Pași în alegerea celui mai potrivit cuptor electric pentru afacerea ta
Dimensiune font:
Când îți dorești rezultate la perfecte în bucătăria ta profesională și cauți un echipament performant, dar și ușor de controlat, îți recomandăm să te orientezi spre alegerea unui cuptor profesional electric. Sunt multe opțiuni pe piață, iar specificul afacerii tale va dicta, în parte, și modelul cuptorului care îți e cel mai potrivit.
Iată pe scurt câteva criterii, pe care le vom detalia mai jos. Cuptoarele compacte sunt potrivite dacă spațiul de care dispui e redus ca dimensiuni. Dacă ai nevoie ca preparatele tale să aibă aceeași calitate de fiecare dată, alege cuptoare cu posibilitatea memorării rețetelor. Dacă ai însă nevoie să controlezi parametrii de gătire și dorești să beneficiezi de manevrare ușoară a cuptorului, orientează-te către cuptoarele vârf de colecție.
Beneficiile unui cuptor electric
Dacă nu știi care sunt motivele pentru care să alegi un cuptor electric, ți-ar fi de ajutor să te uiți în listele de specificații ale aparatelor de acest tip.
Vezi ce tip ce cuve GN vrei să plasezi în interior. Să fie 1/1, 2/3 sau 2/1? Studiază apoi funcțiile acestuia. Cele de convecție, aburi și umidificare sunt cele mai importante și sunt motivele principale pentru care acestea sunt preferate cuptoarele cu alimentare electrică. Unele modele au și coacere mixtă de abur + convecție.
Poți opta pentru un cuptor cu umidificare directă automată 0-100 %, umiditate controlată din panoul cuptorului pe fiecare vatră de încălzire, chiar răcire rapidă, abur saturat (păstrând consum scăzut de apă și energie).
O altă caracteristică importantă este ventilația și numărul de motoare. Sunt cuptoare cu un motor sau cu două, iar acestea se pot roti in două sensuri și pot avea inclusiv funcție de autorevers și setarea vitezei în mai multe trepte.
Numărul de programe de coacere este o altă caracteristică foarte importantă. Acestea pot avea zeci de programe, posibilitate de a le seta și memora pe cele preferate. Printre acestea, sunt și programe presetate precum cele de autocurățare, cu apă și detergent.
De asemenea, unele modele de cuptoare dețin și funcție de monitorizare a procesului de coacere prin intermediul smartphone-ului, sugerează rețete personalizate, analizează modul în care este folosit cuptorul, au programe de deshidratare, gătire la abur, sub vid, prăjire, grătar și multe altele.
De care ai nevoie? Poate de un singur cuptor mai mare și de alte câteva mai mici pentru a coace în același timp preparatele? Toate acestea le fac ajutoare de mare încredere în industria HoReCa.
Care este cel mai potrivit pentru tine?
Atunci când alegi cuptorul potrivit afacerii tale, ai în minte mai multe criterii. Care este meniul propus de tine? Cât spațiu ai la dispoziție? Care este bugetul alocat pentru echipamente în care vrei să te încadrezi? În cât timp vrei să-ți recuperezi investiția? Ce sursă de curent ai la dispoziție?
Uneori, oricât de mult ai dori să cumperi un echipament ultra-performant, poate chiar nu ai nevoie dacă alegi să coci doar un fel de preparate, dacă în meniul tău apare un singur de preparat cu aceeași rețetă pe care o respecți, iar tu trebuie să oferi rezultate identice fiecărui client care îți alege produsul final.
Pentru o afacere tip fast-food, mai ales de cartier sau într-o rulotă, îți e mai potrivit un cuptor de mici dimensiuni. Acestea au o singură cameră de coacere, însă îți poți permite să investești mai mult în achiziția unui cuptor dacă într-unul plănuiești să extinzi în timp meniul, dacă ai un laborator și coci mai multe feluri de preparate.
Pe de altă parte, dacă echipa ta din bucătărie este numeroasă și ai nevoie de un echipament versatil, cel mai bine este să te orientezi spre aparate care pot funcționa independent, dar care pot și ajuta cât de mult posibil personalul, care să fie profesionale și să aducă cele mai bune rezultate.
Întotdeauna discută cu bucătarul chef din echipa ta, ori cu un consilier din magazinul de specialitate HoReCa pentru a alege cel mai potrivit model adaptat nevoilor tale. Pornește și de la un meniu orientativ pe care dorești să-l propui, de la conceptul de fast-food, restaurant sau bistro, iar alegerea va fi mult mai ușoară.
Magazinele de specialitate au mereu personal dedicat în departamentul de vânzări care te poate consilia și cu ajutorul cărora poți alege cea mai potrivită variantă de echipament pentru tine și afacerea ta!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau