Angajări masive la Spitalul „Sf.Spiridon” din Iaşi
Dimensiune font:
* e vorba de 179 posturi, nu doar personal medical, ci şi auxiliar, precum şoferi ori instalatori * în rest, puţine schimbări faţă de săptămâna trecută * la nivel continental, aproape că s-a triplat oferta din Austria, nemţii caută iarăşi măcelari, în timp ce spaniolii oferă salariu extrem de modest pentru un electromecanic experimentat
La prima vedere, lucrurile par a sta foarte bine pe piaţa ieşeană a muncii, numărul posturilor vacante fiind într-o creştere semnificativă faţă de săptămâna trecută (806/627). În realitate, schimbările sunt minore, sporul ofertei de lucru datorându-se, aproape în exclusivitate angajărilor masive de la Spitalul „Sf.Spiridon”. Aici sunt disponibile, în momentul de faţă, 179 locuri de muncă şi nu doar personal medical. E nevoie de lucrători şi în zona auxiliară. Astfel, conducerea unităţii spitaliceşti a anunţat AJOFM Iaşi că are nevoie de asistenţi medicali principali, asistenţi medicali debutanţi, asistenţi medicali, brancardieri, un bioinginer medical debutant, infirmiere, un referent de specialitate, un registrator medical, un statistician medical debutant şi un tehnician radiologie debutant.
Cât priveşte personalul auxiliar, cei de la „Sf.Spiridon” au nevoie de bucătari, electricieni, instalatori, îngrijitoare, precum şi de un asistent social, un economist, un liftier şi un telefonist.
În restul peisajului, puţine schimbări faţă de intervalul precedent. Rămâne aceeaşi ofertă generoasă pentru cei cu studii superioare, absolvenţii de facultate având încă 113 oportunităţi de angajare, în afara celor menţionate la început. Ca administrator bază de date, analist, analist servicii clienţi, arhivar, arhivist, asistent logistică, asistent manager, asistent social, consilier juridic, expert/referent în economie generală, cadru tehnic PSI, consilier juridic, contabil, director de societate comercială, economist, electronist depanator utilaje de calcul, expert în achiziţii publice, expert în legislaţia muncii, geograf, ingineri (CFDP, CCIA, construcţii hidrotehnice, îmbunătăţiri funciare, instalaţii, de sistem în informatică, de sistem software, ecolog, energetică industrială, geodez, mecanic, producţie în panificaţie, energetician, tricotaje-confecţii), inspecor/referent resurse umane, librar, manager comercial, manager marketing, manager proiect, manager proiect informatic, manager tehnologia informaţiilor şi comunicaţii, programator, arhitect, specialist în domeniul proiectării asistate pe calculator, specialist marketing, specialist recrutare, specialist resurse umane, specialist SIG/IT peisagist sau specialist/analist organizare.
Necalificaţii, pe lângă eternele oportunităţi de angajare ca ajutor bucătar, ambalator manual, femeie de serviciu, îngrijitor clădiri, legător manual, lucrător bucătărie, manipulant mărfuri sau în construcţii, mai pot găsi de lucru ca încărcător-descărcător.
Austria deţine mai bine de o treime din oferta momentană de lucru
Analizând tabloul conform domeniilor de activitate, se observă o creştere a necesarului de personal din comerţ (15/10), nimic nou în asigurări şi transporturi, uşoare scăderi în HoReCa (22/24) şi restul serviciilor (172/175).
Oarecum surprinzător, mai puţine locuri de muncă disponibile în construcţii (254/258), aici e plin sezon. În confecţii era de aşteptat (68/70), asemenea mici variaţii ale ofertei de lucru au loc de la o săptămână la alta. Industria are nevoie de încă 60 lucrători (cu patru mai mulţi decât săptămâna trecută), iar agricultura mizează pe zilieri. Aici, în clipa de faţă, doar cinci persoane se pot angaja cu contract de muncă.
Conform datelor de pe platforma EURES, există acum 303 variante de angajare la nivel continental, o creştere apreciabilă faţă de săptămâna trecută, când erau doar 267. De data asta, veştile bune vin din Austria, care deţine mai bine de o treime din oferta momentană de lucru (120 posturi). E vorba de posturi precum maşinist, montator instalaţii, mecanic întreţinere instalaţii, montator hidraulic (Ermeto) – conducte cu diametru mic, montator ţevi de termoficare pentru construcţii, sudori TIG/MAG, supraveghetor conducte industriale, supraveghetor instalaţii electrice, supraveghetor instalaţii mecanice sau tehnician electrician (instalator).
Ca noutăţi, ar mai fi de menţionat cele zece posturi de măcelar care au apărut în Germania şi ciudăţenia venită din Spania. Ibericii îşi închipuie că o să găsească un electromecanic-bobinator maşini electrice rotative, experimentat şi meticulos pe care să-l plătească doar cu 1.400 euro. Marcel FLUERARU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau