Campanie de vaccinare împotriva rujeolei, la Suceava
Dimensiune font:
De la începutul lunii decembrie, în România este epidemie de rujeolă, iar săptămâna trecută s-a înregistrat un record de îmbolnăviri: 949. Totul, pe fondul unei rate de vaccinare scăzută, determinată de lipsa de educaţie sanitară, frica nejustificată de vaccin sau unele teorii ale conspiraţiei.
Creşterea numărului de cazuri de rujeolă pune presiune pe secţiile de boli infecţioase ale spitalelor din judeţul Suceava şi duce la supraaglomerare a acestora. Potrivit statisticilor DSP, în primele patru luni ale anului, în judeţ s-au înregistrat 319 cazuri confirmate de rujeolă.
Se constată, aşadar, o creştere importantă a numărului de cazuri, mai ales în rândul comunităţilor vulnerabile. Din cele 319 cazuri confirmate de rujeolă, mai bine de jumătate au necesitat internare din cauza complicaţiilor, cum ar fi: bronhopneumonie, insuficienţă respiratorie, hepatită reactivă, sindrom diareic acut cu deshidratare secundară sau encefalită. Personalul de specialitate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Judeţene Suceava derulează activităţi de informare, educare, comunicare şi consiliere a populaţiei, cu preponderenţă în comunităţile afectate de rujeolă – Baia, Cornul Luncii, Voitinel, Rădăuţi, Fălticeni, Vultureşti, Vadu Moldovei – în vederea creşterii gradului de acceptare a vaccinării. Au fost distribuite şi materiale cu caracter informativ. A fost menţinută o comunicare permanentă cu medicii de familie şi asistenţii medicali comunitari, asigurându-se cantitatea necesară de vaccin. Campania de promovare a vaccinărilor din calendarul naţional de vaccinare se desfăşoară încă de la începutul acestui an în toate cele 69 de comunităţi cu asistenţă medicală comunitară.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau