Există șanse: Cele 7 alimente care îți pot SALVA viața
Dimensiune font:
Dacă ai putea duce doar 7 tipuri de alimente pe o insulă pustie, care ar fi acestea? Baconul s-ar putea să fie în topul listei tale, dar nu vei avea un cardiolog lângă tine, care să te salveze atunci când arterele tale se vor umple de grăsime!
Dacă doriți să supraviețuiți suficient de mult și, în general, să vă salvați viața, atunci trebuie să aveți o dietă sănătoasă. Dietele beneficiază de diversitate. Organizațiile de sănătate din SUA pledează pentru consumul a cinci porții de fructe și legume pe zi. În Danemarca numărul este de șase, nu pentru că vor să fie mai sănătoși, ci pentru că șase sună precum cuvântul „sex” în limba daneză…Iar campania mizează pe simbolul „sexului în fiecare zi”. Japonezii încearcă să mănânce 30 de tipuri diferite de mâncare în fiecare zi. Și așa mai departe.
Să rămânem, deocamdată, după cum subliniază și livescience.com., doar la următoarele șapte alimente, care pot face un mare serviciu sănătății noastre. Și care pot satisface nevoile corpului nostru de macronutrienți (proteine, carbohidrați și grăsimi) și micronutrienți (vitamine și minerale).
Nu vă faceți griji…
În primul rând, fasolea! Ca și în cazul fructelor de pădure, majoritatea boabelor sunt foarte nutritive. Multe liste ale nutriționiștilor includ fasolea în rândul așa-numitelor superalimente. Fasolea poate fi cea mai bună sursă de calciu și fier. Este un aliment versatil, iar boabele uscate se păstrează mult timp. Și, potrivit specialiștilor, nu vă faceți griji pentru flatulență, atâta timp cât rămâneți sănătoși!
Al doilea aliment este varza kale. În timp ce majoritatea legumelor cu frunze verzi vă vor face bine, kale este deosebit de bogată în vitamine, minerale și fibre și vă va face foarte bine! Puteți fierbe tulpinile pentru un bulion de legume simplu. Printre “verii” apropiați ai kale, și ei destinați unei alimentații sănătoase, se numără broccoli, varza de Bruxelles și conopida.
Ar putea fi ceva mai sexy?
Pepenele galben este cel de-al treilea aliment care ne poate salva viața prin sănătate. Ca și în cazul fructelor de pădure este atât gustos, cât și hrănitor. Deși are ceva zahăr, e o sursă prea bună de vitamine A și C și potasiu pentru a-l ignora. Lipsa sa de grăsime face ca pepenele galben să fie considerat un pic mai bun decât bananele.
Fructele de pădure ocupă toate locul patru. Afine, zmeură...alegeți ce vă place și mâncați! Puține alimente au așa aromă, conținut de vitamine și potență antioxidantă. Nu uitați, potrivit nutriționiștilor, ca alături de fructele de pădure să adăugați și kiwi, pentru un și mai mare aport de sănătate. Se estimează că mai mult de cinci milioane de americani au boala Alzheimer - un număr care se așteaptă să fie aproape triplu până în 2050, dacă nu există progrese medicale semnificative. Doar adăugarea de mai multe afine în dietă poate ajuta, conform specialiștilor. Bogate în antioxidanți, care le conferă culoarea purpurie sau roșu profund, fructele de pădure protejează celulele de deteriorare, schimbând modul în care neuronii din creier comunică și reducând acumularea de proteine apărute cel mai frecvent în Alzheimer.
Orzul e pe locul cinci. “Ar putea fi ceva mai sexy decât ovăzul? Da, este orzul!”, spun nutriționiștii. Dar orzul, mai mult decât ovazul și alte cereale integrale, scade nivelul de colesterol LDL „rău” și crește HDL „bun”. Ca și în cazul altor boabe, orzul are vitamine esențiale (cum ar fi niacina și alte vitamine B) și minerale (mangan și seleniu), care altfel nu sunt atât de abundente în fructe. Și dacă ai suficient de mult orz, poți prepara ceva bere sau whisky…
Sursa ta importantă
Algele sunt pe locul șase. Aproape toate tipurile sunt comestibile. Algele de mare sunt încărcate cu vitamine și minerale. Odată uscate se , se va păstra și luni întregi. Algele de mare sunt o parte importantă a dietei asiatice, iar majoritatea caselor japoneze au la dispoziție patru sau cinci feluri. Și, pe locul șapte, peștele! Dacă ai somon la dipoziție, atunci ai cu adevărat noroc. Somonul este bogat în acizi grași omega-3, ceea ce este bun pentru inima ta. Orice pește este totuși o sursă bună de grăsimi și proteine sănătoase. Dacă ai decis să mănânci cu adevărat sănătos, atunci peștele va fi sursa ta importantă de vitamina B12!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau