Iașul, pol de atracție pentru cei mai buni dermatologi
Dimensiune font:
Timp de o săptămână, Iașul a găzduit cea de-a 13-a ediție a Primăverii Dermatologice Ieșene, un eveniment de referință în domeniu, care a reunit peste 1.600 de participanți și 130 de lectori de prestigiu din țară și de peste hotare.
Cu o tematică vastă și relevanță crescută, evenimentul a oferit un spațiu de dezbatere și învățare privind diverse patologii dermatologice, cu accent pe psoriazis și dermatita atopică, dată fiind incidența sporită a acestor afecțiuni, precum și tratamentele biologice inovatoare. În cadrul manifestării, au fost abordate și alte afecțiuni dermatologice semnificative, oferindu-se astfel o perspectivă comprehensivă asupra domeniului.
„Primăvara Dermatologică Ieșeană este un prilej deosebit pentru medicii din toate specialitățile să împărtășească multe cunoștințe, să exploreze ultimele inovații și să dezbată cele mai eficiente strategii de tratament pentru afecțiunile pielii și cele asociate”, a declarat prof. univ. dr. Daciana Brănișteanu, fondatoarea și președinta PDI, șeful Secției de Dermatologie din cadrul Spitalului Clinic Căi Ferate Iași, cadru didactic la UMF „Grigore T. Popa” Iași.
Unul dintre punctele centrale ale evenimentului a fost analiza profundă a tratamentelor biologice, care au adus o revoluție în gestionarea afecțiunilor cutanate cronice, oferind pacienților noi opțiuni terapeutice și îmbunătățind semnificativ calitatea vieții acestora.
În plus, PDI a servit și ca platformă pentru schimbul de experiențe și expertiză între medicii dermatologi și specialiștii din domenii conexe, consolidând astfel colaborarea și promovând abordările multidisciplinare în tratarea pacienților.
Medici, studenți, rezidenți, lectori reputați și industria pharma aduc expertiză diversă și perspectivă într-un efort comun de avansare a cunoștințelor și practicilor în domeniu. „PDI adună medici de valoare din multe specialități, care discută teme de larg interes, mult apreciate de către participanți. Mai mult, este o rampă de lansare pentru tinerii care vin în număr tot mai mare, ceea ce este formidabi”, a spus dr Alin Nicolescu, secretarul general al Societății Române de Dermatologie.
În lupta împotriva afecțiunilor dermatologice, parteneriatul dintre medicii dermatologi și industria farmaceutică este vital. Colaborarea lor asigură accesul la tratamente inovatoare și îmbunătățește calitatea vieții pacienților. PDI este un spațiu al valorii recunoscute, dovadă și plachetele oferite lectorilor, dar și reciproca este valabilă. Sosit din nou la Iași în calitate de președinte de onoare al PDI, prof. univ dr. Torello Lotti, un nume recunoscut al dermatologiei internaționale, a oferit Premiul de excelență prof. univ. dr. Daciana Brănișteanu, aceeași recunoaștere venind și din partea primarului Mihai Chirica. „PDI a devenit un eveniment emblematic pentru Iași, este un ambasador nu doar al lumii medicale, ci și al municipiului nostru prin participanții sosiți la manifestare”, a spus primarul Mihai Chirica. Excelența dovedită de lectori a fost premiată atât la Gala de deschidere, găzduită de Opera Națională Română Iași, cât și la evenimentul de închidere, derulat la Palatul Roznovanu. Ca și la edițiile anterioare, PDI a prilejuit și lansarea unui volum de lucrări. Intitulată „Sinergii cutanate din perspectiva multidisciplinarității”, cartea a apărut sub redacția prof. dr. Daciana Brănișteanu și a fost lansată de către prof. univ. dr. Radu Iliescu, unul dintre protectorii UMF Iași.
PDI fost organizat de Asociația Dermatologilor din Moldova (ADEM, fondată de prof. univ. dr Daciana Brănișteanu – n.r.)), sub egida UMF „Grigore T. Popa”, a Societății Române de Dermatologie, a Societății de Medici și Naturaliști, a Colegiului Medicilor și Farmaciștilor, împreună cu Spitalul Clinic CF, Colegiului Farmaciștilor din România, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, filiala Iași, manifestarea beneficiind de un sprijin important al Primăriei Iași.
Maura ANGHEL
PDI a fost organizat de Asociația Dermatologilor din Moldova (ADEM, fondată de prof. univ. dr Daciana Brănișteanu – n.r.)), sub egida UMF „Grigore T. Popa”, a Societății Române de Dermatologie, a Societății de Medici și Naturaliști, a Colegiului Medicilor și Farmaciștilor, împreună cu Spitalul Clinic CF, Colegiului Farmaciștilor din România, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, filiala Iași. În premieră, evenimentul a fost onorat și de prezența Academiei de Științe Medicale, având sprijinul principal al Primăriei Iași.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau