„Este nevoie de cadre medicale în școli”

Dimensiune font:

| 18-09-2023 08:57

 

Dialog cu Luminița Munteanu, directorul Direcției de Asistență Socială Iași, unitate ce are în administrare și cabinetele medicale din școli și universități

- Iașul a găzduit recent Congresul Național de Medicină Școlară Universitară și Asistență Socială, un eveniment aflat la cea de-a XII-a ediție și prima organizată în Capitala Moldovei. Manifestarea a fost în tandem cu un alt eveniment important – Congresul Colegiului Medicilor Stomatologi Iași. Care au fost principalele teme abordate?

- Încă de la începutul dialogului ar trebui să dăm timpul cu un an în urmă, când cei doi coordonatori ai cabinetelor de medicină școlară și universitară au propus ca Iașul să fie, în 2023, gazda acestui eveniment foarte important. Ideea congresului a plecat, în urmă cu 12 ani, de la Cluj, iar după ediții derulate în diferite zone ale țării, iată că a ajuns și la Iași. Încă de la bun manifestarea a avut inclusă pe agendă și asistența socială, iar în acest an am inclus și medicina stomatologică, bucurându-ne de sprijinul doamnei profesor universitar Norina Forna, președintele Colegiului Medicilor Stomatologi Iași și inițiatorul congresului de profil, aflat tot la cea de-a XX-a ediție. Am reunit cele două manifestări care au oferit o tematică importantă, adusă în prim plan de specialiști de renume la nivel național.

- Vorbim despre un proiect ambițios, care a adus alături medicina școlară, cea stomatologică și asistența socială. Care au fost provocările acestei abordări interdisciplinare?

- Nu este deloc simplu pentru că vorbim despre un conglomerat cu multe persoane implicate. Segmentul medicinei școlare se află în grija Primăriei Iași din anul 2009, gestionați pe partea administrativă de către Direcția de Asistență Socială. Până atunci a fost subordonat diferitelor spitale, o perioadă chiar  CJAS și DSP.  În urma unei ordonanțe, au fost înființate patru compartimente având ca și coordonatori medici și asistenți medicali. La Iași sunt în jur de 88 de cabinete medicale școlare, stăm destul de bine din acest punct de vedere. În zona universitară sunt alte 20 de cabinete, la care se adaugă cabinete de medicină stomatologică școlară și universitară, aflate în subordinea administrației locale. Numărul cadrelor medicale este undeva la 285, după ce anul trecut am făcut o suplimentare de 80 de posturi, foarte necesară. Mai este nevoie de cadre medicale deoarece numărul școlarilor și al studenților este foarte mare. După pandemie, care a adus și un lucru bun – ne-a reamintit cât de multe lucruri putem face dacă ne unim forțele în slujba celor care au nevoie de noi, am strâns această abordare. Atunci, în prima linie erau cadrele medicale, dar nici asistența socială nu a stat deoparte. Am reușit să facem o unitate foarte frumoasă și să-i sprijinim pe cei izolați la domiciliu. La cei cu probleme fie ajungea un cadru medical, fie un asistent social, ceea ce ne-a legat și mai mult.

„ Încercăm, prin acțiunile noastre, să atragem și alte instituții publice”

 - Cum încurajați colaborarea dintre medicina școlară și ceilalți participanți la actul educațional – profesori, părinți, alți susținători? Cum arată parteneriatul dintre asistența socială și medicina școlară?

- Avem multe evenimente împreună și nu doar în ceea ce privește asistența socială, medicina școlară și cea stomatologică. Încercăm, prin acțiunile noastre, să atragem și alte instituții publice fie că au specific social, fie medical, fie că fac parte din comunitate. Inspectooratul Școlar Județean este un factor foate important, la Direcția Județeană pentru Protecția Drepturilor Copilului, asta fără a mai aminti sectorul ONG fără de care nu ne-am putea derula activitatea la modul impecabil.

- Ceea ce arată, încă o dată, importanța acestui segment, ale cărui servicii sunt foarte căutate.

- Este și firesc deoarece instituțiile sociale au foarte multe activități, însă unele nu sunt licențiate. Ca urmare, prin colaborarea pe care o avem de mulți ani, materializată prin foarte multe proiecte, sunt completate serviciile sociale cu ajutorul asociațiilor neguvernamentale și fundațiile. Ele oferă sprijin în diverse domenii cum ar fi îngrijirea la domiciliu ori activitaăți dedicate copiilor cu nevoi speciale sau probleme de sănătate, ca să ofer doar câteva exemple. Avem o colaborare foarte bună cu vreo 40 de ONG-uri.

- Revenind la rolul medicinei școlare, aveți un tablou al afecțiunilor cele mai întâlnite în rândul elevilor?

- Aceste aspecte ajung la Direcția de Sănătate Publică. După ce fac monitorizare, cadrele medicale transmit datele și situațiile identificate la forul superior, care rezlizează o radiografie a stării de sănătate a elevilor și studenților. Raportările au loc după un calendar foarte bine pus la punct. Există controale periodice pentru a evita orice mică problemă care ar putea aduce prejudicii copiilor, de aici vin și rezultatele foarte bune. Activitatea cadrelor medicale ce activează în cabinetele școlare nu se rezumă doar la triajul epidemiologic sau vaccinurile care se fac, ci și la îndrumare, monitorizare a cazurilor de copii cu unele probleme. Foarte importante sunt campaniile de conștietizare, prevenție, educație sanitară. Activitățile sunt zilnice și au la pupitru diferiți actanți – cadre medicale, părinți, învățători, profesori sau parteneri din comunitate.

„Ce este mai important decât sănătatea?”

- Cum se integrează medicina școlară în politicile de sănătate publică?

- Are un rol foarte important, detaliu care s-a putut observa chiar și în perioada pandemiei. Chiar dacă nu era o activitate specifică lor, au fost prezenți. În colaborare cu Direcția de Sănătate Publică, au intervenit în tot ceea ce a însemnat problematica impusă de COVID. Apoi este de apreciat și intervenția după izbucnirea războiului din Ucraina, când mulți profesioniști din domeniu au oferit sprijin refugiaților. Este nevoie de cadrele medicale fiindcă ce este mai important decât sănătatea?

- Ați amintit de sprijinul oferit copiilor atât prin intermediul DAS, cât și al ONG-urilor partenere, dovedit încă o dată și la acest nou început de an școlar.

- Cum ar putea fi altfel și ce bucurie mai mare le poți face celor mici decât să le fii alături în prima zi de școală? Avem un proiect foarte frumos, se numește „Copii de nota 10”, ajuns deja la XIV-a ediție. Cu ajutorul Primăriei și al partenerilor am oferit aproape 700 de ghiozdănele complet echipate, în valoare de 170 de lei fiecare, pentru tot atâția copii ale căror familii se află în evidența DAS și nu doar. Pe listă am inclus și copii din familii care nu sunt în monitorizarea noastră, dar și 100 de elevi refugiați din Ucraina, fiind la al doilea an în care le oferim sprijin. Ei s-au bucurat și de un spectacol oferit cu drag de către Corul de Copii al Municipiului Iași, dar și de către artiști ai Casei de Cultură a Studenților. Copiii către care ne îndreptăm grija și atenția nu au ocazia să meargă prea des la un spectacol de dans sau de muzică ori la teatru. Ca dar, noi am primit bucuria lor.

- Încheiem fiecare dialog purtat cu dvs cu planurile DAS, de această dată legate de rețeaua de medicină școlară.

- Ne dorim extinderea acestui segment. Am suplimentat numărul de posturi, unele deja și-au găsit titularii. Altele, fiind vacantate, se află în imposibilitatea de a le scoate la concurs, dar sperăm că printr-un memorandum vom reuși să finalizăm și acest aspect. Este nevoie de cadre medicale în școli. Am primit multe solicitări din partea unităților de învățământ fie pentru asistenți medicali, fie pentru medici. Sunt mulți elevi, multe școli și este nevoie de asistență medicală pe parcursul procesului educațional. La fel și în universități.

A consemnat Maura ANGHEL

 

Congresul Național de Medicină Școlară Universitară și Asistență Socială, în tandem cu Congresul Colegiului Medicilor Stomatologi Iași, a reunit peste 450 de specialiști din domeniu.

Organizat de Primăria Iaşi, prin Direcţia de Asistenţă Socială şi Colegiul Medicilor Stomatologi Iaşi, cele două manifestări au facilitat întâlniri profesionale, dezbateri şi vizite la diverse centre, specialiştii având ocazia de a fi la curent cu cele mai recente informaţii şi tendinţe din domeniu. Secțiunile de dezbateri au tratat teme precum „Vechi şi nou în medicina şcolară - Sănătatea de la mic la mare!” - susţinută de membri Cabinetelor medicale şcolare şi universitare Iaşi, „Tehnici clasice versus de vârf în medicina stomatologică actuală” - susţinută de Colegiul Medicilor Stomatologi, „Strategii comunitare de dezvoltare a asistenţei sociale” - susţinută de asistenţii sociali ai direcţiilor şi serviciile publice de asistenţă socială din ţară

 INTERVIUL VIDEO AICI

Urmareste-ne si pe canalul nostru de WhatsApp

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:05

FIVE Administration S.P.R.L, vinde prin licitatii publice utilaje agricole, al debitoarei Agrocomplex Barlad S.A. FIVE Administration S.P.R.L., in calitate de Administrator judiciar al debitoarei Agrocomplex Barlad S.A. -in reorganizare cu sediul in Barlad, str. Tecuciului nr. 7, judetul Vaslui, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J37/231/1991, avand CUI: RO2808054, organizeaza in perioada 27.03.2025 -30.04.2025 inclusiv, orele 09:00 -19:00, licitatii publice cu strigare in vederea valorificarii urmatoarelor active mobiliare aflate in patrimoniul debitoarei, dupa cum urmeaza: 1. Utilaje agricole conform lista nr. 1 (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza: -Licitatia nr. 1 in perioada 27.03 -01.04.2025, termen-limita inscriere: 26.03.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in perioada 08.04 -11.04.2025, termen-limita inscriere: 07.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 3 in perioada 17.04 -22.04.2025, termen-limita inscriere: 15.04.2025, ora 16:00. 2. Utilaje agricole conform lista nr. 2 (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza: -Licitatia nr. 1 in data de 02.04.2025, termen-limita inscriere: 01.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in data de 14.04.2025, termen-limita inscriere: 11.04.2025, ora 16:00; -Licitatia nr. 3 in data de 23.04.2025, termen-limita inscriere: 22.04.2025, ora 12:00. Doar pentru Pachet Bunuri Mobile Nr. 4 -Licitatia nr. 4 in data de 30.04.2025, termen-limita inscriere: 29.04.2025, ora 12:00. Licitatiile nr. 2, nr. 3, respectiv 4 se vor organiza doar pentru bunurile care nu s-au vandut la licitatiile anterioare. Bunurile supuse valorificarii, datele si orele fiecarei licitatii, precum si pretul de pornire la fiecare licitatie se regasesc in listele de bunuri pentru fiecare Pachet si pot fi solicitate Administrator ului judiciar, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Preturile de pornire ale licitatiei nu includ TVA, acesta se va adauga dupa caz conform prevederilor legale. Persoanele interesate au obligatia de vizionare a activelor, cu instiintarea prealabila a Administrator ului judiciar si numai dupa achizitionarea caietului de sarcini. Licitatiile se vor desfasura in perioada mentionata exclusiv online, prin intermediul platformei: www.licitatii -unpir.ro, aceasta presupunand crearea unui cont de participant si validarea acestuia de catre administratorul platformei. Toate detaliile referitoare la modalitatea de participare prin intermediul platformei online mentionate anterior se regasesc in cuprinsul Caietului de sarcini. Orice persoana interesata va avea obligatia achizitionarii caietului de sarcini cuprinzand descrierea bunurilor si a semnarii unui Angajament de confiden tialitate privind procedura de valorificare a activelor cuprinse in caietul de sarcini. Pretul Caietului de sarcini este 119 Lei (TVA inclus) si poate fi solicitat prin e-mail, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Termenele-limita pentru transmiterea documentatiei de participare la licitatie sunt mentionate mai sus pentru fiecare set de licitatii, aceasta urmand a fi depusa exclusiv prin mijloace electronice, la adresa de e-mail: vanzari@five -advisory.ro. Documentele transmise prin orice alte mijloace electronice (whatsapp /mms etc.) nu vor fi luate in considerare. Vizionarea activelor se va face numai in baza unei programari prealabile, la societatea Agrocomplex Barlad S.A, pe adresa de e-mail: office@agro-complex.ro sau la numarul de telefon: 0744.950.751 -Petru Maximiuc, numai dupa achizitionarea Caietului de sarcini. Informatii privind achizitionarea Caietelor de sarcini pot fi obtinute pe e-mail: vanzari@five -advisory.ro.
Comuna Tasca, judetul Neamt,  concesioneaza o parcela de 3.226mp, in intravilanul comunei Tasca 1.Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt, telefon 0233/255.023, fax 0233/255.023, email: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2.Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: o parcela de 3.226mp, nr.cadastral- 51842, CF-51842, situata in intravilanul comunei Tasca, sat Tasca, F.N., apartine domeniului privat al Comunei Tasca, conform H.C.L.Tasca nr.21/27.02.2025 si O.U.G.nr. 57/03.07.2019. 3.Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2.Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Urbanism, din cadrul Comunei Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt.Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 3.3.Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 100 Lei/exemplar, se achita cu numerar, la Casieria Comunei Tasca. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.04.2025, ora 12.00. 4.Informatii privind ofertele: 4.1.Data-limita de depunere a ofertelor: 29.04.2025, ora 09.00. 4.2.Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 4.3.Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un exemplar original, in doua plicuri sigilate: unul exterior si unul interior. 5.Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 29.04.2025, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 6.Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr.8, judetul Neamt, telefon 0233/214.019, fax 0233/216.585, e-mail: jud-piatraneamt@just.ro. 7.Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 17.03.2025.
FIVE Administration S.P.R.L.,  vinde prin licitatie publica bunurile: cladire 2 camere -Volanschi; „Ferma Coroiesti” ; „Ferma Docaneasa” si bunuri mobile ce le deservesc. FIVE Administration S.P.R.L., in calitate de Administrator judiciar al debitoarei Agrocomplex Barlad S.A. -in reorganizare cu sediul in Barlad, str. Tecuciului nr. 7, Judetul Vaslui, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J37/231/1991, avand CUI: RO2808054, organizeaza 4 licitatii publice cu strigare, in vederea valorificarii urmatoarelor active aflate in patrimoniul debitoarei, astfel: in datele de 27.03.2025, 03.04.2025, 10.04.2025 si 17.04.2025, de la orele: Ora 12:00: Cladire 2 Camere -Volanschi- Pret pornire: 1.595,94 Lei; Ora 13:00: Proprietate imobiliara „Ferma Coroiesti” si bunuri mobile ce o deservesc, valorificate „in bloc”- Pret pornire: 77.090,64 Lei; Ora 14:00: Proprietate imobiliara- „Ferma Docaneasa” si bunuri mobile ce o deservesc, valorificate „in bloc”- Pret pornire: 117.805,79 Lei. Orele anuntate pentru fiecare Activ se respecta pentru fiecare zi in care se vor organiza licitatii. Preturile de pornire ale licitatiei nu includ TVA, acesta se va adauga dupa caz conform prevederilor legale. Activele pot fi vizionate prin programare prealabila dupa achizitionarea caietului de sarcini. Orice persoana interesata va avea obligatia achizitionarii caietului de sarcini cuprinzand descrierea bunurilor, la pretul de 3.570 Lei (TVA inclus) pentru fiecare Activ in parte, mai putin pentru Activul-„Cladire 2 Camere -Volanschi” pentru care Caietul de sarcini are pretul de 595 (TVA inclus) si ulterior, semnarii unui Angajament de confiden tialitate privind procedura de valorificare a activelor cuprinse in caietul de sarcini. Caietul de sarcini poate fi solicitat prin e-mail, la adresa: vanzari@five- advisory.ro. Licitatia va avea loc la sediul Five Administration S.P.R.L. din Bucuresti, Str. Romulus nr. 23, sector 2 sau prin corespondenta / videoconferinta, dupa cum va decide Administratorul judiciar de la caz la caz. Documentatia de participare la licitatie va fi depusa exclusiv prin mijloace electronice, la adresa de e-mail: vanzari@five- advisory.ro, pana cel tarziu cu o zi inainte de data fiecarei licitatii, ora 16:00. Documentele transmise prin orice alte mijloace electronice nu vor fi luate in considerare. Informatii suplimentare privind activele si pentru vizionarea activelor pot fi obtinute la nr. 0744.950.751 sau e-mail: office@agro- complex.ro.
Comuna Timisesti, judetul Neamt  vinde prin licitatie publica terenuri: 2.340 mp. intravilanul  satului Dumbrava. 1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, cu sediul in sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 83, judetul Neamt, telefon 0233/787.050, fax 0233/787.050, e-mail: timisesti@ nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: Teren in suprafata totala de 2.340 mp, avand carte funciara 52140 si numar cadastral 52140, identificat astfel: teren situat in intravilanul satului Dumbrava, comuna Timisesti, Str. Fdt. Garii nr. 1, in suprafata de 512 mp si teren situat in extravilanul satului Dumbrava, comuna Timisesti, Str. Fdt. Garii nr. 1, in suprafata de 1.828 mp, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 12/11.03.2025 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, sat Timisesti, Str. Neamtului nr. 83, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 07.04.2025, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 15.04.2025, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, sat Timisesti, Str. Neamtului nr. 83, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 16.04.2025, ora 11.00, la sediul Caminului Cultural Timisesti, comuna Timisesti, sat Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de Contencios Administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/219.493, fax 0233/210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.03.2025.
Iașul are buget! Chirica: „Speranţa mea este Stadionul Ferdinand I!”
29/03/2025 17:35

* „Vrem să ducem serviciile sociale cat mai aproape de cei care cu adevărat au nevoie de ele. De asemenea, vom incerca să ducem la bun sfarşit tot programul de investiţii inceput, dar să demarăm ş ...

Topul localităților în care ieșenii depășesc cel mai des vârsta de 85 de ani
29/03/2025 17:35

* clasamentul oferă cateva surprize uriase, in sensul că majoritatea unitătilor administrativ-teritoriale care compun Zona Metropolitană a judetului Iasi se regăsesc la coada clasamentului * topul este des ...

Doar 88 de ieșeni și-au înregistrat cazanele de țuică la Fisc
29/03/2025 17:33

* „În perioada 2022 - 2024 nu au fost intocmite decizii de impunere privind obligatiile fiscale declarate la solicitarea gospodăriilor individuale producătoare de tuică şi rachiuri din fructe, d ...

Tot mai multe ieșence solicită Poliției să le scape de soții furioși
29/03/2025 17:30

* anul trecut, la Iasi au fost emise 919 ordine de protectie, un adevărat record in materie, niciodată consemnat in capitala Moldovei, mai mult decat dublu fată de anul 2020! * profilul victimelor violentei ...

Un microbuz în care se aflau 12 copii, implicat într-un accident în județul Neamț
29/03/2025 14:16

Un microbuz in care se aflau soferul si 12 copii, dar si alte două autoturisme au fost implicate sambătă dimineata intr-un accident produs pe E 85 in judetul Neamt. Potrivit ISU Neamt, accidentul a avut loc ...

Povestea pubelelor. Deșeurile care trădează clasa socială, educația și viitorul Iașului
29/03/2025 11:31

La prima vedere, pubelele cartierelor iesene nu spun nimic. Sunt doar niste bidoane triste, pline, pe care le ocolesti cu nasul strans si pasii grăbiti. Dar dacă te opresti o clipă, dacă iti invingi repu ...

Pătrunjel cu pesticide, retras de la comercializare din patru magazine din Vaslui
29/03/2025 11:08

Un număr de 60 de bucăţi de legături de pătrunjel au fost retrase de la comercializare din patru magazine din Vaslui, Barlad şi Huşi, după ce s-a stabilit că produsele proveneau dintr-un lot infestat c ...

Concerte la Palat. Evenimente muzicale de excepție în luna aprilie
29/03/2025 10:49

Ateneul National din Iasi, alături de Palatul Culturii din Iasi, aduce o serie de concerte deosebite in luna aprilie. Astfel, patru recitaluri speciale vor fi sustinute in locatia emblematică a capitalei Mold ...

Apel deschis pentru artiști la Iași: „Masa Tăcerii”, o experiență unică de dans contemporan și arte vizuale
29/03/2025 10:30

Într-o lume in care zgomotul a devenit o constantă, iar viteza defineste ritmul fiecărei zile, proiectul „Masa Tăcerii” isi propune să creeze un spatiu de respiro, de introspectie si explo ...

„Casa cu stihii”, o nouă premieră la Teatrul Cub
29/03/2025 10:15

* publicul este invitat la un nou spectacol din proiectul „Lecturi” * este vorba despre premiera piesei „Casa cu stihii”, scrisă de Stela Giurgeanu si regizată de Ovidiu Lazăr,   ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei