Finanțare pentru proiectele zonei rurale
Dimensiune font:
Consiliul Judeţean a deschis apelul de proiecte pentru cea de-a treia ediţie a Programului Judeţean de Dezvoltare Economico-Socială (PJES), prin care primăriile pot primi finanţare pentru construirea şi modernizarea piețelor agroalimentare şi a târgurilor și pentru construirea sau modernizarea terenurilor de sport din localităţi.
Potrivit unei Hotărâri aprobate de plenul Consiliului Judeţean, în acest an, sprijinul financiar nerambursabil oferit de administraţia judeţeană reprezintă 90 la sută din valoarea proiectelor, 10 la sută fiind contribuția unităţilor administrativ-teritoriale beneficiare. „Prin aceste investiții contribuim la dezvoltarea comunităților rurale, pentru ca ieșenii să aibă o viață mai bună, indiferent de locul în care trăiesc. Odată cu îmbunătățirea infrastructurii și a facilităților din piețe vom stimula comerțul local și producția agricolă, asigurând astfel un mediu mai atractiv atât pentru comercianți cât și cumpărători”, a declarat preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe.
În ceea ce priveşte cea de-a doua componentă a Programului Judeţean de Dezvoltare Economico-Socială, Costel Alexe a precizat că modernizarea şi dotarea cu echipamente a terenurilor de sport reprezntă una dintre priorităţile administraţiei pe care o conduce pentru promovarea unui stil de viaţă cât mai sănătos în rândul tinerilor. „Cea de-a doua componentă a programului, prin care investim în modernizarea terenurilor de sport, este esențială pentru promovarea unui stil de viață sănătos și activ în rândul locuitorilor județului nostru şi în primul rând al tinerilor”, a declarat preşdintele Consiliului Județean.
CJ a alocat 10 milioane de lei pentru finanţarea proiectelor depuse de primării
Pentru componenta „A” a Programului Judeţean de Dezvoltare Economico-Socială, respectiv construirea sau modernizarea piețelor și târgurilor, suma totală alocată în acest an de Consiliul Judeţean primăriilor din teritoriu este de 2,5 milioane de lei, iar pentru componenta „B”, construirea sau modernizarea terenurilor de sport, finanțarea se ridică la 7 milioane de lei. Pentru construirea sau modernizarea pieţelor, valoarea maximă eligibilă per proiect este de 500.000 de lei, iar în cazul terenurilor de sport, primăriile pot obține o finanțare maximă în valoare de 350.000 de lei.
Anul trecut, prin intermediul Programului Judeţean de Dezvoltare Economico-Socială, la şcoala generală din comuna Deleni a fost amenajat şi dat în folosinţă un teren de sport modern de care în prezent beneficiază peste 1.300 de elevi și cadre didactice din localitate şi împrejurimi, valaorea totală a proiectului ridicându-se la peste 350.000 de lei. „Prin crearea acestui program, unic la nivelul ţării, am dorit ca să eliminăm discrepanțele dintre zona rurală și cea urbană, să stimulăm comerțul din județul nostru și să-i ajutăm pe micii antreprenori să își desfășoare activitatea în condiții optime și moderne. Sprijinim primăriile prin acordarea acestor finanțări nerambursabile și ne propunem ca împreună, până la sfârșitul anului 2024, să reușim să amenajăm la standarde europene cel puțin 20 de piețe și târguri și 40 de terenuri de sport. Mă bucur că cei mai mulţi dintre primari au răspuns pozitiv la această inițiativă și sunt convins că vom reuși, de la an la an, să îmbunătățim acest program și chiar să majorăm an de an suma alocată pentru implementarea acestor proiecte”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe. Edi MACRI
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau