Companiile ieşene din industria serviciilor de business fac angajări
Dimensiune font:
Cu toate că ultimii trei ani au fost foarte dificili, numărul angajaţilor din industria serviciilor pentru afaceri din Iaşi a crescut constant, apropiindu-se 30%. Iar pentru 2013 se prevede un spor de aproximativ 15%.
Serviciile care au cunoscut cea mai însemnată dezvoltare anul trecut, respectiv au avut nevoie de cei mai mulţi angajaţi sunt: IT, suport clienţi, finanţe şi contabilitate.
Gradul de complexitate al proceselor, cel puţin pentru top trei servicii, creşte de la an la an, pe măsură ce se automatizează activităţi de bază. De aceea este nevoie de angajaţi cu competenţe tehnice crescute, comparativ cu ponderea angajaţilor fără experienţă care era destul de mare în urmă cu 3-5 ani. Alte aspecte importante sunt competenţele digitale şi nu în ultimul rând limbile străine.
În 2023, recrutarea şi retenţia talentelor rămân în top-ul provocărilor pentru companiile industriei, atât pentru companiile din Iaşi, cât şi la nivel naţional.
Aceste aspecte au fost discutate în cadrul unui eveniment organizat recent la Iaşi de către Asociaţia Business Service Leaders (ABSL) care este cea mai importantă organizaţie ce reprezintă industria de servicii externalizate.
Companiile care activează în industria serviciilor de business din Iaşi spun că 20% dintre angajaţii recrutaţi post pandemie provin din diferite zone din ţară, din mediul urban sau rural, munca în sistem hibrid facilitând această situaţie.
Industria servicilor pentru afaceri a contribuit în 2020 cu 5,4% la realizarea Produsului Intern Brut (PIB) al României, clasându-se pe locul al cincilea, după dezvoltare imobiliară (7,7%), construcţii (6,1%), administraţie publică (5,5%) şi retail (5,3%). Industria numără aproximativ 180.000 de angajaţi la nivel naţional.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau