Campanie inedită în Gara Burdujeni
Dimensiune font:
La începutul acestei săptămâni, în gara Burdujeni a fost lansată campania „Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieţi!”, urmând ca respectiva acțiune să se desfăşoare pe toate liniile CFR de la nivelul judeţului Suceava.
Peste 300 de persoane au fost informate în prima zi a campaniei. Mai mult, începând cu data de 14 septembrie 2020, respectiv, în perioada 14 – 27 septembrie, pe linia CFR Bucureşti - Suceava Nord, trenurile IR 1753 şi IR 1752 vor avea un vagon personalizat cu mesajul Campaniei.
Pe traseul „călătoriei” vagonului personalizat, poliţişti din cadrul structurii de analiză şi prevenire a criminalităţii, ai poliţiei transporturi împreună cu voluntari ai Clubului de educaţie juridică „Lawspective” din cadrul Colegiului Naţional Petru Rareş vor purta discuţii cu adolescenţi şi de tineri referitor la tema abordată în cadrul Campaniei ”Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieţi!” astfel încât aceştia să înţeleagă mai bine care sunt riscurile la care se expun atunci când încearcă să realizeze o fotografie pe tren sau când nu respectată regulile de conduită în incinta staţiilor de cale ferată, triajelor şi zonelor adiacente.
„În ultimii ani, zeci de tineri, de multe ori minori, au suferit accidente grave pentru un selfie pe tren. Dorinţa de faimă, în special pe reţele sociale, coroborată cu potenţialul de risc victimal crescut al acestora, a condus la acest deznodământ tragic. Prevenirea victimizării minorilor este o prioritate pentru Poliţia Română. Prin această campanie, încercăm să-i prevenim cu privire la riscul la care se expun dacă încearcă să urce pe trenurile/vagoanele staţionate în gări sau depouri sau pe cele dezafectate; riscul de electrocutare este foarte mare. Ne dorim ca tot mai mulţi tineri să conştientizeze cât de riscante sunt astfel de acţiuni, să înţeleagă pericolul generat de fenomenul arcului electric şi să le transmită şi prietenilor lor aceste informaţii, pentru a fi cu toţii în siguranţă”, a declarat comisar şef de poliţie Sorin Stănică, din cadrul Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din Poliţia Română. Ecaterina VICOL
***
O fotografie pe tren poate părea o idee bună pentru o postare în social media, însă puţini sunt cei care ştiu riscurile pe care escaladarea unui vagon de tren le presupune, în principal cel de producere a arcului electric şi a electrocutării la reţeaua de înaltă tensiune (27.000 volţi). Este important de ştiut faptul că arcul electric se poate produce fără un contact direct cu reţeaua de înaltă tensiune, iar pe lângă acesta, căderea de la înălţime poate produce traume grave.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau