Și tu încerci să eviți consumul de alimente procesate? Iată 5 idei practice pentru a te ajuta să îți atingi scopul!
Dimensiune font:
Conștientizarea colectivă a importanței unei alimentații echilibrate a condus la dorința oamenilor de a consuma numai alimente sănătoase, ecologice, din surse sigure si per total, la adoptarea unor obiceiuri alimentare care sa aibă efecte benefice asupra sănătății. Acest lucru presupune, printre altele, și eliminarea din meniul zilnic a alimentelor procesate de orice tip. Prin definiție, alimentele procesate sunt cele cărora le-a fost alterată forma și compoziția inițială. Un exemplu elocvent poate fi diferența dintre o portocală și un biscuite cu aromă de portocală. În esență, orice aliment care a fost gătit, conservat, pasteurizat, congelat se consideră a fi aliment procesat. Excluderea acestor alimente din dieta zilnică nu este deloc un lucru ușor de realizat, mai ales în ritmul alert al vieții noastre cotidiene, unde deseori suntem pe fugă și dorim să mâncăm ceva rapid și sățios. Însă o astfel de
Dacă și tu plănuiești să faci o astfel de schimbare în alimentația ta, mai jos am reunit câteva sfaturi care să te ajute să reușești să îți modifici obiceiurile alimentare.
Cumpără produse integrale!
Când spunem asta, ne referim la a înlocui produsele care conțin cereale rafinate cu unele care conțin cereale integrale. Alimente de tipul pâinii, orezului, pastelor au variante ce sunt fabricate din cereale integrale, care nu au trecut prin procese de rafinare și care au un conținut mult mai crescut de fibre și nutrienți.
Încearcă să prepari acasă unele alimente
De tipul untului, untului de arahide sau laptelui de migdale. Pentru prepararea untului de casă, există dispozitive care te vor ajuta să obții un unt cremos numaidecât. În privința untului de arahide, tot ce trebuie să faci este să pui arahidele în blender și să le râșnești până acestea se vor transforma într-o pastă cremoasă și fină. Pentru laptele de migdale, pune migdalele peste noapte la hidratat, iar a doua zi pune-le în blender și râșnește-le împreună cu o cantitate de apă. Tot ce este nevoie să faci după este să strecori lichidul obținut și astfel ai obținut lapte de migdale.
Gătește mâncare în avans
Faimosul concept de “meal prepping” care a devenit foarte popular tocmai pentru că te scutește de multă bătaie de cap. Gătind la începutul săptămânii mai multe feluri de mâncare te scapă de stresul de a te gândi mereu ce vei mânca la următoarea masă. Astfel, vei avea tot timpul opțiuni sănătoase la îndemână și vei evita să apelezi la alimente procesate precum diversele conserve ce se găsesc în supermarketuri.
Mergi la piață mai des!
Și atunci când faci asta, alege legume și fructe proaspete, pe care le poți păstra în frigider pentru întreaga săptămână. Noile game de frigidere au chiar și o cuvă specială pentru legume și fructe, cu sisteme de ventilație special concepute ce păstrează alimentele proaspete pentru o perioadă mai îndelungată. Astfel de frigidere găsești în gama variată a celor de la Altex.ro.
Nu în ultimul rând, bea mai multă apă!
Băuturile procesate de tipul sucurilor acidulate, ceaiurilor sau băuturilor pentru sportivi au un conținut foarte ridicat în zahăr și foarte scăzut în nutrienți. Înlocuirea acestora cu apă carbogazoasă sau infuzată cu diverse fructe sau legume poate fi o bună opțiune pentru a mai reduce consumul de alimente procesate.
Acestea fiind spuse, sperăm că vei pune în practică măcar una din ideile noastre sau chiar pe toate, vezi care dintre acestea funcționează cel mai bine pentru tine, iar la final nu uita, că micile schimbări au nevoie de consecvență și timp pentru a duce la bune rezultate
Sursa foto: Unsplash.com
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau