Forumul Educației România – Republica Moldova, o scenă pentru 500 de cadre didactice
Dimensiune font:
Cadrele didactice sunt invitate la o nouă experiență de învățare, conectare și colaborare: Forumul Educației România – Republica Moldova, eveniment aflat la cea de-a III-a ediție, ce are loc în perioada 17-18 noiembrie, în Aula Magna ,,Mihai Eminescu” a Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
„Ne bucurăm că a treia ediție a Forumului Educației România – Republica Moldova va avea loc la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prima instituție de învățământ superior din România modernă. Având în vedere extensiunile Universității noastre la Bălți și Chișinău, în cadrul cărora tineri din Republica Moldova pot studia și obține o diplomă recunoscută la nivel internațional, programele de studii cu diplomă dublă pe care le derulăm cu mai multe universități din Republica Moldova, formele de colaborare academică și științifică derulate până în prezent, putem spune că instituția noastră are o experiență bogată și relevantă în cooperarea cu instituțiile educaționale din Republica Moldova. Sunt convins că lucrările Forumului vor fi prolifice și vor crea premisele unui schimb eficient și sustenabil de bune practici în ceea ce privește evoluția educației din cele două țări”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
„Forumul Educației România – Republica Moldova este mai mult decât un eveniment. Forumul a devenit un mediu de învățare și reflecție metacognitivă, de împărtășire a practicilor profesionale promițătoare pentru profesioniștii din cele două sisteme educaționale. Sub genericul Ecosistemul educațional în lumea digitalizată, Forumul Educației România – Republica Moldova urmărește apropierea celor două sisteme de educație, dar și a mediului universitar și preuniversitar din țările noastre. Tema celei de-a treia ediții este „Evaluarea învățării în era inteligenței artificiale. Provocări, dileme, practici promițătoare.” Specialiști din mediul universitar și de cercetare, cu recunoaștere internațională, practicieni de succes și decidenți de la nivel central vor aborda evaluarea standardizată, dar și oportunitățile și pericolele folosirii inteligenței artificiale în procesul de învățare și de evaluare. Numărul foarte mare de persoane care s-au înscris ne arată că Forumul Educației România – Republica Moldova, prin rigoare, consistență științifică și bună organizare, se înscrie în lista scurtă de opțiuni de învățare profesională de calitate și cu potențial de transformare a școlilor din cele două țări”, a spus prof. dr. Liliana Romaniuc, președintele Asociației Române de Literație.
Forumul Educației România – Republica Moldova abordează aspecte importante referitoare la o educație digitalizată care să fie ancorată în realitatea vremurilor și, ca atare, tema din acest an este: „Evaluarea învățării în era inteligenței artificiale. Provocări, dileme, practici promițătoare.”
„Tematica a venit natural, ca o completare a primelor două ediții ale evenimentului, în care am pus accentul pe digitalizarea educației în general și apoi pe Învățare și Leadershipul Învățării. Evaluarea învățării reprezintă o componentă esențială în asigurarea unui sistem educațional eficient și relevant. În cadrul ediției a III-a a Forumului Educației România – Republica Moldova vom continua să explorăm modul în care tehnologia poate conduce la o evaluare cât mai obiectivă, care să sprijine învățarea pentru fiecare copil”, a declarat Mihai Suchar, director general Quartz Matrix.
Pe parcursul celor două zile ale evenimentului, participanții vor avea ocazia să exploreze experiențe de bună practică din cele două sisteme educaționale (din România și Republica Moldova), teme din sfera evaluării învățării, a evaluării standardizate. „21 de profesioniști în educație invitați ca lectori vor oferi informații valoroase pe tema Forumului, studii și cercetări despre evaluarea învățării în era inteligenței artificiale. Agenda completă și tematicile abordate pot fi consultate pe site-ul evenimentului www.forumuleducației.ro. Noutatea Forumului Educației din acest an, din România, sunt cele 8 workshopuri din care participanții au putut să aleagă atunci când s-au înscris, în funcție de tematica dorită.
Forumul Educației România – Republica Moldova este un eveniment inițiat și organizat de: Asociația Română de Literație, Quartz Matrix, Colegiul „Richard Wurmbrand”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, AGIRO-MD, Universitatea de Stat din Moldova, Liceul Teoretic Republican ,,Aristotel” din Chișinău.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau