Finanțarea Spitalului Regional de Urgențe, la mâna Guvernului
Dimensiune font:
* din suma de 340 de milioane de euro estimată (fără TVA), 250 de milioane reprezintă finanțarea europeană, restul urmând să fie alocaţi de către Guvernul României, prin Ministerul Sănătăţii, și din alte surse de finanţare
Pregătirile pentru începerea lucrărilor la viitorul Spitalul Regional de Urgenţe (SRU) de la Iaşi au intrat în linie dreaptă odată cu desemnarea, zilele trecute, a firmei care se va ocupa de pregătirea terenului pe care urmează să fie ridicată clădirea. Constructorul are la dispoziţie patru luni pentru ca totul să fe pus la punct pentru începerea lucrărilor la cea mai mare investiţie din ultimii 30 de ani din regiunea de nord-est a ţării. „Deja a fost desemnat constructorul pentru pregătirea terenului pe care va fi amplasată construcţia. Termenul de execuţie a lucrării este de patru luni, urmând ca în maximum o lună de zile să înceapă efectiv lucrările de excavare a terenului. Este vorba despre peste 500.000 de metri cubi de pământ, care va fi dizlocat şi transport în altă parte", a declarat administratorul public al municipiului Iaşi, Petru Movilă.
În altă ordine de idei, acesta a precizat că Ministerul Sănătăţii (MS) a lansat deja în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de achiziţie pentru construcţia efectivă a clădrii Spitalului Regional de Urgenţă de la Iaşi, cu termen de execuţie de patru ani şi valoarea aprobată de 340 de milioane de euro (fără TVA). „Este important de spus că banii, respectiv 250 de milioane de euro, există, restul până la 340 de milioane de euro urmând să fie alocaţi de către Guvernul României, prin Ministerul Sănătăţii, din alte surse de finanţare”, a spus Petru Movilă.
SRU va avea circa 3.000 de angajați
Viitorul Spital Regional de Urgenţă de la Iaşi, care va fi construit în zona Moara de Vânt, va avea 850 de paturi, 20 de săli de operație și circa 3.000 de angajați, Potrivit estimărilor specialiştilor, în primul an de funcţionare, noua unitate medicală va gestiona peste 47.500 de internări continue şi peste 100.000 de urgenţe. Costul Spitalului Regional de Urgență Iași a fost actualizat la suma de 3,3 miliarde de lei (circa 668 de milioane de euro), banii provenind din fonduri europene, un împrumut contract de Guvernul României de la Banca Europeană de Investiții (BEI) şi de la bugetul de stat.
Proiectul Spitalului Regional de Urgență de la Iași este, în acest moment, cel mai avansat dintre cele trei unităţi medicale de acest tip urmează să fie construite în perioada următoare în România (alături de Cluj și Craiova). Edi MACRI
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau