Ieşenii iau cu asalt cabinetele nutriţioniştilor. Cântarul, inamicul numărul unu
Dimensiune font:
Conform nutriţioniştilor, perioada Sărbătorilor este cea mai plină de tentaţii din punct de vedere culinar. Astfel, foarte multe persoane ajung să piardă lupta cu greutatea, făcând abuz de alimente în luna decembrie. Nutriţioniştii vin cu sfaturi importante pentru ieşeni, pe care trebuie să le urmeze pentru a fi în continuare supli şi sănătoşi.
Specialiștii în nutriție susțin că românii au tendința de a exagera în această perioadă a anului. Astfel, mesele bogate în bucate sunt extrem de tentante, dar uneori extrem de periculoase pentru greutate și pentru sănătate. „Chiar dacă vorbim de perioada Sărbătorilor de Iarnă, nu trebuie să uităm de alimentaţia corectă. Este clar, vom ieşi din rutina zilnică, vom consuma multe preparate tradiţionale, preparate mai grase, din carne. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm să asortăm felurile principale cu o salată. Important este ca în farfurie să existe, mereu, alimente verzi, legume. Totodată, Sărbătorile nu ne împiedică să facem mişcare, să avem activitate fizică. Când mergem în vizită la rude putem merge într-o plimbare. Acest lucru ne poate ajuta foarte mult să ieşim din zona de confort”, a precizat Mihaela Ifrose, nutriţionist.
Ieşenii caută soluţii după sărbători
Conform nutriţioniştilor, luna ianuarie este una destul de aglomerată, cel puţin la nivelul Iaşului. Foarte mulţi ieşeni iau cu asalt cabinetele, căutând dieta perfectă sau mijloace rapide şi miraculoase prin care să scape de kilogramele în plus. „În fiecare an, cel puţin la cabinetele din Iaşi, în luna ianuarie, adresabilitatea este în creştere. Astfel, foarte mulţi ieşeni vin să caute o soluţie pentru a slăbi, în timp record. Cel mai important este să nu ajungem în acest punct, în care să avem nevoie de soluţii urgente, ci să ţinem cont de câteva sfaturi în perioada sărbătorilor”, a adăugat nutriţionistul ieşean.
Ce alimente trebuie să consumăm în sezonul rece?
Specialiștii în nutriție susțin că nevoile corpului uman se schimbă în perioada sezonului rece. Astfel, alimentația va fi diferită față de sezonul cald. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm să consumăm alimente sănătoase. „Pe timpul iernii, multe persoane au tendința de a consuma carne, alimente bogate în grăsimi. Este important să nu facem abuz de aceste alimente, să nu uităm de legume, care sunt extrem de bogat în vitamine. Pe lângă faptul că ne ajută să ne menținem o greutate optimă, acestea sunt bogate în vitamine și ne ajută la creșterea imunității. Este important să știm că trebuie să gustăm câte puțin din toate, termenul cheie fiind moderație”, a mai spus nutriționistul ieșean. Cristian ANDREI
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau