Fără dealeri de droguri în apropierea şcolilor din Iaşi
Dimensiune font:
Protocoalele anti-drog au fost reînnoite la nivelul municipiului Iași * în contextul creșterii alarmante a consumului de droguri printre tineri și comercializarea sporită a acestora în apropierea unităților de învățământ, polițiștii vor avea atribuții sporite
Primăria Iaşi a încheiat un protocol de colaborare cu mai multe instituții în vederea organizării, la nivelul municipiului a campaniei privind prevenirea traficului şi consumului juvenil de droguri. Părțile implicate în acest proiect sunt Primăria Municipiului Iași, Agenţia Naţională Antidrog, Colegiul Farmaciştilor din România - Filiala laşi, Colegiul Psihologilor din România - Filiala laşi, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” laşi, Inspectoratul Şcolar Judeţean laşi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean lasi, Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Sturdza” al Judeţului laşi şi Poliţia Locală laşi.
Conducerea Primăriei consideră oportună organizarea acestei campanii de anvergură în domeniul prevenirii consumului ilicit de droguri în rândul tinerilor ieșeni și își dorește ca acesta să fie unul dintre cele mai ambiţioase proiecte realizate în laşi.
În urma protocolului încheiat, municipalitatea va face cât mai vizibil planul comun de acţiune în vederea informării şi conştientizării pericolului traficului și consumului de droguri prin intermediul mijloacelor de transport în comun, prin panourile de informare disponibile, site-ul Primăriei municipiului laşi, centrele de informare pentru cetăţeni, TV şi presa locală, logistică și asigurarea locaţiilor de desfăşurare a activităţilor în municipiul laşi.
Jumătate din şcolile ieşeni au sisteme de supraveghere video
În județul Iași au fost montate în această vară peste 100 de sisteme de supraveghere video ceea ce reprezintă o acoperire de peste 47%. Alte 42 de şcoli, adică 20% din unitățile de învățământ ieșene, sunt dotate doar cu pază umană iar un procent asemănător doar sisteme video. În fine, 16 școli au sisteme mixte de supraveghere, adică pază umană și sisteme video. Acestea reprezintă 7,5 procente din total. Doar 9 instituții de învățământ din județul Iași nu au paza asigurată. „Noi avem un protocol încheiat cu Poliția municipiul Iași, Poliția Locală și Agenția Națională pentru Prevenirea și Combaterea Consumului de Droguri ANA, cu care conlucrăm și o să conlucrăm în continuare și sunt diverse programe pe care le desfășurăm împreună. Este, într-adevăr, în momentul de față un flagel, a devenit un flagel pentru că s-a dezvoltat ușor, ușor tenebros, dar în cele din urmă a ieșit la lumină pentru că acești copii de 18-19 ani care fac accidente rutiere, drogați sau beți, sigur au un istoric, cel puțin un an de zile, adică au plecat de undeva din timpul școlii. Prin urmare e nevoie de mai multă atenție. Există și un program comun al instituțiilor enumerate pentru a combate, pe lângă bullying și alte infracțiuni care se întâmplă în spațiul școlar și consumul de droguri”, a spus primarul Mihai Chirica.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau