Ieșenii, adepții vacanțelor all inclusive
Dimensiune font:
* „Sucurile acidulate, mâncărurile foarte procesate, prăjite și dulciurile cu tot felul de creme, de adaosuri, sunt foarte tentante și contribuie la acele kilograme în plus”, precizează nutriționistul Mihela Rădeanu, manager al unui centru de dietetică și nutriție din Iași.
În ultimii ani, tot mai mulți români aleg să își petreacă vacanțele de vară în străinătate, de multe ori achiziționând vacanțe all inclusive. Pachetele convenabile, pe care le găsesc în țări precum Turcia, Grecia, Bulgaria sau Cipru, reprezintă un important punct de atracție pentru ieșeni, susțin agenții de turism. Astfel, pe parcursul sezonului cald, agențiile vând mii de pachete către clienții care doresc să beneficieze de tot confortul pe perioada vacanței. „Cele mai la modă în rândul ieșenilor sunt vacanțele all inclusive. În acest an am avut parte de mulți clienți care au optat pentru vacanțe în Bulgarie, unde condițiile sunt foarte bune iar prețurile sunt accesibile. Ieșenii au descoperit de câțiva ani litoralul bulgăresc dar și cel din Turcia, Grecia sau Cipru. Acestea ar fi cele mai căutate zone, iar cei mai mulți clienți optează pentru pachete all inclusive, care de multe ori sunt mai avantajoase. Clienții preferă să știe că beneficiază de tot ce au nevoie la hotelul la care se cazează”, a precizat Alexandru Bogdan, agent de turism din Iași.
Multe persoane se întorc din concediu cu kilograme în plus
Chiar dacă sunt de multe ori avantajoase, vacanțele la all inclusive pot însemna, pentru unele persoane, și kilograme în plus. Tentația alimentelor nesănătoase este foarte mare pe perioada vacanței, susțin specialiștii, iar acest lucru își poate spune cuvântul când vine vorba despre starea de sănătate. „Ne-am putea interesa, încă din momentul în care ajungem în vacanță, să vedem care este meniul zilnic pe care ar trebui să îl integrăm. Ar trebui să nu facem abuz dar nu se întâmplă asta. Din cauza tentațiilor, uităm de dieta zilnică și de un program sănătos. Recomand ca în vacanțele all inclusive să încercăm să nu asociem anumite tipuri de alimente, pentru a evita surprusul de kilograme la întoarcerea din vacanță. Sucurile acidulate, mâncărurile foarte procesate, prăjite și dulciurile cu tot felul de creme, de adaosuri, sunt foarte tentante și contribuie la acele kilograme în plus”, precizează nutriționistul Mihela Rădeanu, manager al unui centru de dietetică și nutriție din Iași.
Cum putem înlocui alimentele nesănătoase
Conform nutriționiștilor, există și variante sănătoase pentru alimentele dăunătoare. „În locul sucurilor acidulate am putea să încercăm apa cu lămâie. În locul dulciurilor foarte procesate am putea alege fructele consumate de preferat la începutul mesei. Totodată, am putea alege iaurturi simple, pe care să le combinăm cu fructe dulci, precum banane, măr sau fructe de pădure”, adaugă Mihaela Rădeanu.
Totodată, momentul în care revenim din concediu este foarte important, deoarece atunci trebuie să scoatem din alimentație preparatele dăunătoare pe care le-am consumat în concediu. „Să nu ne facem iluzii că vom trece la dietă din prima zi după concediu. Organismul are nevoie de o perioadă de acomodare și trebuie să scoatem pe parcurs, din alimentația zilnică, alimentele necorespunzătoare. Astfel, treptat vom renunța la sucurile acidulate, la alcool și la dulciurile foarte procesate. Trebuie să avem un program zilnic, un mod de alimentație sanogen, să îl obținem treptat. Trebuie să încercăm să avem un mod de viață sănătos. Este indicat să consultăm un nutriționist oricând, nu doar înainte sau după concediu. Se poate face acest lucru oricând și chiar e indicat pentru că un nutriționist ne poate indruma pe tot parcursul rutinei noastre zilnice”, a încheiat Mihaela Rădeanu. Cristian ANDREI
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau