Avocata, arestată preventiv. Motociclistul, externat din spital

2avocata
2avocata1
2avocata2

Dimensiune font:

| 06-06-2024 12:15

* magistrații Curţii de Apel Iaşi au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a avocatei Alexandra Cioată, care a şicanat un motociclist în trafic, joia trecută * ea este acuzată de tentativă de omor şi de faptul că a părăsit locul accidentului * avocata şi-a petrecut deja 24 de ore în spatele gratiilor * decizia judecătorului de drepturi şi libertăţi de pe lângă Curtea de Apel Iaşi nu este definitivă * tânărul de 27 de ani a stat internat şase zile în spital, are julituri pe tot corpul şi glezna piciorului drept în ghips * nici acum îi vine să creadă ca a scăpat cu viață

La 6 zile de la accidentul care a dus un motociclist în spital, lovit fiind, se pare, cu intenție de o avocată cu mașina, judecătorii au decis ca suspecta să rămână după gratii pentru cel puțin 30 de zile. Deși inițial dosarul era deschis doar pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, între timp încadrarea s-a schimbat în ucidere din culpă. Avocata Alexandra Cioată este cercetată acum de procurorii de pe lângă Curtea de Apel Iaşi pentru tentativă la omor şi părăsirea locului accidentului, pentru că ar fi împins cu maşina un motociclist în timp ce conducea, iar acesta s-a izbit de un refugiu de tramvai din zona Belvedere.

Pe imaginile surprinse de camera unei maşinii care circula în faţa motocicletei se observă cum maşina avocatei urmăreşte motociclistul şi intră violent în el. În loc să oprească, femeia  goneşte de la locul accidentului. „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi în dosarul de urmărire penală nr. 67/259/P/2024, privind pe inculpata Cioată Alexandra, cercetată penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la infracţiunea de omor, şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia. Dispune arestarea preventivă a inculpatei Cioată Alexandra, pentru o perioadă de 30 de zile, începând din data de 05.06.2024 şi până la data de 04.07.2024, inclusiv. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventiva pe numele inculpatei Cioată Alexandra. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 05.06.2024”, se arată în minuta Curţii de Apel Iaşi.

Motociclistul a fost proiectat în balustrada de la refugiul pentru tramvai și aruncat pe asfalt. Tânărul de 27 de ani a stat internat şase zile în spital. Are julituri pe tot corpul şi glezna piciorului drept în ghips. Nici acum îi vine să creadă ca a scăpat cu viață. „Am oprit la semafor pe prima bandă. În partea stângă, maşina respectivă tura motorul. Am simţit ceva, am întors capul în spate şi maşina respectivă de pe banda doi am văzut că a tras de volan către mine, să se izbească în mine. La următorul semafor trebuia să fac dreapta. Am văzut că maşina respectivă venea cu viteză foarte mare din spatele meu. Am preferat să accelerez. M-am dat pe banda doi ca să pot să-i las prima bandă liberă, să meargă înainte, dar şoferul respectiv a tras de volan, a venit spre mine şi m-a izbit”, povestește Alexandru.

Nu mai puțin de două camere de supraveghere ale sistemului de control-trafic, dar și alte câteva de la trei autoturisme aflate în intersecție la momentul accidentului au suprins impactul și momentele de dinainte. Imaginile arată faptul că totul ar fi fost făcut cu intenție de către avocată

„Ca prin minune am scăpat! Pe cască am o urmă de la e ţeavă de la refugiul ăla. Dacă nu aveam cască sau ghiozdan, cu siguranţă, ori aveam coloana ruptă, ori capul era lovit”, mai adaugă el.

Între timp, femeia a fost arestată. Deși în prima fază polițiștii au deschis dosar penal doar pentru vătămare corporală din culpă și fuga de la locul accidentului, între timp, ajuns la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași, dosarul a fost schimbat în tentativa de omor.

După audierile de marți, avocata de 41 de ani a fost reținută, iar miercuri judecătorii au decis arestarea ei preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. „Prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Iași, s-a dispus sâmbătă schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de vătămare corporală din culpă în cea de tentativă de omor. Inculpata a fost audiată în cauză și a fost trimisă cu propunere de arestare preventivă la curtea de apel, propunerea a fost admisă pentru 30 de zile”, spune Adina Bocai, prim procuror Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Nu mai puțin de două camere de supraveghere ale sistemului de control-trafic, dar și alte câteva de la trei autoturisme aflate în intersecție la momentul accidentului au suprins impactul și momentele de dinainte. Imaginile arată faptul că totul ar fi fost făcut cu intenție de către avocată. De altfel, analiza lor a făcut ca procurorii să schimbe încadrarea juridică a faptei și să o rețină.

Şoferiţa riscă să stea după gratii între 5 şi 10 ani. Aceasta nu a dorit să facă declarații. Ea a fost găsită de polițiști la aproximativ 20 de ore de la momentul accidentului. Maria STANCU, Laura RADU

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:21

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 235 mp, teren curti constructii, situat in intravilan sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, str. Principala nr. 30, comuna Grumazesti, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 09.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 152 mp, teren curti constructii, situat in sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 11.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
Mark Rutte va fi nominalizat oficial, miercuri, în funcţia de Secretar General al NATO
25/06/2024 20:28

Premierul interimar olandez Mark Rutte va fi nominalizat oficial in postul de Secretar General al Alianţei, miercuri, in timpul unei reuniuni a Consiliului Atlanticului de Nord, forul de decizie politică al N ...

Tragedia de la Ibănești. Acuzații dure lansate de fiul uneia dintre victime: „A intrat primul în bazin, după ce a fost amenințat”
25/06/2024 18:59

Noi amănunte ies la iveală in cazul tragediei petrecute la fabrica de cascaval din Ibănesti, soldată cu moartea a patru persoane, printre care si directorul acesteia. Romică Magopet, edilul din localitatea ...

Shaorma gratis pentru liceenii care iau nota 10 la Bac
25/06/2024 18:39

O shaormerie are o initiativă specială pentru sustinerea si recunoasterea performantei scolare. Shaormeria a ales să recompenseze elevii care obtin nota 10 la BAC cu o masă gratuită. "Dorim să sărbăto ...

Bărbații care au drogat o adolescentă de 16 ani au fost trimiși în judecată. Fata a murit
25/06/2024 14:28

Procurorii Biroului Teritorial Neamţ al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT) au dispus trimiterea in judecată a trei persoane acuzate de săvarşirea infracţiunil ...

Pogromul de la Iași. O tragedie a umanității
25/06/2024 14:13

În perioada interbelică, Romania a cunoscut o crestere a sentimentelor antisemite, alimentate de miscări nationaliste si fasciste precum Garda de Fier. Antisemitismul era adanc inrădăcinat in societat ...

Recital de oboi la Bacău
25/06/2024 14:03

Centrul de Cultură „George Apostu” si Asociatia de Concerte „Syrinx” invită publicul sambătă, 29 iunie 2024, incepand cu ora 17.00, la o seară muzicală dedicată rafinamentului art ...

Ceremonie publică în Piaţa Tricolorului - miercuri, de Ziua Drapelului Naţional
25/06/2024 12:12

Ziua Drapelului Naţional va fi sărbătorită miercuri, in Bucureşti, printr-o ceremonie publică ce va avea loc in Piaţa Tricolorului, in faţa Palatului Cercului Militar Naţional. Potrivit unui comunicat ...

Viceprimarul comunei Ungheni, acuzat de ANI de incompatibilitate
25/06/2024 11:39

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) il acuză pe primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie, de conflict de interese, după ce edilul ar fi semnat autorizatie de construire pentru o firmă de la care ulte ...

Cât costă să locuiești în chirie, în Iași. Capitala Moldovei, mai accesibilă decât alte mari orașe ale țării
25/06/2024 08:33

* „Există in Iaşi şi anumite zone in care un apartament cu două camere, open space, poate fi inchiriat cu 280 sau 290 de euro. Aici ne referim la apartamente noi, complet utilate, dar care se află la ...

30 de copii ucraineni își vor petrece vacanța de vară în tabăra de la Bucium
25/06/2024 08:05

* grupul de ucraineni va fi impărtit in două serii a cate 15 copii/serie, acestia urmand să fie insotiti de 4 educatori (cate 2 insotitori pe serie) * cheltuielile pentru organizarea taberei vor fi suportate ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei