Fenomen misterios într-un oraș din Bacău. Un loc enigmatic unde în anii ’70 s-ar fi desfășurat un experiment secret
Dimensiune font:
Fenomen misterios într-un oraș din Bacău. Un loc loc enigmatic unde în anii ’70 s-ar fi desfășurat un experiment secret
La Târgu Ocna se petrece un fenomen misterios asupra căruia nici localnicii şi nici specialiştii nu se pot pronunţa.
Denumită „Groapa Burlacu“ sau „Lacul fără fund“, zona din Parcul Măgura, unde se află acest lac neobișnuit, rămâne un subiect neelucidat, în ciuda eforturilor specialiștilor și ale autorităților locale, informează adevarul.ro.
Târgu Ocna reprezintă un fenomen asupra căruia nici localnicii şi nici specialiştii nu se pot pronunţa. Este cunoscut sub denumirea de „Groapa Burlacu“ sau „Lacul fără fund“ şi a apărut din senin în urmă cu patru decenii. Turiştii curioşi se opresc, se uită şi pleacă mai departe. Azi, zona reprezintă doar „o ciudăţenie a naturii, care are în spate o poveste“.
Specialiştii de la Institutul de Studii Geotehnice şi Geofizice din Cluj Napoca nu au reuşit să stabilească niciodată adâncimea lacului, conform Centrului National de Informare si Promovare Turistica Târgu Ocna.
Familii strămutate, case înghițite de pământ
Însă, pentru unii „Groapa lui Burlacu“ a fost, cu adevărat, o tragedie începând cu 1974. Oamenii îşi amintesc şi acum calvarul prin care au trecut localnicii când s-au trezit cu casele cuprinse de saramură cu miros de petrol. Mai bine de 10 familii au fost strămutate de autorităţi, iar şase case au fost înghiţite de pământ. A fost o tragedie pe care regimul comunist a ţinut-o sub tăcere.
Unii suțin că „Groapa Burlacu“ este rezultatul unui experiment eșuat desfășurat în anii ’70 pentru extragerea sării printr-o tehnică modernă.
În 2018 Primăria Târgu Ocna a încheiat o colaborare cu Institutul Național de Recuperare Medicină Fizică și Balneo-climatologie București. După finalizarea analizelor s-a emis un buletin care atestă interesul terapeutic pentru cura externă, conform publicației „Deșteptarea“.
Apa lacului a fost caracterizată ca fiind „o apă minerală, clorurată, sodică și hipertonă”, care poate fi utilizată sub formă de băi pentru tratarea mai multor boli: afecțiuni reumatismale degenerative cronice, afecțiuni reumatismale cronice, afecțiuni posttraumatice cronice ale aparatului locomotor și afecțiuni neurologice periferice cronice.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau