Pierderea mirosului arată cât de repede îmbătrânești și „prevede” afecțiuni cu cinci ani înainte
Dimensiune font:
Medicii au descoperit că simțul olfactiv poate indica vârsta reală a organismului. S-a constatat că pierderea mirosului este un simptom comun în cazul bolilor neurodegenerative. Acestea sunt afecțiuni debilitante, ca Parkinson și Alzheimer, iar riscul crește odată cu vârsta.
Studii anterioare au arătat că un simț al mirosului defectuos este un semn de îmbătrânire sau de boală.
Un studiu început în 2019 pe mai mult de 2.000 de persoane a constatat anterior că cei cu un simț al mirosului deficitar aveau un risc cu 46% mai mare de a muri într-o perioadă de zece ani decât cei cu un simț al mirosului obișnuit.
În 2017, o altă lucrare a constatat că pierderea capacității de a mirosi este, de asemenea, un semn de demență, simptomul apărând cu cinci ani înainte ca boala să fie diagnosticată.
Asta în timp ce o lucrare din 2004 a constatat că testarea mirosului ar putea ajuta la identificarea schimbărilor în sănătatea oaselor - un factor comun în timpul îmbătrânirii.
Acest lucru înseamnă că, în funcție de cât de puternic sau de slab este simțul olfactiv, medicii ar putea fi capabili să identifice ritmul îmbătrânirii și vârsta generală.
Aceste teste au ajutat la dezvăluirea abilității unei persoane de a detecta un miros și a capacității sale de a-l numi și de a-l diferenția de alte mirosuri.
Dacă cineva pică un test olfactiv, atunci acest pacient trebuie să își îmbunătățească alimentația sau să se supună unui examen neurologic sau medical mai detaliat.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau