Tendinţele anului 2022 în amenajări interioare pe care ar trebui să le ai în vedere

camera-de-zi (1)

Dimensiune font:

| 21-01-2022 11:52

 Tendinţele anului 2022 în amenajări interioare pe care ar trebui să le ai în vedere

Situaţia sanitară din ultimii aproape doi ani i-au determinat pe foarte mulţi români să fie mai atenţi la felul în care îşi amenajează şi îşi decorează locuinţa. Faptul că au petrecut mai mult timp acasă sau au început chiar să lucreze cu normă întreagă din propriile case, i-a determinat pe mulţi dintre noi să regândească împărţirea spaţiului, dar şi să acorde mai multă atenţie detaliilor care ţin de decor. Dacă tu încă nu ţi-ai reamenajat locuinţa, dar acest lucru este pe lista ta de priorităţi de anul acesta, iată câteva trenduri de care poţi ţine seamă, pentru a te bucura de confort. 
Reîntoarcere la natură
Designerii de interior au pus în valoare de mai mulţi an acest trend, care se pare că se va dezvolta şi pe viitor. Ce înseamnă mai precis un decor “natural” al locuinţei? În primul rând, se referă la o paletă de culori neutră din gama bejurilor şi griurilor calde. Dacă preferi nuanţe mai intense, poţi opta pentru cele de verde sau albastru închis, mai ales dacă beneficiezi de un spaţiu mai generos. În al doilea rând, ca să te înscrii în acest trend, optează pentru soluții de pardoseli cu aspect natural, care vor adăuga un plus de căldură atmosferei. Nu în ultimul rând, alege un mobilier furniruit cu lemn sau chiar din lemn natur. Desigur, dacă optezi pentru acest trend, poţi completa ambianţa cu ghivece cu flori şi tablouri sau fotografii care redau peisaje din natură. 
Un sanctuar personal
În ceea ce priveşte dormitorul, tendinţele sunt clare: această cameră trebuie dedicată în exclusivitate relaxării şi somnului de bună calitate. Asta înseamnă renunţarea la dispozitivele electronice din această încăpere şi o atenţie sporită acordată confortului. Nuanţele calde de verde salvie sunt privilegiate de mulţi designeri, în combinaţie cu alte culori relaxante cum ar fi ocru sau teracotta. De asemenea, specialiştii spun că “regele” dormitorului ar trebui să fie patul. Indiferent care este modelul pe care îl alegi, optează pentru o saltea de cea mai bună calitate şi foloseşte aşternuturi şi cuverturi din materiale naturale cum ar fi lâna, bumbacul sau inul, în culori calde, care invită la relaxare. 
Sustenabilitate
Protejarea mediului înconjurător a devenit un subiect din ce în ce mai important, care se declină în toate domeniile, inclusiv cel al amenajărilor interioare. Aşadar, pentru a avea o locuinţă care este prietenoasă cu mediul este important să te asiguri, în primul rând, că izolaţiile sunt bine făcute. În al doilea rând, în ceea ce priveşte mobilierul şi obiectele de decor, poţi apela la magazinele care folosesc modelul de economie circulară şi cele care vând produse la mâna a doua. Poţi găsi produse deosebite la preţuri foarte avantajoase. În al treilea rând, dar nu mai puţin important, alege cât mai puţine produse din plastic în locuinţa ta, favorizând astfel materialele naturale care pot fi reciclate mai uşor. 
 
 Eclectism
Este evident că locuinţa ta ar trebui să-ţi pună în evidenţă şi personalitatea, aşa că nu ezita să-ţi expui stilul tău personal, chiar dacă nu toate elementele care îţi plac se potrivesc organic între ele. Un stil eclectic are avantajul de face ca fiecare piesă să le pună în evidenţă pe celelalte. Aşadar, nu ezita să foloseşti covoarele tradiţionale sau păturile de la bunica în combinaţie cu ghivece de flori din teracotă în stil florentin, de exemplu. Important este să găseşti un echilibru astfel încât spaţiul să nu devină supraaglomerat cu detalii vizuale, ci să dea senzaţia unei unităţi, chiar dacă ea nu există decât la nivel cromatic, de exemplu. 
 
Locuinţa noastră, inclusiv prin felul în care este amenajată, poate avea un impact semnificativ asupra stării noastre generale de bine. Aşadar, nu ezita să-ţi amenajezi casa astfel încât să te simţi pe cât se poate de confortabil şi relaxat în ea!
 
Sursa foto: Pexels.com 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:23

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Primaria Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani, telefon 0231/561.946, fax 0231/561.936, e-mail: primariacotusca@ yahoo.com, cod fiscal 3372157. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: a) teren in suprafata de 7.900 mp, din Parcela Cadastrala 677, lot 2, situat in comuna Cotusca, judetul Botosani, apartine domeniului public al Comunei Cotusca, conform caietului de sarcini; b) teren in suprafata de 680 mp, din Parcela Cadastrala 682, lot 2, situat in comuna Cotusca, judetul Botosani, apartine domeniului public al Comunei Cotusca, conform caietului de sarcini; c) teren in suprafata de 7.210 mp, din Parcela Cadastrala 682, lot 1, situat in comuna Cotusca, judetul Botosani, apartine domeniului public al Comunei Cotusca, conform caietului de sarcini; conform H.C.L. nr. 22/08.04.2022 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitarea scrisa, de la sediul Primariei Comunei Cotusca. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Primariei Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 100 Lei, se achita numerar la Casieria institutiei sau in contul concedentului: RO60 TREZ 1195 006X XX00 0330, deschis la Trezoreria Saveni, cod fiscal al concedentului 3372157. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.05.2022, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 30.05.2022, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Primariei Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 30.05.2022, ora 12.00, la sediul Primariei Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de contencios administrativ a Tribunalului Botosani, oras Botosani, Str. Maxim Gorki nr. 8, judetul Botosani, telefon 0231/511.739, fax 0231/531.832, e-mail: tr-botosani-reg@ just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.05.2022.
Administratorul judiciar desemnat prin Sentinţa civilă nr. 76/F/12 aprilie 2022, pronunţată de Tribunalul Vaslui în dosarul nr. 454/89/2022, privind debitoarea S.C. SOPHPANIS S.R.L. Vaslui, având C.U.I. 28957084, sediul social în mun. Vaslui, str. Ştefan cel Mare, nr. 275, corp clădire C3, spaţiul 1, jud. Vaslui, înscrisă la O.R.C. Vaslui sub numărul J37/313/2011, notifică deschiderea procedurii generale a insolvenţei, conform Legii privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor este 20.05.2022. În temeiul art. 114 din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, nedepunerea cererii de admitere a creanţei până la termenul menţionat atrage decăderea din drepturi privind creanţa/creanţele deţinute împotriva debitorului. Termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor este 03.06.2022. Termenul pentru soluţionarea eventualelor contestaţii şi pentru afişarea tabelului definitiv al creanţelor este 28.06.2022. Adunarea creditorilor va avea loc în data de 09.06.2022, ora 1200 la sediul administratorului judiciar din mun. Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, jud. Vaslui, având următoarea ordine de zi: 1. desemnarea comitetului creditorilor şi a preşedintelui acestuia; 2. confirmarea administratorului judiciar şi a onorariului, 3. probleme diverse. Relaţii la administratorul judiciar ESTCONSULT I.P.U.R.L. Huşi, tel. 0335/566.035, 0727/850.575.
1.Informatii generale privind locatorul: Primaria Comunei Voinesti, cu sediul in satul Voinesti, str.Principala, nr.153, comuna Voinesti, judetul Iasi , telefon/fax: 0232/294755 2.Informatii generale privind obiectul inchirierii : inchiriere pe o perioada de 7 ani a unor suprafete de pasuni aflate in domeniul privat al UAT Comuna Voinesti, conform caietului de sarcini. Pretul de inchiriere stabilit conform HCL nr.74 /23.04.2021 , HCL nr.80/28.05.2021 si HCL nr.14/24.03.2022 este de 120 lei/ha/an. 2.1. Procedura aplicata : atribuire directa conform HCL nr.74 /23.04.2021 3. Informatii privind documentatia de inchiriere: 3.1.Modalitatea prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de inchiriere. Documentatia de atribuire se poate obtine de la sediul Primariei Comunei Voinesti, din sat Voinesti, str.Principala, nr.153, com.Voinesti, jud. Iasi. 3.2. Denumirea si adresa Compartimentului din cadrul locatorului de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de inchiriere. Documentatia de inchiriere se poate obtine de la Compartimentul Registru agricol din cadrul Primariei Comunei Voinesti, persoana de contact: inspector Marcoci Irina – membru comisie 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar. Documentatia de atribuire se poate obtine contra sumei de 100 lei de la sediul Primariei Comunei Voinesti, din sat Voinesti, str.Principala, nr.153, com.Voinesti, jud. Iaşi. Suma se achita la casieria institutiei. 4. Informatii privind cererile de inscriere 4.1. Data limita de depunere a cererilor de inscriere la sedinta publica de atribuire directa Dosarele de inscriere se depun la registratura Primariei Comunei Voinesti, pana la data de 16.05.2022 ora 1500. Documntele necesare in vederea intocmirii dosarului de inscriere sunt mentionate in caietul de sarcini. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de atribuire directa Sedinta publica de atribuire directa va avea loc in data de 19.05.2022 ora 0900 la sediul Primariei Comunei Voinesti. 6. Denumirea instantei competente in solutionarea litigiilor Judecatoria Iasi, str.Anastasie Panu, nr.25
16 mai, ziua canonizării Ioanei d'Arc
16/05/2022 17:40

  Ioana d'Arc a fost canonizată de Papa Benedict al XV-lea pe 16 mai 1920, devenind astfel sfantă. Fecioara din Orleans este considerată cea mai importantă figură din Evul Mediu al Franţei.Ioana a a ...

 Vara se schimbă garderoba și lenjeriile de pat - descoperiți Coneltex, producător de lenjerii de pat
16/05/2022 14:45

De cum incepe sezonul cald incepeti să vă faceti griji cu privire la tinute, noua garderobă. Cum rămane insă cu dulapul de lenjerii de pat? Aceste textile ar trebui si ele schimbate o dată cu sezonul. Iat ...

Traficul rutier pe Autostrada Soarelui se va închide
16/05/2022 11:54

Traficul rutier pe autostrada Bucureşti-Constanţa, A2, se va inchide timp de patru nopţi, incepand cu noaptea de luni spre marţi, pentru lucrări la unul dintre pasaje, se arată intr-un comunicat al Compan ...

Ce este medicina vibrațională, cum ne ajută și unde se predă în România
09/05/2022 09:15

„Medicina vibraţională, bazată pe punctul de vedere einsteinian consideră că fiinţa umană este un organism multidimensional compus din sisteme fizice/celulare aflate intr-un schimb interdinamic cu ...

Povestea glicinei, floarea care îmbracă perfect orice casă
08/05/2022 09:15

Glicina a fost adusă din China in Europa in 1816, de către căpitanul Welbank care o primise de la un negustor din Provincia Canton. “Ploaia albastra”cum i se spune in limba germană, a cucerit in ...

Cele mai mari 9 secrete pentru minte și corp: Adăugați-le zilnic în viața voastră și veți trăi 100 de ani
06/05/2022 19:00

Oamenii de stiintă au descoperit că există 5 locuri in intreaga lume, unde oamenii trăiesc peste 100 de ani. Ei au studiat aceste locatii denumite ”fantanile tineretii” si au găsit 9 factor ...

Dieta secretă a japonezilor
03/05/2022 13:01

Se ştie că japonezii au un regim alimentar foarte echilibrat, bazat pe fructe de mare, leguminoase si produse vegetale. Toate sunt bogate in proteine sănătoase, care sunt esentiale pentru organism. Dietele ...

Până când trebuie completat formularul de auto-recenzare, ca să obţii o zi liberă
03/05/2022 12:30

În perioada 14 martie-15 mai, recensămantul se va face online, iar cei care nu au acces la internet vor primi vizitele recenzorilor acasă, in perioada 16 mai-17 iulie. Primul pas este accesarea Platfor ...

Sucul care arde rapid grăsimea viscerală denumită și „grăsimea ascunsă”
03/05/2022 12:13

Multi dintre noi folosesc coriandrul pentru a da gust mancării, insă acest condiment poate fi consumat si in scop terapeutic. Coriandru este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale, iar beneficiile ...

Dansul, exercițiul perfect pentru asigurarea longevității
03/05/2022 10:37

Dansul există din timpuri străvechi. Multe culturi, filozofii si religii au imbrătisat dansul, deoarece are componente fizice, mentale, emotionale si spirituale in ritualurile zilnice. Asistăm la dans rit ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei