Cozmin Gușă, concluzii după experimentul ”19 grade în casă”
Dimensiune font:
„Am făcut experiment o zi: 19 grade în casă. Ok, poți sta, dacă umbli prin casă, stai bine. Dar cum eu am stat în același loc aproape trei ore la emisiune și cu pregătire, mi-a fost frig la 19 grade. Nu se poate sta, îmi pare rău, sau nu mai suntem noi obișnuiți. Stăteam înainte de 89 și la temperaturi mai mici, dar la 19 grade organismul meu, care e destul de rezistent, nu suportă”, a spus Cozmin Gușă, vineri, la DCNewsTV.
De asemenea, a precizat că acum are în casă 21 de grade.
Câte grade e bine să avem în casă, conform medicilor Câte grade este bine să avem în casă? 24? 25? 16? 19? Care este temperatura ideală? Desigur, cel mai bine este să setăm temperatura așa cum ne simțim noi mai bine, dar ce spun medicii? Aflăm răspunsul de la medicul Doru Negru.
„Între 16 - 18 grade în cameră. Aceasta este căldura normală pentru un om îmbrăcat pentru că noi nu stăm în pielea goală”, a zis Doru Negru la DC News.
Această temperatură este și în țările nordice.
Nu uitați că locuinţele încălzite necorespunzător nu sunt cele mai sănătoase. Dacă în casă temperatură este mai mare de 24-25 de grade Celsius, organismul va avea de suferit atunci când ieşi afară şi îi va fi greu să se acomodeze la temperaturile negative. Poate vi se pare o temperatură mică, dar, de exemplu, în timpul somnului, temperatura corporală scade cu câteva grade, deci este ideal ca și temperatura din cameră să fie mai mică. Pentru o odihnă plăcută, setează termostatul între 16 și 19 grade Celsius pe toată durata nopții.
Peste 1/3 dintre români sunt în pragul sărăciei sau al excluziunii sociale. Gușă cere intervenția Guvernului: Suntem caz de targă! Cozmin Gușă a vorbit, tot într-o emisiune la DCNewsTV, despre problemele socio-economice din România, pe baza datelor Eurostat, care prezintă un procent îngrijorător de români aflați în pragul sărăciei sau al excluziunii sociale:
„Suntem pe primul loc, conform Eurostat, la proporția cetățenilor țării noastre care sunt în pragul sărăciei sau al excluziunii sociale. 34,5% la o medie europeană apropiată de 20%. Suntem aproape dublu față de media europeană, după noi fiind Bulgaria și Grecia. Pe ultimul loc, în sensul bun al cuvântului, este Cehia, o țară care e la fel ca noi, fostă comunistă. Nu poți să zici că sunt Franța sau Spania care sunt de mult timp în Uniunea Europeană. Cehia, care e de aici de lângă noi, care e criticată și așa mai departe, nu are decât 10,2% din populație care este în această perioadă în pragul sărăciei și al excluziunii sociale. Dacă ei măsoară bine cifra și o interpretează corespunzător, o să-și dea seama că trebuie să ia aceste măsuri de ieftinire a energiei mai mult față de alte țări europene, indiferent de ce se va întâmpla. 34,5% te îngroapă total. Sigur că, pe lângă ăștia, mai avem încă pe atâția care sunt aproape de acest prag. Ăștia sunt măsurați de Eurostat. Suntem caz de targă“, a spus, la DC News, la emisiunea „Deferiți mass media“, Cozmin Gușă.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau