Espresoarele de cafea - modele și moduri de funcționare
Dimensiune font:
Aparatele de cafea au devenit un factor cheie în crearea unei cafele de calitate. Expresoarele, fie că sunt de uz casnic sau de birou, se disting prin eficiență și simplitate. Haideți să descoperim împreună cum au evoluat acestea.
Este bine cunoscut faptul că, după apă, cafeaua este cea mai consumată băutură la nivel mondial, de miliarde de persoane. Motivul pentru acest lucru, însă, nu este doar gustul său, de fapt, cafeaua este mult mai mult decât o simplă băutură. De-a lungul anilor, aceasta a devenit un aspect cultural, ceea ce a dus la dezvoltarea unei adevărate filosofii față de cafea în sine. Astăzi, este oferită în numeroase variante, fiecare reflectând modul în care este concepută cafeaua și, în consecință, modul de a o savura. De la espresso tipic italian, ristretto și intens, până la cafeaua americană. De la capsule de cafea la expresoare cu cafea boabe, ambele soluții practice și eficiente. Cafea amară sau cafea dulce. Cafea lungă sau cafea ristretto. Cafea fierbinte sau cafea cu gheață. Pe lângă aceste tipuri diferite de cafea, și instrumentul de preparare a căpătat un rol fundamental. Sunt mai multe tipuri de expresoare, care se adaugă la celelalte aparate, mai simple, de preparare a cafelei.
Expresoare pentru cafea în doză sau cafea măcinată
Acesta este un produs semiautomat care simulează funcționarea mașinilor de cafea de bar; unele modele sunt, de asemenea, echipate cu o componentă suplimentară pentru prepararea cappuccino și diverse funcții suplimentare.
Cum funcționează? Există un rezervor de apă și un filtru în care pot fi introduse dozele de cafea sau cafeaua măcinată. Odată ce apa a ajuns la temperatura necesară, aparatul de cafea este gata de utilizare: este suficient să porniți comanda pentru a produce cafeaua, iar apa, fierbând, va curge în rezervorul care conține fie capsula de cafea, fie pudra de cafea, amestecându-se cu aceasta și oferind o cafea aburindă, la fel de bună ca cea de la bar.
Dacă folosiți cafea sub formă de pulbere, va trebui să spălați carcasa după fiecare utilizare, iar dacă folosiți cafea sub formă de capsule, trebuie doar să îndepărtați reziduurile. Întreținerea de rutină include apoi cicluri periodice de decalcifiere, deseori indicate de aparatul însuși, care sunt esențiale pentru a păstra funcționarea aparatului de cafea și pentru a vă bucura de o cafea de calitate.
Expresoare cu capsule
Cum funcționează? Funcționarea acestor mașini este similară cu cea a mașinilor cu cafea măcinată. Diferența constă în faptul că nu va fi necesar să dezasamblați și să asamblați componentele, deoarece pentru a prepara cafeaua trebuie doar să introduceți capsula în fanta de livrare a cafelei și să apăsați butonul.
Cât de multă îngrijire necesită? Curățarea zilnică este practic zero: periodic va trebui să efectuați cicluri de decalcifiere și va trebui să goliți și să clătiți tava de picurare (dacă este prezentă).
Expresoare automate de cafea
Acestea sunt aparate complet automate, care sunt foarte diferite de celelalte tipuri menționate mai sus, deoarece vă permit să folosiți atât boabe de cafea, cât și cafea măcinată.
Cum funcționează? Și în acest caz, funcționarea se face prin presiune. Principala particularitate a acestor aparate este prezența unei râșnițe interne care permite obținerea cafelei direct din boabe.
Cât de multă îngrijire necesită? Componentele care trebuie curățate cel mai frecvent sunt tava de picurare și recipientul pentru zațul de cafea, ambele fiind lavabile în mașina de spălat vase. De asemenea, trebuie luate în considerare ciclurile periodice de decalcifiere, indicate de aparatul însuși.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau