Începe autorecenzarea
Dimensiune font:
Acesta este al treisprezecelea recensământ din istorie și al patrulea după Revoluția din 1989
După zece ani de la anteriorul recensământ, anul acesta se organizează un nou recensământ al populației și locuințelor, ce are ca scop stabilirea numărului de locuitori ai țării noastre și a structurii populației. Prima etapă de colectare a datelor de la populație pentru Recensământul Populației și Locuințelor (RPL 2021), ieşenii fiind invitaţi să se autorecenzeze, fie online, fie în centralele special amenajate, alături de un asistent.
Fiecare persoană, indiferent de cetățenie, cu reședință obișnuință în România (care trăiește pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni) se poate autorecenza în doi pași. Primul pas constă în accesarea Platformei de Autorecenzare, unde trebuie completat formularul de pre-înregistrare pentru persoana care face autorecnzarea și pentru membrii gospodăriei din care aceasta face parte. Apoi, persoana care a făcut pre-înregistrarea și membrii gospodăriei sale (pe care i-a trecut în formularul de pre-înregistrare) vor primi un link la adresa/adresele de email indicate, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ. La finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul „Finalizare” și chestionarul completat este transmis în baza de date a recensământului.
Toate persoanele care se autorecenzează trebuie să completeze chestionarul în funcție de situația avută la momentul de referință al recensământului care este la ora 00:00 din ziua de 1 decembrie 2021. Autorecenzarea este disponibilă populației, în perioada 14 martie - 15 mai 2022 și se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.).
Centre pentru autorecenzare asistată
Autorecenzarea online asistată se poate face în spații special amenajate de fiecare primărie, fie pe tabletele recenzorilor ARA, fie de pe propriile dispozitive electronice, cu sprijinul unui recenzor. În perioada 14 martie – 15 mai 2022, ieşenii cu abilităţi digitale reduse şi care nu mai doresc să aştepte venirea unui recenzor în propriile locuinţe pot oferi datale cerute la centrele de cartier ale Primăriei, dar şi două centre amenajate în Palatul Roznovanu (camera 1, corp A, Primăria Iaşi, Bld. Ştefan cel Mare si Sfânt, nr. 11) sau Piramida lui Dubeţ (Şoseaua Naţională, nr. 43). Un alt centru este cel de la Casa de Cultură a Studenților din Str. Vasile Conta, nr. 30. Întregul proces al colectării datelor se va desfășura cu asigurarea confidențialității și protecției totale a informațiilor.
Sport natural pozitiv în Iaşi
La nivel naţional, populaţia României ar fi ajuns la 19 milioane de persoane, în scădere cu 1,1 milioane conform institutelor de statistică. Dacă în cele mai multe oraşe, raportul dintre naşteri şi decese este unul negativ, la Iaşi situaţia diferă total atât timp cât media ultimelor 10 ani indică aproximatic 7.800 de naşteri şi doar 4.500 de decese. Nici pandemia nu a putut influenţa în sens negativ sporul natural din Iaşi. De exemplu, în perioada 2020-2021, la Iaşi s-au înregistrat 15.389 de naşteri şi 12.033 de decese, iar în prima lună din 2022, reprezentanţii Stării Civile au contabilizat aproximativ 1.000 de naşteri şi 800 de decese.
Conform datelor transmise de Institutul Naţional de Statistică prin Direcţia de Statistică Iaşi, la data de 1 august 2019, municipiul înregistra 382.767 de locuitori. Lucian STATE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau