Cum previi posibilele probleme cauzate de frig?
Dimensiune font:
Iubitorii peisajelor inzapezite si a ceaiurilor fierbinti asteapta cu nerabdare instalarea iernii, insa de îndată ce-si intra serios in rol, temperaturile negative pot avea un impact negativ asupra organismului uman.
Iata ce poti face pentru ca temperaturile scazute sa nu-ti dauneze!
Imbraca-te corespunzator sezonului rece!
De preferat este sa evitam pe cat posibil sa ne expunem la frig, intrucat acesta are un efect negativ asupra organismului. Temperaturile scazute scad imunitatea, motiv pentru care suntem predispusi la raceala si gripa. Din pacate, exista mult mai multe afectiuni ce se pot dezvolta din cauza frigului, ca de exemplu hipotermia ce poate fi fatala. Cand temperaturile scazute dau navala, principalul aliat al nostru este imbracamintea adecvata. Este adevarat ca iarna punem mult mai multe haine pe noi comparativ cu celelalte anotimpuri, insa exista si o regula nescrisa in acest sens. Pentru a fi eficienta, stratul de haine trebuie sa fie compus dintr-un obiect vestimentar care sa absoarba transpiratia peste care adaugati straturile care mentin caldura corporala.
Extremitatile sunt la fel de importante!
Din pricina faptului ca tendinte in moda nu corespund cu regulile in vestimentatie din timpul iernii, alegem sa nu ne protejam corespunzator. Prin urmare, extremitatile sunt lasate la voia intamplarii. In aceasta situatie, in functie de sensibilitatea fiecaruia si de temperatura la care a fost expus, apar degeraturile. Pentru a le evita purtati niste cizme imblanite de dama, precum cele de pe Kalapod.net impreuna cu sosete groase, manusi, fular si caciula. Zonele predispuse la degeraturi vor fi astfel protejate de temperaturile scazute si nu veti risca sa ajungeti la alte complicatii.
Hidratati-va corespunzator
Medicii recomanda sa fie consumate cat mai multe lichide pe parcursul iernii, insa prin lichide a nu se intelege alcool. Obiceiul de a bea vin fiert s-a transformat intr-o traditie, cu precadere pe perioada sarbatorilor de iarna. Acesta nu are grad mare de alcool, motiv pentru care, daca este consumat in cantitati mici, nu va duce la vasodilatatie brusca. Ceaiurile sunt printre cele mai recomandate bauturi de catre medici in aceasta perioada, si desi tindem sa-l bem fierbinte, este mult mai benefic daca va fi consumat cald.
Pielea si parul sunt la fel de predispuse la deshidratare
Mai ales in randul doamnelor, aceste doua probleme apar odata cu aparitia primelor semne ale iernii. Desi nu afecteaza fizic ritmul organismului, reprezinta un motiv pentru care multe femei au stima de sine scazute in aceasta perioada. Pielea este mult mai deshidratata, motiv pentru care trebuie sa va adaptati rutina de skincare la noile nevoi. Firele de par sunt afectate si ele pe parcursul iernii, despicandu-se cu usurinta, iar pentru a le mentine hidratate este necesara o rutina completa, formata din mai multi pasi. Integrati in procesul de ingrijire produse calitate si eficiente care sa va ofere rezultatul dorit.
Pentru o buna funcționare a organismului pe perioada iernii tineti cont de cele mentionate si gasiti un echilibru in acestea. Prin urmare, desi temperaturile sunt scazute, este benefic sa petreceti cateva minute zilnic in aer liber.
Sursa foto - unsplash.com
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau