Iaşul, aproape de lock-down
Dimensiune font:
Judeţul Iași a ajuns la un total de 35.500 de infectări, dintre care 335 de cazuri s-au raportat sâmbătă şi duminică * ieri, au fost înregistrate trei decese * în spitalele suport COVID din județ sunt disponibile 234 de paturi pentru pacienții confirmați pozitiv și doar trei paturi la terapie intensivă * specialişti de la DSP şi ISU Iaşi vor căuta soluții în vederea redeschiderii spitalului modular de la Lețcani
Conform datelor oferite ieri de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până pe 14 martie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 35.507 cazuri cu persoane infectate cu noulvirus. Este vorba de 205 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă, sâmbătă înregistrându-se 133 de cazuri. De altfel, incidenţa pe oraş se apropie vertiginos de trei cazuri la mia de locuitori, prag la care s-ar putea introduce noi restricţii pentru cetăţeni şi firme. Tot în judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat trei decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 625.
Şi numărul persoanelor izolate sau carantinate a crescut. Ieri au fost raportate 1.623 de persoane aflate izolare, plus alte 1.290 de persoane carantinate la domiciliu.
105.000 de ieşeni s-au vaccinat
În ceea ce privește campania de vaccinare împotriva COVID-19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 105.214 de vaccinări.
Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a anunţat că a dispus retragerea mai multor doze de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2, produs de compania Astra Zeneca, în contextul în care mai multe ţări au semnalat apariţia unor reacţii adverse constatate în urma inoculării cu acest ser a unor persoane. Astfel, s-a dispus retragerea vaccinului Astra Zeneca lot ABV 2.856 după cum urmează: UMF - 464 doze, USAMV - 294 doze, Almedra - 234 doze, Centrul 2 Târgu-Frumos 0 199 doze, Vladeni - 17 doze, Ţibăneşti - 200 doze, Ciurea - 216 doze. „Toate se retrag astăzi şi se depozitează în camaera frigorifică, separate, la DSP, până la luarea unei decizii”, se arată într-un comunicat al DSP Iaşi.
Se pregătește redeschiderea spitalului mobil de la Lețcani
Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, ieri erau ocupate 307 de paturi, din care 43 sunt paturi ATI. Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea: 9 paturi ocupate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, 3 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie, 6 paturi la Spitalul Municipal Paşcani, 4 paturi la Spitalul de Recuperare, 7 paturi ATI la Spitalul CF Iaşi şi 14 paturi la Spitalul de Neurochirurgie. În momentul de faţă mai sunt libere 3 paturi ATI: un pat ATI la Spitalul de Recuperare şi 2 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie. În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 234 de paturi.
Sâmbătă, la Iaşi s-au întânit toţi factorii locali implicați în combaterea infectării cu virusul SARS-CoV-2. Autorităţile locale au în vedere creşterea capacității de spitalizare, în special la terapie intensivă, după cum a declarat, pentru Radio Iași, directorul DSP Iaşi, Vasile Cepoi.
Inaugurat anul trecut, după mai multe amânări, spitalul modular de la Leţcani a fost închis după doar trei luni de funcţionare pentru grave disfuncţionalităţi. În prezent, sunt în desfăşurare mai multe anchete cu privire la achiziţionarea acestui spital modular care a costat peste 13 milioane de euro.
Preşedintele Consiliului Județean, Costel Alexe a precizat, vineri, că se iau toate măsurile pentru ca unităţile medicale să fie pregătite pentru cel de al treilea val al pandemiei COVID.
El a mai arătat că prioritățile de la unitatea medicală mobilă sunt legate de alimentarea fără sincope cu energie electrică şi asigurarea tuturor condițiilor pentru prevenirea unui potențial incendiu. Lucian STATE, Cătălin NEAGU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau