Patru obiceiuri care stimulează fericirea
Dimensiune font:
O viață fericită și împlinită reprezintă unul dintre dezideratele esențiale ale oamenilor, cercetările arătând că anumite obiceiuri au capacitatea de a stimula o atitudine pozitivă. Experiențele simple, precum practicarea recunoștinței sau petrecerea timpului liber alături de familie și prieteni, sunt cele care promovează bunăstarea mentală. Iar dacă te întrebi care sunt acțiunile pe care le poți întreprinde pentru a stimula fericirea, iată patru exemple care au un impact mai mare decât ai putea crede.
Practică recunoștința zilnică
Exprimarea recunoștinței are beneficii nu doar asupra stării de spirit, ci și asupra somnului și a nivelului de energie. Potrivit studiilor, persoanele care adoptă o astfel de atitudine sunt mai sănătoase, energice și mai puțin anxioase. Cheia este să creezi un mic ritual de recunoștință și, în fiecare dimineață, să te gândești la trei lucruri pe care le-ai apreciat în ziua precedentă. O altă variantă este să notezi într-un jurnal trei aspecte pozitive care te-au bucurat. Chiar dacă am putea crede că evenimentele majore sunt cele care ne oferă mulțumire, în fapt micile experiențe sunt cele care ne împlinesc ca persoane. Așadar, găsește zilnic acele lucruri care contribuie la starea ta de bine și fii recunoscător.
Realizează acte regulate de bunătate
Cercetările au arătat că micile acte de caritate au o contribuție majoră asupra bunăstării și aduc o mare satisfacție. Fie că alegi să donezi pentru cazuri precise, fie decizi să redirecționezi 3,5% din impozitul pe 2021 către proiectele de educație ale United Way, aceste acțiuni îți vor oferi o stare de bine și vor contribui la o mai mare stimă de sine. Spre exemplu, fiecare redirecționare către United Way ajută copiii din medii defavorizate să nu abandoneze școala și astfel să rupă cercul sărăciei în care trăiește familia lor de generații. De asemenea, pe lângă aceste acțiuni, poți realiza mici gesturi care să înfrumusețeze ziua cuiva. Poți ține ușa deschisă pentru cineva care intră după tine, poți dona haine unui centru de asistență socială sau ai posibilitatea să-i ajuți pe vecinii tăi de bloc la realizarea unor treburi gospodărești.
Petrece mai mult timp cu familia și prietenii
O relație apropiată cu familia și prietenii reprezintă una dintre cheile longevității. Potrivit cercetărilor, interacțiunea socială scăzută poate fi extrem de dăunătoare și are un impact negativ asupra psihicului nostru. Pentru a evita o astfel de situație, încearcă să creezi loc în programul tău pentru întâlniri frecvente nu doar cu familia, ci și cu prietenii buni. Prieteniile puternice sunt importante pentru sănătatea ta emoțională și au un rol major în menținerea unei stări bune de spirit.
Investește în experiențe
Sunt multe lucruri pe care ni le dorim pentru noi sau pentru locuința noastră, dar dacă îți dorești să contribui la crearea unei stări de bine, atunci ia în considerare să investești mai mult în experiențe și mai puțin în obiecte. În plus, caută mereu să te plimbi, să descoperi locuri noi, să petreci timp în mijlocul naturii și să pui în prim plan pasiunile tale. Aceste practici sunt esențiale pentru atingerea fericirii și a unei stări de bine.
De asemenea, înconjoară-te de oameni optimiști și cu energie pozitivă, pentru că aceștia au capacitatea de a ne inspira și de a ne transmite bunăstare emoțională.
Sursă foto: Shutterstock
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau