Carantină de noapte în Suceava
Dimensiune font:
Din totalul celor 598 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 268 sunt diagnosticați cu COVID, 145 dintre aceștia prezentând forme grave și critice (18 persoane sunt internate în secția ATI).
Spitalul Județean de Urgență mai dispune, la această dată, de 41 de paturi libere pentru pacienți COVID, însă nu mai sunt disponibile, în spitalele suport din întregul județ, de locuri la terapie intensivă!
Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu COVID la nivelul județului Suceava este de 635, iar numărul locurilor disponibile în spitale a ajuns la 106. În județ sunt consemnate 3.419 cazuri de infecție în evoluție, toate cele 114 unități administrativ-teritoriale având înregistrate cazuri COVID.
În aceste condiții, Direcţia de Sănătate Publică Suceava a solicitat Ministerului Sănătăţii ca Spitalul Municipal Rădăuţi să fie primul care se transformă în unitate medicală COVID.
Dacă evoluţia îmbolnăvirilor va urma aceeaşi curbă ascendentă, următorul spital care va deveni exclusiv COVID va fi cel din Municipiul Fălticeni.
Potrivit DSP Suceava, Spitalul Municipal Rădăuţi va suplimenta cu până la aproape 300 de paturi sectorul COVID, iar Spitalul Municipal Fălticeni cu până la 150 de paturi, în funcţie de evoluţia epidemiologică din judeţ. Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, datorită nivelului ridicat de competenţă, va prelua toată patologia COVID şi non-COVID, urgenţele medicale din judeţ, cu acordul medicului de gardă, iar celelalte spitale vor prelua cazurile care necesită supraveghere medicală, conform protocoalelor existente.
Vaccinații, exceptați de la restricții
Începând de ieri, în localitățile în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a fost mai mare de 6/1.000 locuitori au fost instituite restricții suplimentare. În cauză se află municipiul Suceava, unde incidența este 6,37/1.000, în Gura Humorului – 6,67/1.000, Șcheia – 6,36/1.000, Dolhești – 6,95/1.000 și Fundu Moldovei – 6,29/1.000.
Astfel, a fost instituită obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice deschise. De la această măsură sunt exceptate persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.
De asemenea, s-a interzis circulaţia persoanelor în afara locuinţei/ gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20.00-5.00, cu următoarele excepţii: deplasarea în interes profesional; deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente; deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit; deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie.
Carantina de noapte nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare şi care fac dovada îndeplinirii acestei condiţii prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.
Măsurile instituite nu se mai aplică dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 5,5/1.000 de locuitori. Ecaterina VICOL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau