Bazele de agrement, luate cu asalt!
Dimensiune font:
Reprezentanţii Primăriei cred că numărul celor care folosi bazele de agrement va creşte în următoarele zile * o zi la piscina de la Ciric costă minim 13 lei, iar la Ştrandul Municipal, 11 lei * cel mai ieftin bilet este la Plaja Nicolina: 8 lei de persoană
Urmează zile de foc la Iaşi, cu temperaturi care astăzi pot depăşi 36 de grade, prin urmare ieșenii pot găsi răcoarea dorită în toate cele trei baze de agrement ale municipalității. De altfel, se aşteaptă ca numărul celor care vor ajunge la Baza de Agrement Ciric, Ștrandul Municipal și Plaja Nicolina să creasc în următoarea perioadă.
Baza de Agrement Ciric oferă numeroase posibilități de petrecere a timpului liber. Intrarea la piscine, care include și șezlongul, costă 18 lei pe zi de persoană, pentru abonamentul cu 10 intrări achitându-se 143 de lei. Varianta de intrare la piscină fără închirierea unui șezlong costă 13 lei, în timp ce un abonament cu 10 intrări la piscine pentru un copil până în 10 ani, un adult din categoria pensionari, studenți, veterani de război, deținuți politici, revoluționari, persoane cu handicap gradul 1 (grav) costă 71 de lei, pentru o zi plătindu-se doar 8 lei.
Accesul timp de o oră la terenurile de sport multifuncționale se face contra sumei de 71 de lei, pentru două ore plătindu-se 95 de lei. O oră petrecută pe terenul de tenis de câmp costă 24 de lei, în timp ce închirierea pentru două ore presupune plata a 35 de lei.
Închirierea unei bărci sau hidrobiciclete timp de o oră costă 24 de lei, pentru 30 de minute plătindu-se 11 lei.
La Plaja Nicolina biletul de intrare costă 8 lei, copiii cu vârsta sub 7 ani beneficiind de gratuitate. Pensionarii care au o pensie sub 1.500 de lei pot opta pentru un abonament cu 10 intrări la prețul de 11 lei. Luptătorii în revoluție, veteranii și văduvele în război, deținuții politici, persoanele cu gradul I de invaliditate au acces gratuit. Tariful la nămol este de 2 lei, în timp ce umbrelele și șezlongurile pot fi închiriate cu 5 lei pe zi.
Intrarea la Ștrandul Municipal se face achitând un bilet de 11 lei, copiii sub 7 ani și pensionarii plătind 3 lei. Luptătorii în revoluție, veteranii și văduvele în război, deținuții politici, persoanele cu gradul I de invaliditate au acces gratuit, iar umbrelele și șezlongurile pot fi închiriate cu 5 lei pe zi.
Cu apa nu-i de joacă…
În altă ordine de idei, cei de la ISU atrag atenţia că odată cu creşterea temperaturilor, mulţi vor dori să se scalde în râuri sau iazuri, unde, curentul puternic, adâncimea apei sau pru şi simplu teribilismul pot duce la scenarii dramatice! „Condițiile de înot pot fi imprevizibile în râuri, iazuri, lacuri sau în mare. Chiar și înotătorii buni pot obosi, pot suferi crampe musculare sau pot fi prinși în curentul apei. Siguranța copiilor este o prioritate absolută, mai ales în apropierea apei. Nu trebuie să-ți pierzi copilul din câmpul vizual, nici măcar o secundă. Chiar dacă copilul tău înoată bine, nu există nicio garanție că nu se poate întâmpla ceva rău. Asigură-te că copiii se scaldă doar în locuri special amenajate pentru înot și respectă avertizările privind interzicerea scăldatului în anumite zone. Supraveghează constant copiii în apă sau în apropierea acesteia! Fiți responsabili în preajma apei și învățați copiii să facă același lucru! Siguranța lor contează cel mai mult!”, spun oficialii Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Lucian STATE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau