Ionel Arsene, alte probleme cu iz penal. ANI îl acuză că nu-şi poate justifica averea
Dimensiune font:
Agenţia Naţională de Integritate a emis un comunicat în care arată că şeful CJ Neamţ nu poate justifica vreo 43.500 de euro ■ pentru acest lucru a fost sesizat Parchetul ■ este vorba de un împrumut de 196.100 de lei, acordat de Arsene unei firme
Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, are alte probleme penale. Asta după ce Agenţia Naţională de Integritate a emis un comunicat în care arată că nu ar putea justifica o parte din avere. Din acest motiv, inspectorii de integritate au sesizat Parchetul. Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unor diferenţe nejustificate între averea dobîndită şi veniturile realizate şi a sesizat organele de urmărire penală.
„Avere nejustificată şi sesizare Parchet: Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 196.100 Lei (aprox. 43.519 Euro) între averea dobîndită şi veniturile realizate de către ARSENE IONEL, împreună cu familia, în perioada exercitării mandatului. Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bacău, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către ARSENE IONEL.
De asemenea, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat şi Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvîrşirea de către ARSENE IONEL a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucît nu a menţionat în declaraţiile de avere completate în perioada 2017 – 2018, suma totală de 196.100 Lei, reprezentînd împrumuturi acordate în nume personal unei societăţi comerciale“, conform ANI.
De curînd, Arsene a fost condamnat de Tribunalul Bacău la 8 ani şi 4 luni de închisoare pentru trei infracţiuni de trafic de influenţă. Inculaptul, dar şi procurorii DNA au contestat hotărîrea, iar cauza a ajuns pe rolul Curţii de Apel Bacău, prima înfăţişare fiind tabilită pentru data de 2 iunie 2022. Judecătorii instanţei de fond au mai dispus confiscarea de la inculpat a 80.000 de euro şi 150.000 de lei.
Dosarul a fost pe rolul instanţei de fond de peste 4 ani, de la data de 21 februarie 2018, cînd Ionel Arsene a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie. După opt termene, pe 26 martie 2019, judecătorii au scos dosarul de pe rolul Tribunalului Neamţ, unde cauza a ajuns iniţial şi l-au trimis la Tribunalul Bacău, după soluţionarea unei cereri de strămutare decisă de către magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie si Justiţie.
După alte 33 de înfăţisări, de această dată la Tribunalul Bacău, pronunţarea a venit pe 6 aprilie 2022. Ionel Arsene a fost trimis în judecată de procurorii DNA Bacău, care au arătat faptul că traficarea influenţei de către Arsene ar fi avut loc în anul 2013, cînd inculpatul era deputat în Parlamentul României.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau