Adolescenţii ieşeni îşi pot înscrie scurtmetrajele la cel mai mare festival de film pentru tineri
Dimensiune font:
Cei pasionaţi de arta regizării peliculelor şi scurt metrajelor pot realiza filme atât cu camerele video ale telefoanelor mobile, cât şi cu echipamente profesionale, creativitatea neavând niciun fel de limite în acest domeniu, nici măcar de buget. Aşadar, aparatura şi tehnica nu vor reprezenta criterii importante de selecţie pentru a participa, sloganul festivalului fiind „Creativitatea mare răstoarnă resursele mici!”.
Până pe 15 martie, tinerii ieşeni se pot înscrie în competiţia Super 2020, cel mare mare festival naţional de filme făcute de adolescenţi.
Există trei categorii la care pasionaţii de film se pot înscrie: competiţia naţională (deschisă pentru orice filme făcute de liceeni, în afara atelierelor de film); workshop friends (filme realizate în ateliere de film, precum atelierele Vira, One World sau Let’s Go Digital) şi festival friends (filme realizate de foşti participanţi la Super care acum nu mai sunt liceeni).
Filmele pot fi acceptate în competiţie sau în afara ei. Festivalul are o Competiţie Internaţională şi o Competiţie Naţională cu filme din România şi Republica Moldova, şi, în funcţie de filmele primite, programe în afara competiţiei. Filmele din România trebuie să fie subtitrate extern. Doar competiţia va fi jurizată, iar una dintre cele mai importante condiţii de participare este ca regizorii trebuie să aibă între 14 şi 19 ani şi să nu fi terminat liceul. Festivalul acceptă filme de orice gen şi pe orice teme, ele nu trebuie să depăşască 40 de minute, dar în cazul în care astfel de filme sunt înscrise, poate fi posibilă, totuşi, organizarea unei proiecţii speciale.
Pentru filmele înscrise în competiţie se vor acorda: premiul pentru cel mai bun film, menţiunea juriului, premiul publicului; juriul va fi format din cineaşti şi critici de film. Deoarece festivalul va avea loc în Bucureşti, regizorilor participanţi din alte oraşe le vor fi asigurate cazarea şi transportul.
În iunie 2019 a avut loc ediţia a 7-a, la Cinemateca Eforie – cu 7 proiecţii de scurtmetraje naţionale şi internaţionale, ateliere de film, fotografie, poezie şi creative writing, noul concept Super Warm-Up (o serie de evenimente multidisciplinare în pregătirea festivalului), o expoziţie de artă şi petreceri.
Super este cel mai mare festival din România unde se proiectează scurtmetraje făcute de adolescenţi, proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Festivalul este organizat de tineri, cu puţini adulţi implicaţi, s-a născut în 2013, din dorinţa unor regizori adolescenţi de a avea un loc unde să îşi arate filmele şi unde să se poată exprima liber. Rezultatele selecţiei vor fi anunţate pe data de 10 mai. Daiana SFREDEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau