A fost semnat primul contract de lucrări la Spitalul Regional de Urgență!

1sru

Dimensiune font:

| 29-02-2024 08:37

* firma care a câștigat licitația are la dispoziţie doar 4 luni pentru organizarea şantierului, excavare grosieră a pământului, devierea reţelelor de utilităţi şi amenajarea căilor temporare de acces din zona Moara de Vânt * acest prim contract are o valoare de 26,2 milioane lei, fără TVA

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS), cea care gestionează proiectele spitalelor regionale din Iaşi, Cluj şi Craiova, şi cei ai Ministerului Sănătăţii au semnat, miercuri dimineaţa, în prezenţa prim-ministrului Marcel Ciolacu, primul contract de lucrări aferente proiectului. Aflate în prag de campanie electorală, autorităţile locale spun la unison că semnarea primului contract pentru lucrările de la Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi înseamnă un pas important uriaş. Este de înţeles, mai ales dacă ne gândim că acest moment este aşteptat de mai bine de un deceniu. 

În urma semnării contractului de lucrări, cei de la Ness Proiect Europene au la dispoziţie doar 4 luni pentru organizarea şantierului, excavare grosieră a pământului, devierea reţelelor de utilităţi şi amenajarea căilor temporare de acces din zona Moara de Vânt. Acest prim contract are o valoare de 26,2 milioane lei, fără TVA. „Am participat astăzi, alături de colegi social-democraţi, la un moment istoric pentru Iaşi. Este rezultatul muncii premierului social-democrat Marcel Ciolacu şi ministrului social-democrat Alexandru Rafila. În calitate de reprezentant al Guvernului în judeţul Iaşi am fost şi voi continua să fiu un sprijin pentru cei care lucrează la implementarea acestui proiect esenţial pentru sănătatea tuturor cetăţenilor. Vrem să vedem cât mai repede demararea lucrărilor în teren. Noi, ieşenii, aşteptăm de foarte mult timp ca acest proiect să devină realitate. Am transmis aceste aşteptări şi premierului Marcel Ciolacu, un om care a demonstrat deja că este un susţinător al proiectelor din zona Moldovei. Prin contractul semnat astăzi, SRU Iaşi intră pe un drum de pe care nimeni nu îl mai poate opri. Spitalul Regional de Urgenţă va fi construit în zona Moara de Vânt şi va aduce beneficii enorme pentru toţi locuitorii din zona Moldovei", spune prefectul Bogdan Cojocaru, preşedintele PSD Iaşi.

„SRU nu este doar o idee. Se concretizează în primele lucrări de săpături”

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, spune că faptul că s-a ajuns la semnarea contractelor şi că peste puţină vreme vor începe şi lucrările demonstrează că proiectul Spitalului Regional de Urgenţă a trecut de stadiul de machetă, fapt care arată că este important atât pentru autorităţile şi comunitatea ieşeană, cât şi pentru Guvernul României. „Tot ceea ce prognozam că sunt doar machete şi gânduri ale comunităţilor locale, pentru Iaşi şi zona metropolitană, se transformă în realitate. SRU nu este doar o idee. Se concretizează în primele lucrări de săpături. În mod obligatoriu nu va rămâne o groapă în care să se adune apa, ci va continua cu lucrările de construire a pasajului, aşa cum s-a discutat şi despre Autostradă şi Sala Polivalentă. Nu sunt doar idei pe hârtie. Ele se concretizează prin aportul unor guvernări responsabile. După mai bine de 17 ani de când se vorbeşte de acest spital, iată că vine momentul începerii lucrărilor, Noi, Primăria Municipiului Iaşi, rămânem acelaşi partener dedicat şi implicat. Pe lângă multe alte documentaţii necesare proiectului, inclusiv cele aferente reţelelor de utilităţi, lucrăm la studii pentru construirea căilor de acces spre şi în interiorul arealului Spitalului Regional, care va include şi Sala Polivalentă şi viitorul stadion şi pe care îl gândim dezvoltat unitar şi coerent, după un concept Smart City District”, ne-a spus primarul Mihai Chirica.

Preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe, consideră că după o cam prea lungă aşteptare, suntem în faţa unui moment ce va marca pozitiv dezvoltarea judeţului nostru. „În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, dar şi ca fost membru în Guvernul României, pot să vă spun sincer că atât administraţia liberală, cât şi guvernarea liberală au susţinut întotdeauna construirea Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi. Îmi amintesc cum contractul de finanţare pentru demararea lucrărilor a fost semnat atunci când la Ministerul Sănătăţii se afla un ministru liberal, după ce anterior proiectul stătuse blocat în birocraţie. Acum, când suntem aproape de a vedea prima cupă de pământ excavată, vom depune tot efortul instituţional, administrativ şi politic pentru ca parcursul SRU să nu se blocheze în nicio etapă, iar Iaşul să aibă infrastructura medicală modernă pe care o merită. Cred că, odată iniţiate lucrările, se deschide calea definitivă pentru construirea acestui spital şi putem avea încredere că proiectul va fi dus la bun sfârşit, iar până în anul 2026 vom vedea construcţia finalizată”, spune Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Se pregătește un nou contract

O a doua procedură organizată de Agenţia Naţională de Dezvoltare a Infrastructurii în Sănătate, se află în curs de finalizare. Ea vizează atribuirea contractului de servicii de supraveghere a lucrărilor de construcţii, cu o valoare de 44,84 milioane de lei, fără TVA. Licitaţia a atras patru oferte, iar câştigătoare a fost desemnată asocierea Venturo Investment SRL (lider) - Koltek Musavirlik, care a avut o ofertă de 23,86 milioane de lei, fără TVA.
Cea mai importantă licitaţie aferentă acestui proiect, care urmăreşte atribuirea pachetului principal de lucrări de construire, furnizarea şi instalarea de echipamente medicale, a fost publicată în platforma de achiziţii publice la începutul acestei luni. Valoarea totală este estimată la circa 436 de milioane de euro. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 3 aprilie.
Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi urmează să fie construit în 48 de luni. El se va desfăşura pe o suprafaţă de teren de 120.000 metri pătraţi din zona Moara de Vânt, şi va avea nouă o suprafaţă construită totală de 202.689 metri pătraţi.

SRU Iaşi este o construcţie cu nouă etaje. Viitoarea unitate medicală va avea 850 de paturi, din care 752 paturi pentru îngrijire acută şi 98 de paturi pentru îngrijire intensivă, dintre care 12 pentru Compartimentul de Mari Arşi, 10 pentru ATI Pediatrie, 16 pentru ATI Neonatologie, şi 60 pentru ATI. 

Pentru construcţia şi dotarea SRU Iaşi se estimează că se vor cheltui 668 milioane de euro, din fonduri europene, un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii şi de la bugetul de stat. Edi MACRI, Laura RADU

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:14

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului Normatos Construct S.R.L., cu sediul social în mun. Rădăuţi, str. Volovăţului, nr. 39, sc. A+B, parter, cod postal 5875, jud. Suceava, C.U.I. RO4604263, nr. de înreg. O.R.C. J33/1464/1993, conform Sentinței civile nr. 1184/17.09.2013, pronunţată în dosarul nr. 15337/86/2011, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr.108/02.04.2024 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Codului de Procedură Civilă, la data de 16.05.2024, ora 14.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Normatos Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1. Denumire şi descriere activ: APARTAMENT nr. 12 cu 2 camere (sufragerie și dormitor), 2 holuri, bucătărie, baie, debara și logie, cu suprafața utilă totală de 77,41 mp, identificat cu nr. cad. 8643-C1-U12, situat la etajul 2 al blocului de locuit cu regim înălțime P+4E+M, amplasat în mun. Rădăuți, str. Putnei, nr.225A, jud. Suceava, cu cota indiviză 1/24 părți indivize din terenul imobilului nr. cad. 8643, compus din teren CC cu suprafața de 600 mp, pe care este amplasat blocul de locuințe, înscris în CF 30266 UAT Rădăuți. Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.): 288.000 lei. Activ 2: APARTAMENT nr. 16 cu 2 camere (sufragerie și dormitor), 2 holuri, bucătărie, baie, debara și logie, cu suprafața utilă totală de 77,41 mp, identificat cu nr. cad. 8643-C1-U16, situat la etajul 2 al blocului de locuit cu regim înălțime P+4E+M, amplasat în mun. Rădăuți, str. Putnei, nr.225A, jud. Suceava, cu cota indiviză 1/24 părți indivize din terenul imobilului nr. cad. 8643, compus din teren CC cu suprafața de 600 mp, pe care este amplasat blocul de locuințe, înscris în CF 30266 UAT Rădăuți. 295.000 lei. Activ 3: TEREN INTRAVILAN, curți construcții, cu suprafața de 5.031 mp, situat în mun. Rădăuți, str. Putnei, F.N., jud. Suceava, înscris în CF 31695 UAT Rădăuți, nr. Cad. 31695. Valoare: 1.325.300 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 15.05.2024, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 15.05.2024, ora 14.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 15.05.2024, ora 14.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
„Tarași & friends”. Experiențele refigurativului
17/04/2024 16:05

ArtEast Gallery vă invită joi, 18 aprilie, de la ora 18:00 la vernisajul expozitiei „Tarasi & friends”, curatoriată de Dana Lungu si Dan Lungu. Expozitia va putea fi vizitată in perioada 18 ...

Bebelușul găsit mort în mașina de spălat, în Suceava, a avut parte de o moarte cumplită. Ce a dezvăluit raportul preliminar de necropsie
17/04/2024 13:23

Apar noi detalii in cazul bebelusului din Suceava găsit mort in masina de spălat. Potrivit raportului preliminar de necropsie, acesta a fost strangulat. Raportul preliminar de necropsie a indicat că fătul ...

Consilierii de probațiune acuză umilințele la care sunt supuși de către Ministerul Justiției
17/04/2024 12:24

* „Este regretabil ca la 17 ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeană, sistemul de probatiune din Romania să fie măcinat de greve ale foamei si proteste in randul consilierilor de probatiune, ge ...

Zilele Botoșaniului, mutate la debutul campaniei electorale, cu un buget record: 500 de mii de lei / Consilier: ”Insistă să se facă campanie electorală pe bani publici”
17/04/2024 09:31

Primarul municipiului Botosani, Cosmin Andrei, a obtinut votul alesilor locali pentru organizarea Zilelor Municipiului la startul campaniei electorale. Proiectul presupunea o cheltuială de 500.000 de lei din ...

Doar 53.600 de ieșeni s-au vaccinat antigripal, în acest sezon
17/04/2024 04:30

* numărul virozelor respiratorii, in uşoară scădere * din totalul infecţiilor respiratorii acute inregistrate săptămana trecută, 3.842 sunt infectii virale ale căilor respiratorii superioare (IACRS), 8 ...

„Locuinţă” amenajată pe domeniul public al municipiului Iaşi!
17/04/2024 03:00

 Mai multe persoane au fost sancţionate de poliţiştii locali după ce au fost surprinse că işi amenajaseră o adevărată „locuinţă” pe domeniul public al municipiului Iaşi. Odată cu a ...

„Locuinţă” amenajată pe domeniul public al municipiului Iaşi!
17/04/2024 03:00

Mai multe persoane au fost sancţionate de poliţiştii locali după ce au fost surprinse că işi amenajaseră o adevărată „locuinţă” pe domeniul public al municipiului Iaşi. Odată cu aplicar ...

România se află în faţa unei epidemii de obezitate
17/04/2024 02:59

* specialistii sustin că 35% dintre adulţi vor suferi de obezitate pană in anul 2035, in lipsa unor măsuri coordonate care să lupte impotriva acestui „flagel” * proiecţiile specialiştilor con ...

Soldat judecat pentru că se juca pe telefonul mobil
16/04/2024 22:23

* e inculpat pentru incălcarea consemnului Ştefan F. face parte din trupele de elită ale Armatei Romane, e angajat la o unitate specială, unde condiţiile sunt extrem de dure. Restricţii cat cuprinde, le ...

Poliția ieșeană, în alertă maximă. Lumea interlopă se pregătește de priveghi
16/04/2024 22:22

* sute de oameni au venit, in această aseară, să astepte trupul neinsufletit al lui Costel Corduneanu * acesta este depus intr-o locatie selectă, la un restaurant de lux din Iasi, unde va rămane pentru tre ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei