Coaja de pâine rumenită, pericol pentru sănătate. Cum te afectează dacă o consumi
Dimensiune font:
Coaja de pâine rumenită bine poate reprezenta un pericol pentru sănătatea ta. Iată cum te poate afecta și ce substanță îți poate face rău.
Partea arsă a pâinii este un pericol pentru organism. Pentru că cea mai mare cantitate de acrilamidă se formează în alimentele care conțin mult amidon, așa cum sunt pâinea, produsele de patiserie sau cartofii prăjiți, potrivit libertateapentrufemei.ro.
În 2015 Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a inclus această substanță în categoria celor cu potențial cancerigen. Orice aliment care conține amidon și zaharuri, supus procesului de coacere, prăjire și rumenire capătă o crustă toxică.
De asemenea, specialiștii în alimentație de la Comisia Europeană recomandă temperaturi mai reduse pentru coacerea pâinii, astfel încât să nu mai fie arsă coaja. Iar timpul de fermentare al drojdiei trebuie să fie mai lung, pentru a reduce zaharurile din aluat.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau