Animalele de companie, vedete în weekend
Dimensiune font:
Sfârșitul de săptămână a fost dedicate, la Iași, prietenilor necuvântători. Sute de oameni, împreună cu animalele lor de companie, au luat parte la un festival dedicat acestora. Nu au lipsit concursurile de îndemânare, frumusețe și nici atelierele educative.
Printre jaloane, pe un mic pod sau pe balansuar, rând pe rând cățeii înscriși au arătat ce pot ei face. Împreună cu cei care i-au adoptat sau cumpărat au petrecut timpul împreună ca o adevărată familie.
Festivalul are loc la Iași de 12 ani și este printre cele mai vechi de acest fel din oraș. Tot dragostea pentru animale a fost cea care i-a dat naștere.
„Datorită ei avem un festival așa, a dragostei pe care o am față de Tessy. Am realizat acest conceput pentru că în Iași, la acel moment, nu erau evenimente dedicate animalelor de companie și sufletelor noastre din casă, de care avem grijă. Încercăm să aducem și expozanți din zona veterinară, să mergem pe educare și responsabilizare. Ne bucurăm de vreme frumoasă și mulți căței. Avem multe concursuri și discuții cu medicii veterinari”, explică Ioana Gamen, organizator.
Cei mai încântați de activitățile făcute împreună cu prietenii necuvântători au fost copiii. Nu au lipsit însă nici cățeii cu pedigree și multipremiați. Cum ar fi un cățel din rasa Papillon, cunosc și drept „câinele de jucarie”. „Ea e un câine cu multe concursuri câștigate , ieri ne-am întors de la Chișinău și e campioana. Atât la frumusețe cat și al alte probe. Este adusă de la Moscova face doi ani în Octombrie. Este totul pentru noi, e extraordinară, foarte deșteaptă, tot ce îți dorești de la un câine; liniștită, nu roade, nu strică. Sunt bine vineite aceste evenimente, pentru ea o joacă permanentă”, spune Elena Toderica, proprietara câinelui.
Dincolo de bucuria momentului, organizatorii au adus și o latură educativă evenimentului, astfel au fost prezenți și medici veterinari. „Evenimentele de acest gen sunt și educative pentru ca avem ocazia să le spunem proprietarilor de animăluțe câteva sfaturi despre îngrijirea lor, mai ales despre deparazitări și sterilizare, e foarte importantă sterilizarea pentru ca așa reducem abandonul și supra înmulțirea lor. Recomandăm adopția. Pentru cele rasă recomand să fie cu teste genetice și consulturi pentru ca unele au probleme genetice. Joaca cu animalele e foarte importantă fiindcă așa se face legătura între părintele animăluțul și patruped”, a precizat dr. Mădălina Labeș, medic veterinar.
La final, cei mai buni au plecat acasă și cu premii, tot felul de bunătăți pentru prietenii blănoși. Maria STANCU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau