenea, studiul arată că ambii parteneri doresc de obicei să simtă că cealaltă persoană depune eforturi pentru a asigura succesul relației. "Lucrul despre întreținere este că nu observați întotdeauna când se întâmplă, dar observați când nu se face", a spus Ogolsky.
Următorii cinci factori definesc consistența unei relații bune:
Deschidere: vorbind despre sentimente și încurajarea partenerului dvs. să facă la fel
Pozitivitate: acționând optimist și vesel în interacțiunile voastre zilnice unul cu celălalt
Asigurare: făcând lucruri care arată că veți fi acolo pentru cealaltă persoană și sunteți dedicați relației
Sarcini partajate: împărțirea corectă a sarcinilor și responsabilităților din gospodărie
Rețeaua socială comună: includerea familiei și a prietenilor partenerului în activitățile dvs. din când în când
Diferitele etape ale unei relații pot dicta care dintre strategii are nevoie de mai mult accent, a spus Ogolsky. „La început, în relații, oamenii sunt foarte flămânzi de informații, întrebându-se 'Este această persoană îndrăgostită mine?' și are nevoie de mai multă asigurare. În timp, și cu mai mult angajament, acest lucru trece la mai mult interes pentru menține relația ca pe o investiție ", a explicat el.
Ogolsky a spus că s-a concentrat foarte mult în cercetarea relațiilor și mass-media asupra problemelor mai problematice în relații - cum ar fi rata creșterii divorțului - dar a fost interesat în special să analizeze cealaltă parte a ecuației: ceea ce facilitează un relație sănătoasă.
Echipa de cercetare a analizat 35 de studii care au inclus peste 12.000 de participanți, identificând termeni cheie legați de relațiile de succes. Ei au acordat o pondere mai mare în analiza totală a cercetării cu cel mai mare număr de participanți și s-au concentrat pe factori care erau legați de anumite comportamente în relație. Studiul a apărut recent în Jurnalul de relații sociale și personale.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau