Aproape 300 de cazuri şi opt internări la ATI
Dimensiune font:
Valul 6 al pandemiei de COVID-19 este deja prezent, numărul de îmbolnăviri înregistrate în România fiind în creștere constantă în ultimele săptămâni. Vârful valului este așteptat în România la jumătatea lunii august, potrivit specialiștilor Institutului Național de Sănătate Publică. „Valul 6 nu va fi, oricum, la nivelul valului 4, când a existat o presiune foarte mare asupra sistemului de sănătate”, declară dr. Florin Roșu, medic ATI și managerul Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași. Medicul ieşean a vorbit şi despre imunitatea persoanelor vaccinate. „Din punctul meu de vedere, cei care au beneficiat doar de două doze este bine, în momentul de față, să efectueze cea de-a treia doză de vaccin. Iar undeva în toamnă-iarnă, așteptăm un nou vaccin, care să acopere mai bine varianta Omicron și probabil și celelalte tulpini noi. Va fi un vaccin administrat într-o singură doză, la fel ca vaccinul gripal, care este trivalent sau tetravalent”, spune medicul ieşean.
Număr record de infectări
Ieri, în județul Iași au fost înregistrate 294 de cazuri noi de coronavirus, în creștere față de ziua anterioară (261 cazuri). Din fericire, în judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate cu virusul SARS-CoV-2. În ceea ce privește gradul de ocupare a paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19 din județul Iași, conform raportărilor, joi, 21 iulie, la prânz, erau ocupate 98 de paturi (față de 81 în ziua anterioară), din care 8 paturi la ATI (cu unul în plus față de ieri). „La Iași nu avem multe cazuri grave. Avem și pacienți internați în Terapie Intensivă, dar cu comorbidități importante și nevaccinați. Iar media de vârstă în Terapie Intensivă este undeva la 60-70 de ani, cu comorbidități importante”, mai spune Florin Roşu.
Unde te mai poți vaccina după închiderea centrelor?
De la data de 1 iulie, toate centrele de vaccinare din România, inclusiv cele din spitale, au fost închise, vaccinarea împotriva COVID-19 mutându-se exclusiv în cabinetele medicilor de familie. Medicii de familie nu sunt obligați să administreze vaccinuri împotriva COVID-19 în cabinetele lor, ci pot face acest lucru doar dacă vor. Practic, vaccinul împotriva COVID-19 nu este disponibil în toate cabinetele de medicină de familie, ci doar în o parte dintre acestea - este vorba despre medicii de familie care au decis să se implice în campania de vaccinare împotriva COVID-19. În cazul în care vaccinul nu este disponibil în cabinetul medicului de familie, cetăţenii se poi vaccina în orice alt cabinet. Lista cabinetelor de medicină de familie care vaccinează împotriva COVID-19 este disponibilă pe site-ul Ministerului Sănătății. Ana POP
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau