De ce recomandă nutriționiștii zeama de varză murată. ”Este bogată în…”
Dimensiune font:
Varza murată și zeama sa, castraveţii, conopida, gogonele, sunt alimente bogate în bacterii probiotice, vitamine și minerale.
În procesul de fermentaţie se nasc bacterii care, împreună cu flora din organism, au efect benefic asupra sănătății, susține medicul Alexandru Nechifor, specialist în medicină internă şi nutriţie la Spitalul Județean Galați
În plus, bacteriile probiotice din murături favorizează digestia. Legumele murate au un conținut bogat de vitamine, precum și de minerale de preț precum fier, calciu. Tratează anemia, întăresc oasele și asigură sănătatea aparatului vizual.
Zeama de varză, sursă de vitamine și minerale
Potrivit medicului, consumate cu moderație, dacă nu avem afecțiuni cardiovasculare sau renale, murăturile pot fi o minune pentru sănătatea si echilibrul microbiotei intestinale.
„Zeama de varză murată sau „moarea” cum este cunoscută in popor este un aliment extrem de sănătos, fiind bogată in vitamina C, A, B1, B2, B3, B6 si B9 și E, dar și în minerale precum magneziu, potasiu, fier, iod. Recomandarea mea, însă, este să nu se depășească 100 de ml, pentru că are un conținut ridicat de sare”, explică medicul Alexandru Nechifor, pentru adevărul.
Nu există un anumit tip de murături mai sănătos sau mai puțin bun. Fiecare legumă sau fruct își dezvoltă în mediu sărat o altă compoziție utilă microbiotei intestinale, susține medicul.
„Murăturile se obțin prin fermentarea acidolactică naturală, cu tulpini de bacterii probiotice sălbatice, care provin din legume și fructe proaspete. Fără să exagerăm microbiomul intestinal este esențial, chiar vital pentru sănătatea noastră. Tot mai multe studii ne arată că depindem din foarte multe puncte de vedere de echilibrul acestuia”, a adăugat medicul Alexandru Nechifor.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau